Taco van der Hoorn debuteert in grote ronde: “Droom die uitkomt”

woensdag 20 januari 2021 om 20:47
Taco van der Hoorn debuteert in grote ronde: “Droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Welke van de drie het wordt, laat Taco van der Hoorn nog in het midden. Maar dat de 27-jarige renner dit seizoen bij zijn nieuwe ploeg Intermarché Wanty Gobert debuteert in een grote ronde, staat wel vast.

Dat vertelde Van der Hoorn in een video-interview met de media tijdens het trainingskamp van de ploeg in L’Albir. “Dat is wel het plan, dat is wel de insteek, dat gaat wel gebeuren. En welke van de drie het ook wordt, het wordt fantastisch om er te rijden. Om een grote ronde te rijden, is als een droom die uitkomt. Bij Jumbo-Visma was dat niet gelukt. Nu kan het wel en ook nog in een aanvalsrol die mij heel goed moet liggen.”

De renner, die opgroeide in De Zilk, zag tot zijn teleurstelling dat zijn contract bij Jumbo-Visma afgelopen seizoen niet werd verlengd. Nadat hij dat te horen kreeg, probeerde hij zo goed mogelijk te presteren om zich in de kijker van andere ploegen te rijden. Toen hij na de laatste koers nog geen contract had, nam de stress wel toe. “Ik kon er toen zelfs niets meer aan doen. Ik vond het in die periode wel lastig om maar te moeten wachten of er een telefoontje zou komen.”

Van der Hoorn sprak er ook veel collega-renners over. “Wie er wel en wie er geen contract kregen, was wel het gesprek in de koers. In de laatste maanden leek het er vrij slecht uit te zien, want ook vaste waarden in de WorldTour als Dimitri Claeys en Sander Armée hadden lang geen contract. Je ziet het ook aan Pim Ligthart, die nu is gestopt omdat hij geen ploeg kon vinden. Dat is ook een hartstikke goede renner.”

Bewijzen
In november werd de oud-winnaar van de Schaal Sels, de Primus Classic en een etappe in de BinckBank Tour aangekondigd door BEAT Cycling. Toch kon hij niet veel later alsnog de overstap maken naar het WorldTeam van Hilaire Van der Schueren. “Eigenlijk was het plan om naar BEAT te gaan, daar te vlammen en me zo in de kijker te rijden. Dat ik me nu meteen al kan bewijzen, daar ben ik natuurlijk superblij mee.”

Bij Jumbo-Visma vervulde hij veelal een dienende rol, maar bij zijn nieuwe ploeg krijgt hij wellicht weer meer vrijheid. “Hier is geen Wout van Aert”, lacht hij. Om daaraan toe te voegen: “Ik heb me wel ontzettend vermaakt hoor door voor Wout te werken. Het was super om met hem bijna de Ronde van Vlaanderen te winnen. Bij Roompot was ik juist de man die uitslagen moest rijden. Hier wordt het een combinatie van beide.”

De focus ligt in eerste plaats op de klassiekers. “Daar wil ik zo goed mogelijk scoren. Van Omloop Het Nieuwsblad tot Roubaix wil ik goed zijn. Als ik bewijs dat ik goed genoeg ben, krijg ik kansen. Als ik niet goed genoeg ben, niet. Het wordt sowieso een andere rol dan bij Jumbo-Visma. Of ik nu in de diepe finale kom, of dat ik Aimé De Gendt of Andrea Pasqualon moet helpen; we moeten flexibel zijn en zorgen dat we met de ploeg het beste resultaat rijden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 20 januari 2021 om 20:53

Mooi dat Taco toch een contract heeft gekregen. In een hoop 1.1 wedstrijden kan hij zelf om de overwinning meedoen en voor de rest een jongen die je op het niveau Wanty er gerust bij kunt hebben.

0
HoofdIsVrij 20 januari 2021 om 21:49

Ik hoop toch niet dat hij zich moet opofferen voor, met alle respect, de Gendt en Pasqualon…

0
Titaantje 20 januari 2021 om 23:15

wie zich ook opoffert, het zal niet voor meer dan een 15e plek zijn.

0
S. Morgenstern 21 januari 2021 om 00:27

Leuk! Die gaat zich heel vaak in de aanval laten zien en als er daarin kansen ontstaan, dan zit er genoeg moois in.

Waar hij op basis van najaarsprestaties wat overschat werd bij zijn stap naar de WT, lijkt hij na zijn knechtrol een vorig jaar een minder jaar nu wat onderschat. Wanneer hij met zijn niveau van 2019 vrijuit kan koersen, dan zit het wel goed.

0
Romāns Vainšteins 21 januari 2021 om 08:11

Deze ook glad gemist, wat tof dat hij nog een 3e leven krijgt in het wielrennen..

0
john 21 januari 2021 om 08:23

Nou zo diep zal die finale wel niet zijn ,en als hij die twee moet helpen dan is zijn werkdag ook al vroeg voor bij

0
Japiejo 21 januari 2021 om 10:12

Overschatten we niet het niveau van een vergeten etappe in de Vuelta waar het peloton het wel welletjes vindt?
Volgens mij kan iemand als Taco daar best om de overwinning mee doen. Als Bert Jan Lindeman een etappe kan winnen met aankomst bergop, dan geef ik de jongens van Wanty ook wel een kans.

0
zietemgaan 21 januari 2021 om 10:53

bwa, aangezien er niet écht kopmannen bij Wanty zijn, zal hij toch best wel kansen krijgen nee? Dit wordt gewoon Vacansoleil 2, een bende vrijbuiters zonder capsones die zo nu en dan voor de verrassing zorgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone