Superieure Ashleigh Moolman-Pasio klimt naar zege in Zwift Tour for All
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 6 mei 2020 om 15:40

Superieure Ashleigh Moolman-Pasio klimt naar zege in Zwift Tour for All

Ashleigh Moolman-Pasio heeft de smaak te pakken in de Zwift Tour for All. De Zuid-Afrikaanse van CCC-Liv boekte gisteren haar eerste zege in de rittenkoers en bleek vandaag opnieuw de beste renster. Moolman-Pasio won na een lange solo voor Joscelin Lowden en Ella Harris.

De klimmers waren aan zet in de derde etappe van de Zwift Tour for All, met start en finish in Watopia. De rensters kregen vandaag een pittige lokale ronde voorgeschoteld, met enkele klimmetjes als mogelijke scherprechters en de laatste oplopende kilometers.

De deelneemsters konden zich alvast opmaken voor een ware afvallingsrace, gezien de lengte (ruim zeventig kilometer) en lastigheidsgraad van de etappe. De ritwinnaar van gisteren – Moolman-Pasio – voelde zich als een vis in het water en koos al snel voor een lange solo.

De Zuid-Afrikaanse klimster reed al snel een mooie voorsprong bijeen en wist het verschil rond de minuut te houden. In de achtergrond probeerden verschillende rensters nog in de tegenaanval te gaan, maar niemand bleek opgewassen tegen Moolman-Pasio.

De eenzame leidster kwam met één minuut voorsprong over de finish. Lowden finishte uiteindelijk als tweede, voor Harris, Lauren Stephens en Leah Dixon. Pauliena Rooijakkers, een ploeggenote van Moolman-Pasio bij CCC-Liv, kwam als achtste over de finish.

Zwift Tour for All
Uitslag etappe 3: Watopia-Watopia (72,9 km)
1. flag-za Ashleigh Moolman-Pasio (CCC-Liv) in 1u55m52s
2. flag-gb Joscelin Lowden (Team Drops) op 56s
3. flag-nz Ella Harris (Canyon-SRAM) z.t.
4. flag-us Lauren Stephens (Team Tibco-SVB) z.t.
5. flag-gb Leah Dixons (Team Tibco-SVB) z.t.
6. flag-us Krista Doebel-Hickok (Rally Cycling Women) op 59s
7. flag-au Sarah Gigante (Team Tibco-SVB) op 1m09s
8. flag-nl Pauliena Rooijakkers (CCC-Liv) op 1m17s
9. flag-il Omer Shapira (Canyon-SRAM) op 1m21s
10. flag-pl Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) op 1m29s

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
1 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2020 16:08
Serieuze inspanning vandaag op de Zwift met 72,9 km en veel klimwerk. Mooie fantasievisuals van Watopia. Van de palmbomen en het strand naar de sneeuw binnen 10km.

Reacties zijn gesloten.