Superieure Eli Iserbyt soleert naar zege in Vestingcross Hulst

zondag 16 februari 2020 om 16:12
Superieure Eli Iserbyt soleert naar zege in Vestingcross Hulst

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft in Hulst de laatste manche van de Ethias Cross gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed al vroeg in de cross weg van zijn concurrenten en wist vervolgens een lange solo met verve af te ronden. Tom Pidcock eindigde na een mindere start als tweede, Toon Aerts werd derde.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Veel renners hadden ongetwijfeld de ambitie om te winnen in Hulst, aangezien wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert al een punt hebben gezet achter hun veldritseizoen. Het was voor de start uitkijken naar onder meer Iserbyt, Aerts, Pidcock en de winnaar van de Superprestige: Belgisch kampioen Laurens Sweeck.

De renners werden echter weggeblazen door storm ‘Dennis’ en… Eli Iserbyt. De Belg versnelde na ruim een kwartier crossen en reed al snel twintig seconden weg van zijn concurrenten. Tom Meeusen probeerde de voorsprong van Iserbyt zo klein mogelijk te houden, maar de eenzame koploper reed alsmaar verder weg van zijn landgenoot.

Iserbyt maakt het af na lange solo 
Na enkele rondjes crossen zagen we plots Pidcock jagen op Iserbyt. De Britse kampioen was door een slechte start op achtervolgen aangewezen, maar wist op eigen tempo de achtervolgende groep in te rekenen en achter te laten. Pidcock bleek echter niet sterk genoeg om ook nog naar Iserbyt te rijden, die zijn voorsprong wist vast te houden.

Iserbyt wist de laatste rondes zonder problemen af te werken, waardoor hij voldoende tijd had om een zegegebaar te bedenken. Pidcock wist zijn tweede plaats vast te houden, maar eindigde wel op ruime afstand van de winnaar. Toon Aerts wist na een sterk slot nog als derde te finishen, voor zijn Telenet-Baloise-ploeggenoot Lars van der Haar.

Ethias Cross Hulst 2020
Uitslag mannen

flag-nr1 flag-be Eli Iserbyt
flag-nr2 flag-gb Tom Pidcock
flag-nr3 flag-be Toon Aerts
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Laurens Sweeck
6. flag-be Jens Adams
7. flag-be Daan Soete
8. flag-be Tom Meeusen
9. flag-nl Corné van Kessel
10. flag-nl David van der Poel

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 16 februari 2020 om 16:47

Bam! Vd poel pas 10e, wat is daar gebeurd?

0
Peter Lippens 16 februari 2020 om 17:51

gewoon onverantwoord en dat willen ze zo’n organisatoren een wereldbetker toevertrouwen, tja

0
Emergo 16 februari 2020 om 18:28

Leg eens uit.

0
Gioele del Mafia 16 februari 2020 om 20:34

Al die wedstrijden na het WK m.i. overbodig.
Vorig weekend had het al afgelopen moeten zijn.

0
Brabander 16 februari 2020 om 22:08

Het is nog steeds winter hè?

0
Jokke 17 februari 2020 om 12:51

WK 2 weken later kan helpen.

0
HSV 16 februari 2020 om 23:05

Zonder Wout en Mathieu zit ik t niet uit. Wel bij de dames maar daar rijden de echte toppers dan ook wel.

0
Hollow Knight 16 februari 2020 om 23:57

Lol, echte toppers. Enkel de Nederlandse rensters kunnen professioneel genoemd worden. Niveau ligt nog steeds enorm laag bij vrouwen wielrennen. Helft van het peloton kan niet leven van hun rennersloon.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone