Steven Kruijswijk: “Veel vertrouwen na tweede plaats van Vingegaard”

vrijdag 8 juli 2022 om 18:18
Steven Kruijswijk: “Veel vertrouwen na tweede plaats van Vingegaard”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk heeft na de zevende etappe van de Tour de France vertrouwen in de komende weken. De ervaren Nederlander zag zijn ploegmaats Jonas Vingegaard en Primož Roglič naar de tweede en derde plaats in de daguitslag rijden, en eindigde zelf als 21e op La Super Planche des Belles Filles.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ben zo hard als ik kon die klim opgereden, tot ik op de limiet zat. De laatste kilometer heb ik rustig aan gedaan, voor zover dat kon”, vertelde Kruijswijk na afloop van de etappe in gesprek met de NOS. “Onze dag was vooral Primož en Jonas ondersteunen. Het was een beetje onzeker hoe Primož zich zou voelen, maar het is superknap hoe hij zich herpakt. Hij is mentaal heel sterk. Er was niets aan te doen dat Pogačar weer won.”

Dat het erg close was tussen zijn ploegmaat Vingegaard en Pogačar, vindt de Nederlander een goed teken. “Deze klim is Pogačar op het lijf geschreven. Als Jonas hier tweede wordt, heb ik veel vertrouwen in de komende weken. Het parcours was niet superlastig, tot de finale. Dit was een heel goede meting over twintig minuten tussen de jongens. Dat Jonas hier strijd kan leveren met Pogačar, is een goed teken.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 8 juli 2022 om 18:27

Eens met de Rooie uit Nuenen.

0
NCK17 8 juli 2022 om 18:41

Perfecte analyse van Kruijswijk.

0
josi 8 juli 2022 om 18:41

Ja, klopt. In principe was dit meer een Pogacar-etappe dan een Vingegaard-etappe. Hopelijk krijgen we dus nog echte strijd om het geel te zien in het hooggebergte.

0
Romāns Vainšteins 8 juli 2022 om 19:11

Kruijswijk rijdt een goede tour. Dat moet gezegd zijn.

0
skylimit 8 juli 2022 om 19:13

Beetje onzin om te stellen dat dit meer een Pogacar etappe is dan een Vingegaard.
Vingegaard heeft gewoon nog niet zoveel gewonnen en Pogacar is meer een alles-kunner. Benieuwd hoe de strijd in het echte hooggebergte gaat ontbranden.

0
25sep 8 juli 2022 om 19:19

Steven gaat gewoon weer met de beste 10 omhoog in de 3e week hoor. Zijn vorm is uitstekend.

0
Napoleon 8 juli 2022 om 19:31

Zijn we er al uit of hij wel kan knechten?

0
the student 8 juli 2022 om 22:16

Heb je m gisteren niet van Aert zien lanceren. Dat is een compleet atypische inspanning voor kruiswijk. Dat vertelt me al dat het goed zit.

0
Loek de Rooij 8 juli 2022 om 23:43

Deed hij gisteren nog. Steven heeft het momenteel ontzettend naar zijn zin in zijn rol heb ik het idee.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone