Sven Vanthourenhout trots: “Snel duidelijk dat Evenepoel superbenen had vandaag”

zondag 25 september 2022 om 11:32
Sven Vanthourenhout trots: “Snel duidelijk dat Evenepoel superbenen had vandaag”

foto: Cor Vos

De wereldtitel van Remco Evenepoel zorgt voor veel blije gezichten in het Belgische kamp en zo ook bij bondscoach Sven Vanthourenhout. “Ik ben zeer trots op het hele team”, vertelt hij aan Sporza. “De laatste veertien dagen hebben we hier naartoe gewerkt en als het zo succesvol wordt afgerond, dan is dat genieten.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het is makkelijk gezegd, maar dit is wat we gepland hadden. Dit scenario hadden we voor ogen met Remco. Als we het zo kunnen afwerken, dat is fantastisch”, aldus Vanthourenhout, die in de voorfinale snel doorhad dat Evenepoel in de juiste ontsnapping zat. “Daar waren ook Quinten Hermans en Stan Dewulf bij. We hadden ook nog Pieter Serry daarvoor rijden. Toen ik de namen van die groep zag, vond ik wel dat andere landen een risico namen door hem die vrijheid te geven.”

“Vanaf dan was het gokken dat hij zijn goede benen hield en had ik er veel vertrouwen in”, zegt de bondscoach. Dat Evenepoel al had aangegeven dat hij in topvorm was, geeft Vanthourenhout mee. “Ik was op de hoogte. Ik zag het al, ook in de tijdrit. Hij reed een sterke tijdrit. Zijn cijfers liegen niet, die waren echt heel goed. De groep kreeg alles wat ze nodig hadden. Rust, een goede voorbereiding… Iedereen was klaar. Het was heel snel duidelijk dat Remco echt wel superbenen had vandaag.”

Wereldteam
In de laatste twee lokale rondes in Wollongong hield Vanthourenhout al geen rekening meer met de favorieten in het peloton, waar ook Wout van Aert reed. “We waren alleen nog bezig met mannen als Lutsenko. Maar Remco maakte daar korte metten mee. Snel werd toen duidelijk dat we voor de overwinning reden”, blikt hij terug.

“Het doet heel veel deugd. Dit wordt met succes afgerond, maar ik ben ook realistisch dat het niet elk jaar zo is. Dit is een pluim naar heel de ploeg, op en naast de fiets. Ik ben ervan overtuigd dat we met Wout en Remco, en de mannen aan hun zijde, echt een wereldteam hebben”, aldus Vanthourenhout.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Albeijing Feeniks 25 september 2022 om 11:42

Evenepoel is gewoon hét wielerfenomeen van 2022. Dat vingertje was totaal terecht. 22, een horrorcrash meegemaakt waarna hij totaal afgekraakt werd door kenners die zeiden dat hij niets kon. Hij bewijst iedereen dat hij dé man is. Solo winnen, zoals hij keer op keer doet, liegt nooit.

5
nickdt 25 september 2022 om 12:22

Mag ik ff een teiltje.

Bah… blinde adoratie dat op niets gestaafd is.

-10
Sjonge Jonge 25 september 2022 om 12:34

“waarna hij totaal afgekraakt werd door kenners die zeiden dat hij niets kon.”

Mooi, zelf iets verzinnen om daar dan met een stok op te slaan.

Anders zou ik graag een bronvermelding zien naar de kenners die zeiden dat hij er niets van kon.

-4
Marlin 25 september 2022 om 14:20

Wel nickdt en Sjonge Jonge

Die haatzaaiers op WF (waaronder jullie beiden), dat zijn toch allemaal kenners ! Daar hebben jullie de bronvermelding. Zowat elke dag te lezen op Wielerflits.

2
Maillot à Pois 25 september 2022 om 14:41

Sjonge Jonge valt me net op als een van de meest genuanceerde posters hier, haatzaaier is hier wel een zeer onterechte stempel. (Waarmee ik niet wil zeggen dat nickdt wél een haatzaaier is)
Inhoudelijk ben ik het dit keer niet met sjonge eens: vooral sinds de Giro heeft Evenepoel dermate veel bagger over zich heen gekregen van al-dan-niet experten die met grote stelligheid verkondigden wat hij NOOIT zou winnen (een wedstrijd met serieuze tegenstand, een wedstrijd met serieuze bergen, een klassieker, een grote ronde…) en daarnaast nog eens elke uitspraak onder de loep namen op zoek naar bewijzen voor een arrogant rotkarakter, dat ik hem dit enigszins onvolwassen voetballersvingertje wel kan vergeven.

6
Sjonge Jonge 25 september 2022 om 20:57

Ah oké, als met kenners bedoeld wordt enkele trollen op WF die Evenepoel altijd downplayen: akkoord!
Ik dacht oud wielrenners, analisten of iets dergelijks.

Maar die trollen zie ik echt niet als kenners en @Marlin: als je 1 reactie van mij vindt waarin ik haat zaai, zie ik die graag tegemoet!

@Maillot: thanks, ik heb juist een hekel aan die trollen, geniet liever van een mooie koers.
En ik kan niet zeggen dat ik echt genoten heb vanochtend, want daarvoor was het niet spannend genoeg. Maar dat is geen verwijt aan Evenepoel, maar juist een compliment. Hij was zo’n beetje de enige van de favorieten die iets probeerde.

-1
LeoR 16 26 september 2022 om 15:15

@ Sjonge, de eerste reactie na deze die ik van jou lees was de volgende:

“wat ben jij een triest figuur”

Zo moeilijk was dat dus niet om die reactie te vinden hoor. ;)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone