Stybar gaat niet minder veldritten rijden

maandag 31 januari 2011 om 09:17

Zdenek Stybar is niet van plan om volgend seizoen minder veldritten te gaan rijden. Dat vertelde de wereldkampioen van St.Wendel tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Ik blijf ook crosser, van Erpe-Mere tot Oostmalle volgende winter,” verklaarde de Tsjech.

Voor Stybar was zijn nieuwe wereldtitel de kers op de taart van een absolute topweek. “Ik behaalde deze week drie overwinningen. Er was vooreerst dat contract met Quick Step. Ik kijk er net zo naar uit als toen ik hier in Sankt Wendel in 2005 wereldkampioen bij de beloften werd. Ik herinner me nog hoe bedeesd ik was toen ik met Erwin Vervecken en Bart Wellens aan tafel zat, mijn twee grote idolen. Bij Quick Step zal dat net zo zijn. Deze titel is er eentje voor mijn oude en nieuwe werkgever. En ja, ik blijf ook crosser, van Erpe-Mere tot Oostmalle volgende winter. ”

De manier waarop hij wereldkampioen werd verraste Stybar. “Ik wist niet wat ik van deze cross moest verwachten. De groep was in het begin naar mijn gevoel te groot en er zaten ook te veel Belgen bij. Ik verwachtte elk moment Niels Albert voorin. Ik was bang dat hij de leiding zou overnemen om dan – zoals altijd – als een gek te liggen crossen. En dat we hem niet meer zouden terugzien. Ik hoorde pas achteraf dat hij lek was gereden.”

Volgend jaar gaat Stybar een nieuwe poging doen wereldkampioen veldrijden te worden. Garanties voor een nieuwe titel heeft hij niet. “Het is en blijft een WK. Er kan zoveel gebeuren. In dat ene uur moet alles perfect zijn. Al ga ik er wel opnieuw voor in Koksijde.”

Lees ook:
Zdenek Stybar: “Nog twee jaar veldrijden”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair