Taco van der Hoorn: “Wil me tonen voor andere ploegen”

zaterdag 15 augustus 2020 om 15:00
Taco van der Hoorn: “Wil me tonen voor andere ploegen”

foto: Cor Vos

Interview

Voor Taco van der Hoorn is de toekomst in het wielerpeloton nog ongewis. Bij Jumbo-Visma heeft hij een aflopend contract en vandaag in Dwars door het Hageland wil hij zich dan ook graag in de etalage rijden.

Dat winnen vandaag zijn doel is, vertelde hij vanochtend bij de start aan WielerFlits. “Maar of dat gaat lukken? Er moet iemand van de ploeg winnen natuurlijk, want we zijn lekker bezig en hopen dat te bewerkstelligen. Iedereen heeft een beetje een vrije rol vandaag. Als er dan iemand van de ploeg moet winnen, dan het liefst ik natuurlijk.”

Zijn ploeg Jumbo-Visma stapelt momenteel de successen op met vooral Primož Roglič en Wout van Aert. Straalt hun drive ook af op het enthousiasme van de ploeg in het Hageland? “Ja zeker. Op zich denk ik wel dat wij ook dezelfde drive hebben, alleen andere benen. En natuurlijk is Wout superprofessioneel en heeft hij alles voor elkaar.”

foto: Cor Vos

“Alleen, ik denk dat wij sowieso altijd willen winnen met de renners die hier nu zijn, zonder dat Wout bijvoorbeeld meedoet. Want anders is hij hier natuurlijk automatisch de kopman, wat geheel logisch is. Ik denk dat iedereen er wel zin in heeft. De druk wordt wel groot: tweede plaatsen tellen niet meer bij de ploeg.”

Belangrijke dag
Na Dwars door het Hageland gaat Van der Hoorn van start op het NK wielrennen en de Brussels Cycling Classic. “En daarna is het afwachten. Je weet het niet met corona. We gaan het wel zien daarna. Ik kijk eigenlijk vooral naar vandaag en het NK. En verder heb ik nog niet gekeken eerlijk gezegd.”

Bij zijn huidige ploeg, waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is, heeft de 26-jarige renner een aflopend contract. Of er nog een kans is dat hij mag blijven, daarover wil hij liever niets zeggen. “Ik ben aan het kijken naar andere ploegen om te kijken wat er mogelijk is. Daarom is vandaag ook een belangrijke dag voor mij.”


Lees ook: Liveblog Dwars door het Hageland 2020

Dit artikel delen:

10 Reacties

S. Morgenstern 15 augustus 2020 om 12:31

Go Taco! Mooie kans vandaag.

ssj 15 augustus 2020 om 12:32

Zou toch moeten lukken! Hoop op een ploeg waar hij lekker kan aanvallen. Alpecin zou wel een mooie ploeg voor hem zijn. Op WT niveau denk ik aan Cofidis.

Glorious 15 augustus 2020 om 12:42

Lekker naar een ploegje gaan waar hij kan aanvallen. Jumbo heeft nu eenmaal een veel grotere status gekregen en een groter budget.

Scott Sunderland 15 augustus 2020 om 13:17

Hij heeft minder goed gereden en de ploeg is uitgegroeid tot zo’n beetje de belangrijkste WT ploeg. Dat matched niet zo meer. Hij zou prima tot zijn recht kunnen komen op PCT niveau. Zelfs als hij zou mogen blijven, kan hij beter naar een andere ploeg gaan.

john 15 augustus 2020 om 13:17

Als hij nou zich nog in de kijker moet rijden is het te laat,de ploegen weten toch wie hij is,misschien iets voor de roodhoofjes hun ploeg

Frank V 15 augustus 2020 om 13:18

Echt te gek voor woorden. Bij hun aantrekken was er nog sprake dat Wout van Taco zou moeten knechten. Maar Van der Hoorn kan toch prima groeien achter Wout in het voorjaar en bijvoorbeeld ook vandaag. Van Aert heeft een magere ondersteuning in de klassiekers en dan doe je Van der Hoorn weg. Snap dat niet.

peterwinnen 15 augustus 2020 om 13:31

Je zal toch iemand weg moeten doen als je nieuwe renners aantrekt die beter zijn. Zie jij andere kandidaten daarvoor?

RainbowJersey 15 augustus 2020 om 13:25

Mooi en veelzeggend citaat: “Tweede plaatsen tellen niet meer bij de ploeg.”

Scott Sunderland 15 augustus 2020 om 16:59

Elfde geworden. Ik weet niet of hij daar tevreden mee is. Daar trek je geen nieuwe ploeg mee over de streep.

chasse patat 16 augustus 2020 om 08:33

Dit interview van gisteren moet aangepast worden. Zo lijkt het alsof hij vandaag zich nog wil laten zien in het Hageland. Dat is vooralsnog in ieder geval gisteren niet zo goed gelukt.

Headlines

Materiaalzone

Populair