Stevige tegenwind doet aanvalslustige Mikel Landa de das om in Zwitserland

woensdag 13 juni 2018 om 19:52

foto: Sirotti

Voor Mikel Landa duurde de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland net iets te lang. De Spanjaard van Movistar legde op de slotklim zijn kaarten op tafel en ging met een kleine voorsprong op de andere klassementsrenners de laatste kilometer in. Het doek viel echter in de laatste 200 meter en hij moest lijdzaam toezien hoe Diego Ulissi de ritzege pakte.


“Het was een nogal gekke etappe”, zei Landa (19e) na afloop. “Het tempo was moordend in de eerste twee koersuren, omdat er zich geen kopgroep vormde. In de finale, toen BMC geen renners meer had om op kop te zetten, probeerde ik van ver aan te vallen.”

De Spanjaard reed soepel naar de ontsnapte François Bidard en Hugh Carthy toe, om vervolgens in de drie volgende kilometer zijn twee medevluchters af te schudden. De slotkilometer deed Landa echter de das om. De achtervolgende groep snelde hem voorbij en in de lastige sprint die volgde was Diego Ulissi de beste.

Op schema voor de Tour de France
Landa: “Het doet echt zeer om op 200 meter teruggepakt te worden. Je voelt je dan heel erg slecht. In die laatste kilometers hadden we sterke tegenwind en wat ik ook probeerde, ik zou weer worden ingerekend. Toch ben ik heel blij, dit laat zien dat ik op schema ben om het goed te doen in juli.”

De Spanjaard keerde in Zwitserland terug in koers, nadat hij anderhalve maand zich buiten competitieverband voorbereidde op de Tour. “Ik heb veel weken doorgebracht zonder te koersen en het is een goed teken dat ik op de vijfde dag kan meestrijden om de ritzege. Er komen nog twee zware bergetappes aan en we zullen zien wie daar voor de overwinning durft te gaan.”

7 Reacties

Sebas 13 juni 2018 om 19:58

Jij dus!

pjam4 13 juni 2018 om 20:49

Twee? Alleen vrijdag, toch, morgen is een eitje voor de klassementsmannen!

wielrenner 14 juni 2018 om 06:54

Held!

Demprino 14 juni 2018 om 08:02

Landa is denk ik toch wel 1 van de top outsiders om de tour te winnen.

Crevaison 14 juni 2018 om 09:44

Een top outsider om te winnen?
Hoor je dan niet gewoon tot de favorieten?

Jean Dumas 14 juni 2018 om 10:22

Hij heeft geen mazzel met het parcours: lange aanvallen smoren in lange dalpartijen, en de slotklimmen zijn lopers.

denistel 14 juni 2018 om 11:26

alleen maar mooi als ie dit inde tour ook zou doen en dan hebben ze valverde en quintana ook nog lekker aanvallen zou ik zo zeggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.