Tadej Pogacar kent ploeggenoten voor Dwars door Vlaanderen

dinsdag 29 maart 2022 om 11:39
Tadej Pogacar kent ploeggenoten voor Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar weet op welke renners hij woensdag kan rekenen tijdens Dwars door Vlaanderen. Voor de tweevoudige Tourwinnaar is het de eerste keer dat hij bij de profs aan de start zal verschijnen van een kasseiklassieker.

Aankomende woensdag staat er tussen Roeselare en Waregem de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen op het programma. De koers staat vooral in het teken van het duel tussen Tadej Pogačar en Mathieu van der Poel. De Nederlander mag zich een kasseispecialist noemen, voor Tourwinnaar Pogačar is het zijn eerste Dwars door Vlaanderen. Woensdag volgt dus een vuurdoop voor de Sloveen en krijgen we meteen een indicatie richting de Ronde van Vlaanderen.

Voor Pogačar is het rijden op kasseien overigens niet helemaal nieuw. Bij de beloften reed hij namelijk twee keer Gent-Wevelgem en werd hij vijftiende in de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige klimmer is ook dit seizoen nagenoeg onklopbaar. Hij was dit jaar al de beste in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en Strade Bianche. Alleen in Milaan-San Remo (vijfde) kwam hij niet als eerste over de streep.

Pogačar zal in de finale van Dwars door Vlaanderen kunnen rekenen op de ervaren Matteo Trentin, die zelf ook een goed resultaat kan najagen. De Italiaan was eerder dit seizoen al de beste in Le Samyn. Mikkel Bjerg, Alexys Brunel, Vegard Stake Laengen, Rui Oliveira en Oliviero Troia zijn de overige namen.

Selectie UAE Emirates voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-fr Alexys Brunel
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-pt Rui Oliveira
flag-si Tadej Pogačar
flag-it Matteo Trentin
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

9 Reacties

Harm Zijlstra 29 maart 2022 om 12:29

Stake Laengen, door één van de Nederlandse commentatoren steevast Lange Staken genoemd. Of dat domheid is of humor is me nooit duidelijk geworden.

Poeksel 29 maart 2022 om 12:42

Hij is volgens PCS 1.95 meter, dus het klopt wel :)

Jean Dumas 29 maart 2022 om 14:21

Ik vind het wel een aardige woordspeling.

Baard 29 maart 2022 om 16:43

Stef Clement heeft nog met hem in de ploeg gereden, vandaar.

Dikke Vrouw 29 maart 2022 om 12:55

Ok die staat er de laatste 50 alleen voor

ZK 29 maart 2022 om 13:24

Als hij de laatste 50km weer solo in aanval gaat zeker

Kopinkas 29 maart 2022 om 13:29

@ZK Lekker gevat! (en zo snel hebben ze hem dan ook niet gevat)

Turtlehead 29 maart 2022 om 13:46

@Dikke: dan valt ook de beslissing. Wat er vlak daarvóór gebeurt, bepaalt of je ploeg je van dienst is geweest of niet, en dat is met Oliviera, Laengen, Bjerg en Trentin best in orde denk ik.

Kopinkas 29 maart 2022 om 13:36

Trentin had in G-W toch echt in het eerste of tweede peloton moeten eindigen om hier een rol van betekenis te spelen, maar 70ste in de grote groep met Jakobsen op 7 minuten…
Alle begrip na zijn ziekte. Hij was lekker begonnen in de Vlaams/Waalse openers.
Denkt waarschijnlijk ook al richting Brabantse Pijl / Gold Race, twee wedstrijden waar hij naar mijn smaak de voorbije jaren te weinig aan de start is geweest, zeker de Brabantse Pijl waar hij vorig jaar op het podium stond. Bij bijna elke deelname aan de Gold Race ook goed voor een plek rond de top 10.
En dan is er Bjerg. Toch een raadsel waarom hij de laatste stap niet kan zetten, of heeft hij zijn plafond al bereikt als belofte? Nog steeds geen profzege op zijn conto staan.

Headlines

Materiaalzone