Steven Kruijswijk waakt voor verslapping: “Maar zijn op de goede weg”

donderdag 14 juli 2022 om 20:29
Video

Steven Kruijswijk bewees vandaag nog maar eens zijn waarde als ploegmaat. De Nederlander van Jumbo-Visma reed kilometerslang op kop en legde een stevig tempo op aan de klassementsrenners. “We hebben nog maar eens getoond hoe sterk we zijn in de breedte.”

“Het was een heel belangrijke dag ja”, vertelde de Nederlander voor de camera van WielerFlits. “De druk ligt sinds gisteren bij ons, we moesten Jonas Vingegaard zo goed mogelijk ondersteunen en beschermen vandaag. Hij is goed aan de finish gekomen, Sepp Kuss is zelfs tot het laatste moment bij hem kunnen blijven.”

Na de coup van Jumbo-Visma van gisteren toonden de renners van de Nederlandse ploeg vandaag nog maar eens hun sterkte in de breedte door voortdurend op kop van het peloton te rijden. “Iedereen heeft een aandeel in onze prestaties”, voegde Kruijswijk daaraan toe.

De inmiddels 35-jarige renner heeft natuurlijk een bijzonder geschiedenis met de slotklim van de twaalfde etappe, de Alpe d’Huez. In 2018 leek hij daar lange tijd op weg te zijn naar de overwinning na een verre aanval, maar werd hij uiteindelijk toch overvleugeld door een aantal klassementsmannen. “Ik heb heel goede herinneringen aan deze beklimmingen. Dat publiek vind je ook alleen hier. Zeker met de gele trui achter je is het zeer mooi om hier vooraan te rijden.”

“Het is voor ons zaak om het dag per dag te bekijken. We mogen zeker niet verslappen, maar we zijn op de goede weg”, sloot Kruijswijk af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 14 juli 2022 om 21:03

Viagra doet wonderen.

0
Kopinkas 15 juli 2022 om 07:58

Steven voelt zich enigszins in het Kruis getast door deze reactie…

0
chasse patat 14 juli 2022 om 22:03

Ik snap niet goed waarom Roglic het zo laat lopen na zijn kopbeurt. Hiermee valt het plan weg om hem mee in de aanval te sturen en Ineos/UAE op kop te dwingen. Hij had niet persé zo hard op kop hoeven te rijden. Van Kruijswijk gaat minder dreiging uit voor de concurrentie dan voor Roglic.

0
PietFriet 15 juli 2022 om 00:56

I denk niet dat Roglic daar momenteel de vorm voor heeft.

0
Jean Dumas 15 juli 2022 om 01:24

Roglic is alleen van nut in de koers als aanvaller, en buiten de koers als ervaringsdeskundige.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone