Sylvain Chavanel (39) zet na dit seizoen punt achter carrière

maandag 30 juli 2018 om 13:21
Sylvain Chavanel (39) zet na dit seizoen punt achter carrière

Nog een laatste maal afzien voor eigen publiek in de Tour - foto: Sirotti

Sylvain Chavanel heeft tegenover L’Equipe bekendgemaakt na dit jaar zijn fiets aan de wilgen te hangen. De 39-jarige renner van Direct Energie heeft tijdens de voorbij Tour de France nog twee records verbroken. Het was namelijk zijn achttiende deelname aan La Grande Boucle en hij reed het record van Joop Zoetemelk qua aantal dagen in de Tour uit de boeken.

“Afgelopen winter heb ik de keuze gemaakt dat het klaar is na dit seizoen. Het is mijn persoonlijke keuze, ik wil mijn horizon verleggen. Ik zou lichamelijk nog één of twee jaar door kunnen gaan, maar ik zou niet weten waar ik de motivatie vandaan zou moeten halen”, aldus Chava.

Achttien deelnames aan de Tour in negentien jaar als prof. Een mooi record, maar voor Le Machine had dit niet per se gehoeven. “Had ik nog een jaar door moeten gaan om mijn record aan te scherpen? Die records zeggen mij niet zoveel. Ik had dit jaar de Tour ook prima vanaf de bank willen volgen, maar voor de sponsor is het een belangrijke koers, dus moest ik de Tour rijden”, besluit de Fransman

Chavanel werd in 2000 prof en stopt er na negentien seizoenen mee. Gedurende deze negentien jaar behaalde hij maar liefst 45 profzeges, allen behaald in West-Europa. Zijn mooiste zege zal waarschijnlijk zijn ritzege zijn in de zevende rit van de Tour van 2010. Hij kwam toen solo over de meet in Station des Rousses en mocht na afloop zelfs de gele trui aantrekken.

Dit artikel delen:

7 Reacties

woutie 30 juli 2018 om 13:32

Gunde hem de ronde van vlaanderen in 2011

BoomHoogerland 30 juli 2018 om 14:09

Reed vorig jaar een erg kleurloze ronde en ik dacht vooraf dat het er niet beter op ging worden. Toch heeft Chavanel, vooral in het begin van de Tour zich vaak in de kijker gereden. Chapeau!

Mwielerfan 30 juli 2018 om 17:06

Doet al jaren niet meer mee om te presteren. Tijd om wat anders te doen met je leven.

Sonsbach Allstars 30 juli 2018 om 17:21

Chapeau en dank voor al het moois. Kleurrijk als personen als renner. Hopelijk verder in een andere functie in de wielersport?

Nul verstand 30 juli 2018 om 18:58

Wat heeft Chavanel daar op zijn linkerbeen? Is die foto genomen na de kasseienetappe?

Mathieu Moller 30 juli 2018 om 21:39

@Nul verstand
Dat is een tatoeage.

Pizzi 1 augustus 2018 om 10:14

Zeg Nul verstand, je doet je naam wel eer aan ;) #linkerbeen

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair