Steven Kruijswijk past voor Parijs-Nice

vrijdag 14 februari 2020 om 08:36
Steven Kruijswijk past voor Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Steven Kruijswijk zal toch niet deelnemen aan Parijs-Nice (8-15 maart), zo meldt Cyclingopinions. De ronderenner van Jumbo-Visma wilde aanvankelijk zijn jaar beginnen in de Franse rittenkoers, maar zal nu later zijn seizoensdebuut maken.

Jumbo-Visma maakt zich echter geen zorgen over de fysieke paraatheid van de Nederlander. De formatie laat aan WielerFlits weten dat Kruijswijk de komende weken zal vertoeven op het Spaanse eiland Tenerife voor een hoogtestage op de bekende trainingsvulkaan El Teide.

De nummer drie van de voorbije Tour de France is al een tijdje verlost van zijn knieproblemen, waardoor hij in januari nog moest passen voor het eerste gezamenlijke trainingskamp van de ploeg in Alicante. Kruijswijk traint momenteel weer volgens schema, zo vertelt ons Ard Bierens, de woordvoerder van Jumbo-Visma.

Stap voor stap 
Toch hebben beide partijen besloten om later aan het seizoen 2020 te beginnen. Kruijswijk wil namelijk geen stappen overslaan in zijn voorbereiding richting de Tour de France en de Vuelta a España, de twee hoofddoelen van de 32-jarige klimmer. In de Spaanse ronde zal hij worden uitgespeeld als de absolute kopman voor het klassement.

Kruijswijk liet eind vorig jaar tijdens de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma weten dat hij, in aanloop naar de Tour, de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné zal betwisten. De Brabander zal in de Catalaanse rittenkoers normaal gesproken zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen afwerken.

Dit artikel delen:

69 Reacties

skylimit 14 februari 2020 om 11:34

Lijkt op verstoppertje spelen voor grote mensen met blijkbaar als enig hoofddoel de Tour de France winnen. TJV begint meer en meer te lijken op Team SKY en misschien ook nog verder terug Rabobank. Veel geheimzinnigheid, en weinig of geen transparantie. Als topsporter wil je toch wedstrijden rijden (en voor de winst gaan, dat laatste is bij Kruijswijk zoals al lastig), maar tegenwoordig zijn ze meer aan het trainen, zitten op een berg of anders zijn ze geblesseerd. Mooie exposure voor de sponsors toch.

En Bloc 14 februari 2020 om 11:47

Hoor dat allemaal graag zeggen, alle kopmannen pieken naar de Tour en alle andere wedstrijden zijn van ondergeschikt belang. Maar uiteindelijk kan er in de Tour maar eentje winnen, en twee andere dan nog ‘tevreden zijn’ met een podium terwijl de lijst van gegadigden groot is. Als klassementsrenner zou ik toch niet enkel op de Tour focussen. Piekje week te vroeg of te laat en het is al deels om zeep. Plus in weekrondes meedraaien en het onverhoopt goed doen is ook gewoon een boost voor het vertrouwen. Mentale aspect minstens even belangrijk als fysieke aspect om een grote ronde te winnen. Winning flow… of zoiets.

skylimit 14 februari 2020 om 11:55

Inderdaad, en dan hebben we nog niet over pech, valpartijen, ziektes etc. waardoor het grote doel al na 1 dag koers om zeep kan zijn..

Lapjestrui 14 februari 2020 om 12:03

Oehoe paniek! #smiley
Armstrongiaanse voorbereidingen van de kopmannen. En Armstrong had altijd gelijk.

Samlambeej 14 februari 2020 om 12:05

Panache neem ik meestal wel serieus maar nu wil hij toch vooral ‘de ploeg’ verdedigen.

-De communicatie is uiterst schimmig.
-Ze liggen achter op Ineos waar ze zo graag op willen lijken.
-Flink doen met een ingevulde jaarkalender sloeg nergens op.

S. Morgenstern 14 februari 2020 om 12:11

Waar zit de schimmigheid en hoe zag dat ‘flink doen’ er concreet uit?

Samlambeej 14 februari 2020 om 12:29

"Niks aan de hand", "op schema" maar toch schema PNice wijzigen, "stap voor stap" tja? Wat moet dat betekenen?

Die kalender: Zeeman met een uitgestreken gezicht: "Jaaa WIJ werken héél planmatig… blablaabla.

Hoestbuitje/kontpuistje en het kan weer de vuilbak in bij hen. We koersen alleen met x Hemaglobine waarden en y Hematocriet.

S. Morgenstern 14 februari 2020 om 12:40

Volgens schema wordt er gezegd, niet op schema. Hij heeft in januari namelijk minder kunnen trainen dan gepland, dus is zijn basis nog niet wat hij zou moeten zijn nu. Wat dat betreft willen ze dus geen stappen over slaan. Ik begrijp echt niet wat daar schimmig aan is. Kun je dat wellicht beter toelichten?

Ik zie ook niet helemaal wat er flink is aan vertellen dat je planmatig werkt. Volgens mij is dat niet zo schokkend toch, een ploeg die een plan op stelt voor een seizoen? Daar over vertellen is 'flink doen'? Oké…

Daarnaast lijkt me halsstarrig vasthouden aan een planning, me niet per definitie getuigen van planmatiger werken, dan dat het aanpassen van je planning op veranderende situaties doet.

NDI22 14 februari 2020 om 16:45

Het doel is de Tour. Het schema is om in topvorm naar de Tour te gaan. Parijs Nice is daar onderdeel van. Als je even niet kon trainen in januari ben je nog niet fit voor Parijs Nice, maar dat betekent niet dat hij niet meer op schema ligt voor de Tour. Zo moeilijk is dat toch niet?

Mystery Rider 14 februari 2020 om 12:12

Iedereen in topvorm naar de Tour!

Wat een luxe toch in Nederland!

Kruiswijck, Dumoulin, Mollema, Poels, Oomen, allemaal klaar voor top 20, top 10 of zelfs podium…

Beste Belg in 2019 – Xandro Meurisse, en die kan in 2020 alvast niet starten met Wanty.

Niet zeuren, gewoon genieten, iedereen heeft een plan om in topconditie aan de start te staan!

Het wordt een machtige tour in 2020!

Marveloke 14 februari 2020 om 12:20

De dieselklimmer moet rustig op gang pruttelen

Samlambeej 14 februari 2020 om 13:33

Van Aert niet in openingsweekend.
Kruijswijk niet in Parijs-Nice.
Dumoulin niet in Tirreno.

Waar gaat dat naartoe? Toppers skippen topwedstrijden en het vermaak voor de fans om te "bergtopzitten".

Het grappige is dat onze nestor Vainsteins, het al van ver zag aankomen.

Jumbo durft niet meer in koers zonder drie(!) weken hoogtestage.

Maar sommigen zijn nog aardig geïndoctrineerd met de #professionalisme #schemavooralles.

S. Morgenstern 14 februari 2020 om 13:39

Waar gaat dat naartoe? Alsof het een nieuw fenomeen betreft. Dit is al jaren de gewoonste zaak van de wereld in het wielrennen.

kleomantre 14 februari 2020 om 15:35

Doet me denken aan Lars Boom die jarenlang schaamteloos van alles ging skippen of DNF’s ging sparen om maar goed te zijn bij twee races, waar het er op 2x na nooit van is gekomen.

klootje kriekeljon 14 februari 2020 om 16:59

Samlambeej heeft al reeds een naam die klinkt als dronken klokkenluider en doet die naam eer aan.

Stirrin up shit op WF.

Titaantje 14 februari 2020 om 17:13

Catalonie als eerste koerskilometers??? Hoop dat ze hem dan ook een part time salaris geven… Dat is mij toch wat teveel van de zotte. Denk dat het geen goed seizoen gaat worden voor Kruijswijk.

KennyKlimmen 14 februari 2020 om 18:08

Tour heeft echt een veel te groot aanzien zo….
En dan maar te zwijgen over een lullige valpartij o.i.d. en je jaar is naar de vaantjes….

Headlines

Materiaalzone

Populair