Steven Kruijswijk kreeg milde symptomen na positieve coronatest

dinsdag 20 oktober 2020 om 17:08
Steven Kruijswijk kreeg milde symptomen na positieve coronatest

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk ontwikkelde na zijn positieve coronatest milde symptomen van het virus, zo laat de renner van Jumbo-Visma weten via Instagram. “Ik begin me nu echter weer beter te voelen”, aldus de 33-jarige klimmer.

“Dit is een hele grote teleurstelling en moeilijk te bevatten”, zo reageerde Steven Kruijswijk vlak na zijn positieve coronatest in de Giro d’Italia. De kopman van Jumbo-Visma voelde zich toen nog prima en was klachtenvrij. “We hebben als ploeg vele maatregelen getroffen, dan is het een beetje gissen waar het vandaan komt. Een besmetting is dus moeilijk tegen te gaan.”

Kruijswijk kreeg tijdens zijn quarantaineperiode vervolgens last van milde gezondheidsklachten. “Het is gek om je smaak en reuk kwijt te zijn, maar ik kan gelukkig wel zeggen dat het slechts milde symptomen zijn. Ik begin me alweer beter te voelen. Ik blijf voorlopig nog in isolatie tot ik me echt beter voel en er geen besmettingsgevaar meer is. Ik kijk ernaar uit om weer bij mijn gezin te zijn.”

Jumbo-Visma, de ploeg van Kruijswijk, besloot na de positieve test van zijn kopman uit de Giro d’Italia te stappen. Het speerpunt van de zwart-gele formatie stond na negen etappes elfde in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

7 Reacties

$kedel 20 oktober 2020 om 17:19

Er zit een kleine vertraging op het nieuws lijkt het..
Na de ribproblemen van Oomen die hij al vroeg in de Giro opliep nu dit bericht.

xistnc 20 oktober 2020 om 18:33

Steven heeft dit zelf vandaag naar buiten gebracht. Dat lijkt me de enige juiste bron in dit soort gevallen. Eerder was niet netjes geweest en bovendien nergens voor nodig.

the one raul 20 oktober 2020 om 17:54

Het is vooral klote als je reuk en smaak niet terugkomt. Mijn reuk is na meer dan 6 maanden nog steeds niet hersteld, en ik denk dat het ook niet terugkomt.

Wheely 20 oktober 2020 om 18:30

Sterkte daarmee! Ik ben ook nog niet volledig hersteld maar bij mij is het vooral de conditie.

Rufusvb 20 oktober 2020 om 18:23

Vervelend om te horen zeg! Die man heeft in zijn carrière ook al meerdere keren botte pech gehad.
Hopelijk heeft hij ook geen verdere gezondheidsklachten voor de langere termijn: iets waar veel mensen wel bang voor zijn…

Arie den Blanken 20 oktober 2020 om 19:19

Karsten Kroon hoorde ik vanmiddag daar heel zinnig over. Als het gevolg is dat op langere termijn iemands long capaciteit een paar procent minder is is dat voor de meeste mensen geen probleem maar als beroepssporter is het einde verhaal. Dat is voor al de Corona besmetten in het prof peloton bang afwachten.

vincenzo 20 oktober 2020 om 21:11

“Milde symptomen” kan wel het woord van dit jaar worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair