Stuyven zet sprinters in hun hemd tijdens rit vier in BinckBank Tour
foto: Sirotti
donderdag 16 augustus 2018 om 16:30

Stuyven zet sprinters in hun hemd tijdens rit vier in BinckBank Tour

De vierde etappe in de BinckBank Tour 2018 is bijgeschreven op het palmares van Jasper Stuyven. De 26-jarige Belg van Trek-Segafredo was in de straten van Ardooie de slimste door in de slotkilometer een gat te slaan. Caleb Ewan en Zdeněk Štybar kwamen net tekort. Matej Mohorič sprokkelde tijdens de Gouden Kilometer nog een paar bonusseconden en is nog altijd leider.

Peloton laat niet begaan
De renners hadden er donderdag duidelijk zin aan in de rit tussen Blankenberge en Ardooie. Aanvankelijk namen vijf renners -waaronder Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij – een bonus van zo’n drie en een halve minuut, maar nog voor de live uitzending begon waren zij gegrepen. Op dat moment vielen ook enkele opgaves te noteren. Onder meer Sep Vanmarcke en de zieke Fabio Jakobsen zwaaiden af.

Van der Lijke toont zich
De wind had vrijspel vandaag en zorgde er na de hergroepering voor, dat het peloton eventjes in drie stukken brak. Het vloeide echter snel weer samen. Het was het teken voor vier renners om andermaal te demarreren. Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij), Dries De Bondt (Veranda’s Willems-Crelan), Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) en Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) kregen wel de zege van het peloton.

Gouden Kilometer voert tempo op
Het kwartet verzamelde een maximale voorsprong van een dikke minuut. Met de Gouden Kilometer in zicht, was het liedje van Van der Lijke en co echter snel uitgezongen. Veranda’s Willems-Crelan zette alles op alles om een aantal secondes in de wacht te slepen met Sean De Bie, de nummer twee in het klassement. Hij mengde zich in de debatten, maar dat deed leider Mohorič ook. De Sloveen wist de laatste streep zelfs als eerste te passeren en vergrootte zijn voorsprong zelfs.

Aanvallen credo van de dag
Op een lokaal circuit in Ardooie leek niets een massasprint in de weg te staan. Maar in deze rit die bol stond van de demarrages, was dat geen sinecure. Michael Valgren (Astana) probeerde het in de diepe finale. Hij kreeg Chris Juul-Jensen mee, maar zijn landgenoot kreeg instructies van zijn ploeg Mitchelton-Scott: niet meerijden, alles op Ewan. De twee Denen waren daardoor als een vogel voor de kat, tot ergernis van Valgren.

Weg-Stuyven
Het tempo lag in de slotkilometers ongekend hoog. Vooral Trek-Segafredo liet zich gelden. Heel gek was dat niet, wat de roodhemden bleken een plannetje te hebben. De laatste anderhalve kilometer stond bol van enkele bochten. Daarvan maakte de Amerikaanse ploeg gretig gebruik. Net voor het ingaan van de laatste kilometer, liet Mads Pedersen een gat vallen. Stuyven stoof er meteen vandoor en hield het gaatje tot op de streep. In de spurt om plek twee werd Dylan Groenewegen slechts tiende.

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2018 20:01
Prima Jasper ,voor de tweede dag oprij aanvallers beloond.
Zou veel meer moeten gebeuren in die vlakke ritten.
16 augustus 2018 20:12
Lijkt erop dat de sprinttrein van TLJ toe is aan verse olie, maar ook de sprinters zelf hebben wat mankementen momenteel en komen niet uit de verf.
Maar ja, bij Kittel lijkt het helemaal niets te meer te worden dit jaar, daar wordt je als Katusha leiding ook niet vrolijk van.
Verder strakke actie van Trek en Stuyven en voor de 2e dag laten de sprintersploegen zich in de luren leggen.
    16 augustus 2018 23:32
    Katoesha ploegleiding heeft er dan ook alles aan gedaan om de relatie met kittel om zeep te helpen.
    Hij is echt dezelfde die zoveel sprints won per tour. Kennelijk kan Katoesha hem niet begeleiden/ondersteunen.
16 augustus 2018 20:34
Prima overwinning van de Jappe, verwacht nog veel klassieke overwinningen van deze klasbak.
16 augustus 2018 21:06
Mooi hoor. Elke etappe waar aanvallers de sprinters in hun hemd kunnen zetten is geweldig.
16 augustus 2018 22:43
Vraagje tussendoor. Was het een mooie etappe om naar te kijken want ik was ter plaatse en ik heb er heel weinig van gezien.

Reacties zijn gesloten.