Streep door Tour of Antalya in 2021

Streep door Tour of Antalya in 2021

foto: Cor Vos

dinsdag 29 december 2020 om 18:35

De Tour of Antalya gaat in 2021 niet door. De Turkse wielerfederatie en het Ministerie van Sport hebben besloten om de rittenkoers van 11-14 februari af te gelasten vanwege de coronacrisis. Er zouden zes WorldTour-ploegen aan de start staan in Antalya; vijf meer dan afgelopen jaar.

“Het is een ingrijpende beslissing, maar vanwege de pandemie is het misschien wel de juiste beslissing van de wielerbond en het ministerie”, vertelt een woordvoerder van de organisatie aan WielerFlits. “Het is ook een grote verantwoordelijkheid. Wij als organisatie doen er alles aan om het zo goed mogelijk te organiseren, maar je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Interesse uit de WorldTour
Team DSM, Astana-Premier Tech, UAE Emirates, Israel Start-Up Nation, Deceuninck-Quick-Step en Movistar zouden allemaal aanwezig zijn in de Tour of Antalya (UCI 2.1). Ook hadden twaalf à dertien ProTeams zich aangemeld om af te reizen naar Turkije. Afgelopen seizoen moest de koers het doen met één WorldTour-ploeg en vijf ProConti-teams, waaronder Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-WB.

De Tour of Antalya hoopt in 2022 weer op de kalender te staan en ook dezelfde ploegen te mogen ontvangen. “Maar dat hangt ook weer af van de wielerkalender”, klinkt het vanuit Turkije.

Afgelopen februari ging de eindwinst in Antalya naar de Brit Max Stedman, voor Kenneth Van Rooy en Alessandro Fancellu. Tim Merlier wist er als Belgisch kampioen een ritoverwinning mee te pakken.

Dit artikel delen:

9 Reacties

bilthoven 29 december 2020 om 18:47

Op deze manier dreigt het een problematisch voorseizoen te worden. Dit is niet de eerste wedstrijd, die is afgelast en ongetwijfeld zullen er nog meer volgen. Dat betekent in de praktijk te weinig startgelegenheid voor de renners, dus ook te weinig wedstrijdkilometers. En dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op de prestaties in de voorjaarsklassiekers.

0
SnellePelle 29 december 2020 om 18:49

Echt waar joh?

0
FDJ 29 december 2020 om 19:04

Pak ‘m beet 20 jaar terug was er nog amper een koers buiten Europa en ook toen werden de voorjaarsklassiekers gewoon verreden. Een lekker traditionele voorbereiding in Europa dit jaar, prima. En laten we heel eerlijk zijn dit soort rondjes ga ik echt niet missen hoor.

0
harryjohan71 29 december 2020 om 19:15

De meeste World Tour ploegen zouden hier toch niet rijden. Het niet doorgaan van Antalya en San Juan heeft echt geen gevolgen voor de spanning in de klassiekers.

0
bilthoven 29 december 2020 om 19:35

@FDJ
Helemaal mee eens. Alleen… je vergeet één ding: vergeleken met 20 jaar geleden zijn de ploegen een stuk groter geworden en zijn het er ook veel meer. Dus niet iedere renner zal in de voorbereiding op de klassiekers genoeg wedstrijden kunnen rijden en dat is natuurlijk jammer.

0
FDJ 29 december 2020 om 20:09

@bilthoven klopt, maar dat waren ook de jaren dat er geen WT was en ploegen dus niet startplicht hadden. Ik weet nog wel jaren dat Spaanse ploegen niet naar Roubaix afreisden bv

0
Bikeage 29 december 2020 om 23:25

Alle klassiekers worden een prooi voor crossers als Matje, Woutje en Fabio A.!

0
harryjohan71 29 december 2020 om 20:04

@Bilthoven in deze wedstrijden starten bijna geen World Tour ploegen. Dit zal wel een reden hebben. Als het bij deze afgelastingen blijft heeft het echt geen consequenties voor de voorbereiding op de voorjaarsklassiekers.

0
john 30 december 2020 om 09:19

Och dit is niet de eerst ,maar zeker niet de laatste wedstrijd wat niet door gaat

0

Headlines

Populair

Materiaalzone