Tadej Pogacar onder indruk van Evenepoel: “Hij verzorgt elke wedstrijd de show”

zaterdag 9 oktober 2021 om 10:26
Tadej Pogacar onder indruk van Evenepoel: “Hij verzorgt elke wedstrijd de show”

foto: Cor Vos

Voor Tadej Pogačar is Remco Evenepoel vandaag een van de grote favorieten voor de winst in de Ronde van Lombardije, de laatste grote klassieker van het seizoen. De regerende winnaar van de Tour de France, die debuteert in de Koers van de Vallende Bladeren, is onder de indruk van zijn twee jaar jongere concurrent van Deceuninck-Quick-Step.

Volgens Pogačar is het zoveel interessanter als iedereen op zijn instinct koerst en voluit aanvalt, zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad in aanloop naar de Ronde van Lombardije. De 23-jarige Sloveen noemt Evenepoel (21) het prototype van de renner die bijna elke wedstrijd van heel ver aangaat. “En hij slaagt er wonderwel in om het ook nog eens af te maken. Knap. Hij verzorgt elke wedstrijd de show. Voor mij is hij een van de grote favorieten voor Lombardije.”

Persoonlijk kennen ze elkaar niet echt, antwoordt de Sloveen van UAE Emirates desgevraagd. “Zoveel wedstrijden hebben we nog niet samen gereden. Maar ik maak mij geen illusies: ik ga hem de volgende jaren heel goed leren kennen. We gaan mekaar nog vaak tegenkomen.”

Pogačar debuteert vandaag in de Ronde van Lombardije – foto: Cor Vos

Volgens de tweevoudige Tourwinnaar heeft Evenepoel de kwaliteiten om België weer winst in een grote ronde te bezorgen. “Of je een grote ronde kan winnen, weet je pas op het moment dat je het echt doet. Zo was het toch bij mij. Maar Evenepoel barst van het talent en heeft al op indrukwekkende wijze grote wedstrijden gewonnen. Als hij er zijn zinnen op zet, heeft hij alles in huis om het waar te maken.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Jean Dumas 9 oktober 2021 om 10:50

Uit de mond van Pogi komen altijd volwassen teksten.

harryjohan71 9 oktober 2021 om 11:10

Wel grappig altijd het leeftijdsverschil noemen. Nu is Evenepoel 2 jaar jonger. Begin van het seizoen 1 jaar.

katerkop 9 oktober 2021 om 11:31

Tsja als het verschil 1 jaar en 4 maanden is, dan is het leeftijdsverschil gedurende 4 maanden in jaren 2

Kopinkas 9 oktober 2021 om 11:33

Blijf toch wel op mijn honger zitten op Wielerflits. Verwacht nu minstens een apart artikel met als titel ofwel: ‘Remco Evenepoel onder de indruk van Tadej Pogacar’, dan wel ‘Remco Evenepoel volstrekt niet onder de indruk van Tadej Pogacar’.
Nummer twee zou de dolgedraaide klikgenerator een finale push kunnen geven richting zenith…

Wheely 9 oktober 2021 om 11:46

“Van Aert niet onder indruk uitspraken Pogacar over Evenepoel”

“Lefevere noemt Van Aert Janet na reactie op Pogacar.”

“Roglic daagt Lefevere uit voor modderworstelgevecht indien hij Evenepoel klopt in Lombardije”

“Gerard Joling adopteert Campenaerts na heroische overwinning in Lombardije”

Kopinkas 9 oktober 2021 om 11:47

@Wheely
Dát is ‘m, de finale push richting zenith!

Man met de hamer 9 oktober 2021 om 12:57

Haha. Nieuwe vacature voor Wheely. Goudmijn!

Innsbruck 9 oktober 2021 om 15:11

echt lache, goeie wheely

Panache 9 oktober 2021 om 11:37

Ik denk dat Pogacar zich over helemaal niemand zorgen maakt. Op zijn 21e had hij al 6 ritten in een grote ronde, podium Vuelta en eindoverwinning Tour op zijn palmares. Het verschil met de andere klassementsrenners is veel meer dan een marginal gain, het verschil is gigantisch. Roglic is de enige die in de buurt komt, daarna heb je een lange leegte richting Bernal, Carapaz en dan is er weer lange tijd niets. Indien Evenepoel zich al ontwikkelt richting een gt-klassementsman (ik betwijfel dat, zie hem als een Luikse eendagsrenner en mogelijke veelvraat in dit soort klassiekers) dan is er nog een groot gat te overbruggen om werkelijk mee toe doen om de knikkers. Dat weet Pogacar ook wel, maar een aai over de bol doet het altijd goed bij de fans.

Kopinkas 9 oktober 2021 om 11:46

Pogacar, de aaibare haai…

vevie 9 oktober 2021 om 14:45

Zo zie ik het ook. Die jongen is helemaal niet bezig met De Eef. Die kan en mag not niet eens zijn veters strikken qua resultaten. De enige waar Pogacar zich nog enigszins druk om maakt is Roglic. De rest, met zo zou ik ze ook plaatsen Bernal en Carapaz voorop volgt al op een grote lengte afstand. Natuurlijk zal het altijd afhangen van hoe lang Pogacar de motivatie houdt, overeind blijft, geen pech/ziekte etc tegenkomt. Zonder die obstakels zie ik ook niemand hem stoppen. Of ze moeten met zijn allen elke koers tegen hem gaan rijden, maar dat blijkt enorm lastig aangezien Pogacar toch steeds de betere blijkt.

Handige Harry 9 oktober 2021 om 12:22

Gaat het Nieuwsblad nu aan iedere toprenner vragen wat ze van Evenepoel vinden?

reusjen 9 oktober 2021 om 12:26

Dat is mij sowieso een doorn in het oog. Je ziet het bij veel media tegenwoordig waar interviews met buitenlandse sporters voor de helft gaan over of ze een landgenoot van de desbetreffende journalist net zo geweldig vinden als de journalist zelf.

Viktrodriguez 9 oktober 2021 om 12:28

Nederlandse media zijn geen haar beter inderdaad.

Handige Harry 9 oktober 2021 om 13:34

Inderdaad, zeer goedkope journalistiek.

Hetzelfde als het constant knippen plakken van stukjes uit buitenlandse kranten.

reusjen 9 oktober 2021 om 12:24

Pogacar is slim, die legt er nog even wat druk op. En als zelfs het grootste talent van het moment van mening is dat Evenepoel een grote ronde gaat winnen dan kan Belgische media vast niet achter blijven.

Innsbruck 9 oktober 2021 om 15:07

De waarheid komt uit een kindermond.

Tadej De Kenner

"Of je een grote ronde kan winnen, weet je pas op het moment dat je het echt doet"

geef 'm tegeltje

Handige Harry 9 oktober 2021 om 15:35

Bijna Cruijffiaans.

Headlines

Materiaalzone

Populair