Steven Kruijswijk: “We willen koers maken en plekken pakken waar we kunnen”

zaterdag 21 juli 2018 om 19:13

Steven Kruijswijk verloor in de etappe naar Mende iets tijd op de grote favorieten, maar dat deerde de klimmer van LottoNL-Jumbo niet. Hij pakte tijd op andere klassementsrenners en zegt tevreden te zijn na de veertiende rit. In de finale won Primož Roglič tijd na een demarrage op de steile slotklim. “We staan nu in zo’n situatie dat we allebei onze klassementen kunnen rijden. We willen koers maken en plekken pakken waar we kunnen”, zegt Kruijswijk tegen WielerFlits.

Kruijswijk staat zelf zevende in het klassement, Roglič is de nummer vier van het klassement.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

13 Reacties

schlunzi 21 juli 2018 om 19:15

Kruiswijk aanvallen, Roglic counteren. Zo kunnen we de tour winnen.

Scibby 21 juli 2018 om 19:16

Hij komt wel een beetje meer in de buurt van landa

rennerske 21 juli 2018 om 19:21

Niets dan lof voor de Jumboys! Met durf koersen en het risico dat je op je bek gaat voor lief nemen. Mijn zegen hebben ze!

mus van de maasstad 21 juli 2018 om 19:25

Wat rijden ze een geweldige tour zeg

josi 21 juli 2018 om 19:31

Niet echt zijn aankomst dit, maar Kruijswijk zag er vandaag toch weer prima uit. Ik denk dat we in de slotweek nog wel het nodige van hem kunnen verwachten.

NDI22 21 juli 2018 om 19:32

Wat een Tour rijden deze gasten, heerlijk zeg.

Retro Lex 21 juli 2018 om 19:33

Jammer dat ze niet ook voor het ploegenklassement gaan. Dat lag voor het oprapen Mannetje mee in de ontsnapping…..

LutsenkoFan 21 juli 2018 om 19:35

Ik denk wel dat plaats 4 het hoogst haalbare is voor een Roglic en dan zie ik Kruijswijk misschien nog meedoen voor plaats 5?

Ben er trouwens van overtuigt dat Thomas nog een zware week tegemoet gaat met minutenverlies, waardoor hopelijk het volgende podium komt:

1. Dumoulin
2. Froome
3. Bardet

kelderfan 21 juli 2018 om 20:37

Ja eens dat TLJ een prima TdF rijdt. Eerst Kruijswijk in de picture en vandaag doen Roglic en Tolhoek het geweldig in de finale van de kanshebbers. Hoeveel exposure kun je ’t team geven.
Morgen mag Gesink de aanval kiezen.

Wildebert 21 juli 2018 om 20:38

@lutsenkofan wat een optimisme. Zou een mooie apotheose zijn. Zie zelf eerder:
1. Thomas
2. Froome
3. Roglic

Waar is Tom? Die heeft aangevallen en verloren tegen de berekenend rijdende top 3.

the student 21 juli 2018 om 20:53

@lutsenkofan? Waar zie jij Bardet die tijd dan goedmaken? Gewoon benieuwd naar de theorie? Want die gaat niet meer dan een minuut terughalen de komende etappe. En die minuut is hij in de tijdrit dan gewoon weer kwijt.

Sunnyweb 21 juli 2018 om 21:27

Kruijswijk heeft met de derde week en met zijn diesel de potentie op het podium van een hele zware tdf te komen. Misschien nu wel zijn allergrootste kans ooit. Maar met Sky heb je helaas zelf niets te bepalen. Valt hij aan pakken zij hem weer terug en verliest hij posities. Zonder Sky had hij die etappe gewonnen en wie weet waar hij nu had gestaan. Blijf hij zitten dan verliest hij tijd in de eindexplosie van de veel explosiever mannen. Dumoulin met mindere klimbenen fietst in de laatste km nog steeds weg van Kruijswijk met goede klimbenen. Het koersverloop en de aanwezigheid van sky zijn in het nadeel van klimmer Kruijswijk en veel meer in het voordeel van degene die nu voor hem staan.
Toch kan Kruijswijk op een podium eindigen als de koers meer open is zoals in zijn twee beste giro’s. Aanwezigheid van een type als Contador helpt ook erg mee. Nu moet het komen van instorting van zijn concurrenten. Hij gaat volgens mij zelf niet instorten dus zal het flink bij Dumoulin, Thomas, Roglic en Landa moeten gebeuren (want die tijdrit). Het is eigenlijk niet eens geheel onmogelijk. Maar dat zijn er wel vier en dat is misschien net te veel. Wat er ook verder nog komt ik ga van deze tour vooral Kruijswijks aanval meenemen als herinnering. Veel meer blijft me tot nu toe niet bij.

Hij oogt fris, zijn interviews zijn opgewekt, vandaag ook gewoon tevreden want dit is zijn terrein niet echt. Hij geeft blijk van goede zin. Dumoulin hoor ik meer zeggen dat hij niet de beste benen had.

ghostwriter 22 juli 2018 om 00:31

@LutsenkoFan
Als Roglic en Kruijswijk op de respectievelijk vierde en vijfde plaats eindigen zou LottoNL (met ook de twee etappe overwinningen van Groenewegen) zeker hun beste Tour ooit hebben gehad. 1) Thomas, 2) Dumoulin, 3) Froome, 4) Roglic en 5) Kruijswijk zou ik een prachtige uitslag vinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.