Superieure Bennett opnieuw de beste in BinckBank Tour, Groenewegen derde

dinsdag 13 augustus 2019 om 16:33
Superieure Bennett opnieuw de beste in BinckBank Tour, Groenewegen derde

foto: Cor Vos

Sam Bennett heeft in Ardooie laten zien de snelste sprinter te zijn in de BinckBank Tour. De pijlsnelle Ier van BORA-hansgrohe wist met sprekend gemak Jasper Philipsen te remonteren. Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met de derde plaats. Bennett blijft uiteraard ook in het bezit van de leiderstrui.


In het verregende Hulst hoopten de verzamelde wielerfans gisteren op Dylan Groenewegen als ritwinnaar, maar het was Sam Bennett die op overtuigende wijze naar de zege wist te snellen. Voor de Ierse kampioen was het alweer zijn negende overwinning van het seizoen. De sprintkopman van BORA-hansgrohe mocht vandaag bovendien als leider vertrekken vanuit startplaats Blankenberge, voor een opnieuw vlakke etappe naar (ditmaal) Ardooie.

De renners krijgen het seintje om te gaan koersen – foto: Cor Vos

Asselman en Planckaert laten zich zien
De kasseistrook van de Lookhuisstraat in Ichtegem vormde onderweg de voornaamste hindernis, maar echt veel stelde het niet voor, waardoor we een massasprint mochten verwachten in de straten van de West-Vlaamse gemeente. De vroege vlucht werd vandaag gevormd door Josef Černý, Robert Stannard, Jesper Asselman, Thomas Sprengers, Damien Gaudin en oude bekende Baptiste Planckaert. De Belg van Wallonie-Bruxelles was gisteren ook al mee.

De zes vluchters wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim drie minuten, maar de sprintersploegen wisten het verschil binnen de perken te houden, allemaal met het oog op een nieuwe massasprint. Het was vooral Jumbo-Visma dat op kop reed van het peloton; Dylan Groenewegen was duidelijk op revanche belust. Het was echter oppassen geblazen voor de Nederlander, aangezien er flink wat stress was in het peloton.

De zes koplopers – foto: Cor Vos

Wind zorgt voor nervositeit 
Zo kregen we de opgave door van de Britse sprinter Chris Lawless en trouwe knecht Maarten Wynants, die ten val kwamen met nog honderd kilometer te gaan. Niet veel later brak het peloton vanwege de wind in twee stukken, maar het waaierrijden bleef ditmaal beperkt tot een vijftal minuten, waardoor de orde weer werd hersteld. Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step (Álvaro José Hodeg), BORA-hansgrohe (leider Bennett) en UAE Emirates (Jasper Philipsen) probeerden de zes koplopers zo snel mogelijk in te rekenen.

Toch wisten Černý, Stannard, Asselman, Sprengers, Gaudin en Planckaert verrassend lang stand te houden, waardoor de sprintersploegen nog een tandje moesten bijsteken. Met nog meer dan tien kilometer te gaan zette Team Sunweb zich vol op kop van het peloton, in de hoop enkele waaiers te trekken. De Duitse formatie zag het snode plannetje niet doorgaan, maar de roodhemden zorgden er wel voor dat de voorsprong van de kopgroep werd gehalveerd.

Dappere vluchters worden dan toch bijgehaald, Bennett wint opnieuw
Op vijf kilometer van Ardooie werden de zes vluchters ingerekend, waardoor we toch gewoon een massasprint kregen in de West-Vlaamse gemeente. Het was de jonge Belg Philipsen die bijzonder vroeg aanging, maar de coureur van UAE Emirates leek de tegenstand wel te verrassen. Leider Bennett bleek echter perfect te hebben getimed, waardoor hij nog relatief makkelijk op en over Philipsen ging. Groenewegen moest vandaag genoegen nemen met plek drie.

Sam Bennett was opnieuw de snelste sprinter – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

59 Reacties

Rkromkamp 13 augustus 2019 om 20:02

3e is toch ook prima van Dylan. Volgens mij verwacht iedereen dat hij altijd maar wint. Je kan niet het hele jaar pieken. Ik vindt 3e na een tour juist prima!

Veloburto 13 augustus 2019 om 20:18

Mwah, als je kijkt wat de concurrentie is niet. Maar idd na een zware tour niet heel slecht

Lennimator 13 augustus 2019 om 23:24

Kansloos. Vanaf nu alles op Mike, ook voor het klassement.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.