Stuyven derde: “Ergerlijk dat vooral gestreden werd om groen en niet om de ritzege”

Stuyven derde: “Ergerlijk dat vooral gestreden werd om groen en niet om de ritzege”

Jasper Stuyven, uiterst links - foto: Cor Vos

Jasper Stuyven baalt van zijn derde plaats in de negentiende etappe van de Tour de France. De coureur van Trek-Segafredo was mee in een sterke kopgroep maar zag in de finale Søren Kragh Andersen wegrijden en zo de etappezege pakken. Voor Stuyven resteerde de sprint om de tweede plek. “Ik reed een goede sprint, maar helaas was het goed voor de derde plaats”, reageert hij.

Stuyven schoof in de heuvelachtige finale mee in een kopgroep van twaalf, met daarbij onder meer groene trui Sam Bennett en zijn naaste belagers Peter Sagan en Matteo Trentin. “Het was ergerlijk, omdat zij vooral streden om de groene trui in plaats van om de ritzege. Er waren meerdere teams met twee renners mee, en zij hebben het goed gespeeld”, doelt hij op Team Sunweb. “Ik moest daardoor gokken.”

“Het was een frustrerende finale, maar het is zoals het is”, vertelt Stuyven. “Zij hadden de strijd om de groene trui, terwijl wij vochten om de ritoverwinning. We moesten onze kans pakken en het maar proberen. Ik denk dat Søren Kragh Andersen op het juiste moment vertrok. Hij heeft laten zien dat hij misschien wel de sterkste was. Jammer genoeg kwam er geen samenwerking op gang in onze goede groep.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Beekman 18 september 2020 om 20:37

Weer zo een reactie, wat stond hem in de weg om zelf te demareren zoals Kragh Anderson? En was die niet gedemareerd dan waren het wel anderen, met zoveel snelle mannen, daar rij je normaal gesproeken niet mee naar de streep om vervolgens hier het nakijken te krijgen.

Cochise 18 september 2020 om 20:44

Hij zegt toch gewoon dat Andersen sterker was?
Dat er verder al 4-5 ritten worden gedomineerd door een aantal puntjes voor dat groene truitje mag hij toch frustrerend noemen? Als Devenyns toegeeft dat het ze enkel geinteresseerd waren in het achterwiel van Trentin en Sagan en dat de rest mocht wegrijden vind ik ook maar een spijtige tactiek. Het was al helemaal hopeloos voor Sagan, waarom dan niet gewoon voor een extra ritzege strijden?

Mechia 19 september 2020 om 02:03

Of inderdaad: ‘ik ben blij dat ik derde kon worden door strijd om groen want anders was ik kansloos 7e geworden’, aldus een realistische Stuyven na afloop

Ivanoviclover 18 september 2020 om 20:45

Hij had gewoon moeten meegaan met SKA als hij dat nog kon. het is toch normaal dat er voor de groene trui gestreden wordt? Wat is dat nu? Heeft Sunweb daar iets mee te maken? Nee. Beetje meer koersintelligentie mag toch. Sagan zat ook al niet super, werd bijna gelost door trentin op dat heuveltje. DQS gaat ook niet rijden. Wie zit er trouwens aan de knoppen in de auto’s van Trek, CCC en Ag2r? Nee, de Belgen maken hier een slechte beurt.

Sammysosa 18 september 2020 om 21:57

Zoals door Stuyven zelf gezegd, hij moest gokken en heeft verkeerd gegokt en verloren.

RodyTur10 18 september 2020 om 20:45

Stuyven is echt zo’n net-niet-renner. Beetje de Belgische Danny van Poppel.

lander luypaert 18 september 2020 om 21:13

Al heeft die Danny toch nog nooit Omloop Nieuwsblad gewonnen?

boenk 19 september 2020 om 02:46

Welke (semi) klassiekers won van Poppel dan?

Charlie33 19 september 2020 om 07:39

Oh boy

Magician 18 september 2020 om 20:48

Heb ik gemist dat het nationale miepdag is in Belgié? Ze wijzen allemaal naar de anderen.

ervee 18 september 2020 om 20:57

@Magician: ja, die voortekenen waren gisteren toch al duidelijk zichtbaar op dit Forum ;-)!

*pakt alvast de popcorn..*

bobby bobsma 18 september 2020 om 20:58

“… zij hebben het goed gespeeld”
De Belgen zoeken geen excuses, maar WF wilt het via enkele quotes toch zo doen uitschijnen

Wheely 18 september 2020 om 20:48

Dat is de Tour en als renner die niet meedoet voor groen, geel of bollen kun je daar nou juist mooi van profiteren.

harryjohan71 18 september 2020 om 21:12

Dat wist je en daar kun je van profiteren. Alleen was dit niet aan de Belgen besteed. Op zich knap dat er zoveel meezitten.

tychobrink 18 september 2020 om 23:49

Dat kun je ergerlijk noemen, maar was voor hem juist super gunstig. Zonder die strijd was het namelijk gewoon voor die mannen geweest en had Stuyven hooguit voor plek 5 mogen sprinten!

freirefreire 19 september 2020 om 00:04

Sorry Jasper, maar als je je eraan stoort dat er renners zijn die andere belangen hebben dan jij, dan moet je niet naar de Tour gaan. Dan moet je lekker je klassiekertjes rijden en na april met winterstop tot volgend jaar februari. Het is juist de charme van de Tour dat renners met verschillende doelen toch gemeenschappelijke belangen kunnen hebben.

Jean Dumas 19 september 2020 om 02:31

Er zijn niet zoveel kansen als dezel Bovendien eindigen dit soort ritten in het begin van de Tour eerder in een sprint. En dan wint ook nog eens een renner twee keer. Best frustrerend kan ik mij voorstellen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair