Tadej Pogacar: “Ik hoop volgende week naar huis te kunnen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 maart 2020 om 14:58

Tadej Pogacar: “Ik hoop volgende week naar huis te kunnen”

Groupama-FDJ en Cofidis zijn inmiddels vertrokken uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar Gazprom-RusVelo en UAE Emirates zitten – bijna twee weken na het stilleggen van de UAE Tour – nog altijd in quarantaine. Tadej Pogačar, een van de renners van UAE Emirates, kijkt terug op de afgelopen periode.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De meeste ploegen en renners zijn inmiddels vertrokken na een periode van quarantaine, maar UAE Emirates en Gazprom-Rusvelo zitten nog altijd vast in de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van Pogačar besloot zelf om langer in het Midden-Oosten te blijven om verdere testen uit te voeren, aangezien verschillende leden van de formatie last hadden van de griep.

Een week geleden kwamen zes (nieuwe) besmettingen aan het licht bij mensen die actief waren in de UAE Tour. Het gaat om twee Russen, twee Italianen, een Duitser en een Colombiaan. Het is niet bekend of er renners bij betrokken zijn, maar het Ministerie van Gezondheid van de VAE liet weten dat de genoemde teams opnieuw getest zullen worden op het coronavirus ‘om hun uiterste veiligheid te verzekeren’.

Pogačar testte twee keer negatief op het virus, maar mag nog altijd niet naar huis. “Vandaag is de elfde dag waarop ik opgesloten zit in mijn hotelkamer”, zo schreef de Sloveense klimmer maandag op zijn eigen website. “We verblijven in het Yas Marina hotel, wat gelukkig een zeer goed hotel is met ruime kamers”, aldus Pogačar, die zijn kamer deelt met ploeggenoot Sven Erik Bystrøm.

Wachten op informatie 
De beloftevolle ronderenner heeft niet te klagen over een gebrek aan luxe, zo blijkt na een gedetailleerde beschrijving van zijn kamer. “We hebben de beschikking over een TV, Playstation en we kunnen de tijd ook doden met het kijken van series op Netflix. Verder hebben we nog een groot balkon en staan er hometrainers op onze kamer. Zo kunnen we toch blijven fietsen.”

“Het eten is ook uitstekend en wordt aan de deur van onze kamer afgezet”, zo vertelt Pogačar, die zo snel mogelijk hoopt op groen licht van de ploeg en het Ministerie van Gezondheid van de VAE. “We moesten vaak tevergeefs wachten op informatie, maar ik hoop nu dat alles zoals gepland verloopt en dat we eind volgende week weer naar huis kunnen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2020 15:03
Ah hij had wel een Playstation. Ramon zat in het verkeerde hotel ;)
10 maart 2020 15:05
En waarom moet hij wel blijven?
    10 maart 2020 18:37
    Omdat er binnen UAE wel besmettingen zijn lijkt me. FDJ en Cofidis hadden niemand besmet, zaten alleen op zelfde verdieping als UAE en Gazprom.
10 maart 2020 15:44
Hoezo moeten zij zo lang blijven? Beide negatief toch?
10 maart 2020 16:51
Die zullen uitgerust zijn!
10 maart 2020 22:56
3x negatief testen is scheepsrecht

Reacties zijn gesloten.