Superprestige Boom eerste van zes veldritten voor Lotte Kopecky

Superprestige Boom eerste van zes veldritten voor Lotte Kopecky

Kopecky tijdens het BK veldrijden 2021 - foto: Cor Vos

donderdag 2 december 2021 om 09:54

Lotte Kopecky begint dit weekend aan haar veldritseizoen. De 26-jarige renster van Liv Racing, maar vanaf 1 januari 2022 bij SD Worx ploeggenote van Blanka Kata Vas, gaat zaterdag van start in de Telenet Superprestige in Boom.

Kopecky had eerder al aangekondigd een zes- of zevental crossen te rijden deze winter. Aanvankelijk speelde ze met de gedachte om zondag 5 december in Antwerpen te beginnen aan haar crossseizoen, maar die Wereldbeker werd een paar dagen terug plots afgelast. Debuteren doet ze nu een dag vroeger, zaterdag in Boom.

En het zijn er uiteindelijk ook zes geworden. Na Boom volgt een break tot 26 december, wanneer ze de Wereldbeker in Dendermonde rijdt. Daarna volgen nog Heusden-Zolder of Diegem, Hulst, Gullegem en het BK in Middelkerke. Daarna gaat haar focus opnieuw richting het wegseizoen, met Omloop Het Nieuwsblad als eerste doel.

De Belgische leading lady in het wielrennen reed vorig seizoen ook meerdere veldritten en dat is haar goed bevallen. Ze pakte toen onder meer zilver op het BK, achter Sanne Cant. “Het is me inderdaad goed bevallen en ik had het gevoel dat ik daar bij de seizoensstart op de weg ook voordeel uit haalde. Als we goed plannen, kan een uitstapje in het veld geen probleem zijn”, klonk het.

Programma Lotte Kopecky:
4 december 2021: flag-be Boom – Telenet Superprestige
26 december 2021: flag-be Dendermonde – Wereldbeker
27 of 29 december 2021: flag-be Heusden-Zolder of Diegem – Telenet Superprestige
02 januari 2022: flag-nl Hulst – Wereldbeker
04 januari 2022; flag-be Gullegem – losse cross
08 januari 2022: flag-be Middelkerke – Belgisch kampioenschap

Dit artikel delen:

1 Reactie

Theo Bovengemiddelkamp 2 december 2021 om 14:17

Leuk dat zij ook deze winter weer terug keert. Ik hoop nog steeds dat het navolging krijgt en meer wegrenners hun gezicht eens laten zien.

Kan Wielerflits eens een overzichtje maken per cross van de komende twee maanden met alle wegrenners en -sters die mee doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone