Stuyven strandt in zicht van de haven: “Er zat niets meer in”

zaterdag 21 juli 2018 om 18:46

foto: Marcel Koch

Jasper Stuyven kon de etappewinst ruiken. Met een voorsprong van bijna twee minuten begon de Trek-Segafredo-renner aan de slotklim naar Mende. Die voorsprong bleek echter niet genoeg te zijn voor de Belg, die Omar Fraile en Julian Alaphilippe nog over zich heen zag komen. “Als Fraile me 200 of 300 meter later had ingehaald, kon ik misschien nog mee versnellen over de top, maar er zat niets meer in de benen”, vertelt Stuyven tegenover Sporza.


Al vroeg trok Stuyven ten aanval. Met nog zestig kilometer te gaan reageerde de renner uit Leuven op een aanval van Gorka Izagirre samen met Tom-Jelte Slagter. Beide coureurs liet hij in de laatste 35 kilometer achter, waarna hij solo richting Mende reed. “Achteraf kan je zeggen dat ik vroeg heb aangevallen, maar het was een grote kopgroep en er zaten sterke klimmers bij. Ik moest gewoon aanvallen en niet wachten tot het vooraan ontplofte. Ik ben all-in gegaan en heb verloren”, vertelt Stuyven gedesillusioneerd.

Het is niet de eerste keer voor de Belg dat hij in het zicht van de haven strandt. Vorig jaar snelde BMC-renner Silvan Dillier hem nog voorbij in de slotmeters in een etappe van de Giro. “Net zoals in de Giro, klote”, zucht hij na.

 

Dit artikel delen:

2 Reacties

Joachim 21 juli 2018 om 19:54

Bijzonder jammer, ik dat veel wielerliefhebbers Stuyven zo’n zege wel gunnen. Zijn ontsnapping leek me wel de juiste keuze, als hij frisser maar zonder voorsprong begint aan de klim met de andere vluchters, zou hij niet bij de beste 5 zijn schat ik.

Sephiroth 21 juli 2018 om 20:00

Zund hoor, tweede lange afstandsaanval die vlak voor de haven strand. Ik zou het mooi vinden als die het net wat vaker halen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.