Steven Kruijswijk: “Ik wil graag terugkeren naar de Tour”

dinsdag 15 oktober 2019 om 16:55
Steven Kruijswijk: “Ik wil graag terugkeren naar de Tour”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk was vandaag getuige van de presentatie van het parcours van de Tour de France 2020. De ronderenner van Jumbo-Visma hoopt er volgend jaar opnieuw bij te zijn. “Ik wil graag terugkomen naar de Tour”, zo vertelt de nummer drie van dit jaar in gesprek met de NOS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het is echter de vraag of de ploegleiding er ook zo over denkt. De Nederlandse formatie heeft namelijk ook nog de beschikking over Primož Roglič en Tom Dumoulin. De Sloveen won dit jaar de Vuelta a España, terwijl nieuwkomer Dumoulin twee jaar geleden nog tweede werd in de Franse ronde. “We kunnen ook alle drie naar de Tour”, aldus Kruijswijk.

“Dan hebben we alsnog vijf plekken om in te vullen. Maar we moeten eerst kijken wat de doelen zijn. Hoe we dat allemaal gaan uitvogelen, is iets voor de ploegleiding. We zullen waarschijnlijk in december samenkomen om plannen te maken voor komend seizoen”, zo vertelt Kruijswijk, die ook nog wel een mening heeft over het parcours.

“De Tour is de laatste jaren bezig om een zwaar en uitdagend parcours neer te leggen. Het is wel een verrassende volgorde, met een tijdrit op het laatst. Het beginstuk is zwaar, terwijl het middenstuk misschien iets minder lastig is. Maar ik kijk ernaar uit. Je moet echt de hele ronde goed zijn.

Dit artikel delen:

30 Reacties

chasse patat 15 oktober 2019 om 16:57

Ik zou ook denken dat de Tour 2020 qua parcours prima voor hem uitpakt.

0
koos verrek 15 oktober 2019 om 16:59

Dat mag Steven, maar dan als knecht

0
VerstandOpNul 15 oktober 2019 om 17:00

Geen nood Steven, er zullen best wat dagen zijn dat je rustig mag uitbollen naar de finish..

0
Franco Ballerini 15 oktober 2019 om 17:06

Als TJV echt werk wil maken van de Tour, moeten ze alledrie mee. En alledrie bereid zijn volledig te knechten als de situatie daar om vraagt.

0
assen 15 oktober 2019 om 17:16

Wat mij betreft, Kruijswijk als kopman in de Tour, voor een mooie top5.

En Dumoulin als kopman in de Giro, en Roglic in de Vuelta. Dan kun je misschien wel twee rondes winnen en laat je die saaie en zwaarbezette Tour met weinig tijdritkilometers links liggen met je twee beste renners.

0
assen 15 oktober 2019 om 17:17

O ja, en dan zou ik in de Tour verder uitpakken met WvA en Groenewegen en Teunissen, en gaan voor minstens vijf ritwinsten. Dan heb je toch heel veel exposure.

0
assen 15 oktober 2019 om 17:22

NOS
De kans is groter dat de drie kopmannen elk een grote ronde voor hun rekening nemen. “We hebben net de Vuelta gewonnen”, vervolgt Zeeman. “Dat willen we meer. En dus willen we de komende jaren onze kansen spreiden. De Tour staat in de spotlights, maar de Giro en de Vuelta zijn voor ons net zo belangrijk.”

Gezien de OS en de uitspraken van Zeeman wil ik wel geld zetten op mijn voorspelling mbt kopmansschappen. :-)

0
Kelder is de Man 15 oktober 2019 om 18:03

Dan wil ik best een wedje met je leggen. JV wil meer, dus eindwinst Tour. Gaat met Stevie niet lukken hoogstwaarschijnlijk, dus Roglic Tour, Kruijswijk Giro en Dumoulin, ook omdat het wat later is mbt wederopbouw.. Vuelta.

0
theking 15 oktober 2019 om 17:33

Denk dat Dumoulin blijer met dit parcours is dan roglic of kruijswijk. De tijdrit van roglic na 3 weken is toch wel minder, zie tour vorig jaar, giro dit jaar en wk week na de vuelta.
Het parcoura van de tijdrit is op het lijf van Dumoulin. Zie wk in oslo.

0
tendam 15 oktober 2019 om 17:40

Als Dumoulin een paar keer valt of ziek wordt is hij vermoedelijk ook niet zo fris meer voor die slottijdrit. Dat is dus geen vergelijkingsmateriaal.

In principe moet dit Roglic het beste liggen. Misschien gaat Dumoulin de Tour wel puur als voorbereiding op de Spelen rijden, wie weet.

0
Franco Ballerini 15 oktober 2019 om 18:03

Leg eens uit tendam. Sinds dat Dumoulin zijn ronde ambities voorop heeft gesteld, zijn zijn tijdritten niet meer uitmuntend maar goed. Gaat hij geen medaille mee halen in Tokio. De wegrit in Japan? Ik geloof er niets van. De drie TJV toppers moeten het in de Tour gewoon gaan opnemen tegen de drie Ineos toppers. Het team waar de toppers het meest bereid zijn zich voor de beste op te offeren heeft de meeste kans. Maar als Pinot tussen dit geweld weet te winnen zou ik dat prachtig vinden.

0
ghostwriter 15 oktober 2019 om 18:13

@theking
In de Tour van vorig jaar reed Roglic de laatste tijdrit met een steen in zijn arm op het punt waar die arm op het ligstuur rust. In de de laatste week van de afgelopen Giro was Roglic duidelijk niet goed in vorm en ik begrijp niet helemaal (of zeg maar 'helemaal niet') wat het tijdrit op het WK een week na de Vuelta zegt over een tijdrit aan het einde van een grote ronde.

0
koos1 15 oktober 2019 om 18:10

Hoe knap het podium voor Kruijswijk in de afgelopen Tour ook was, ik zie hem geen Tour winnen. Roglic en/of Dumoulin maken gewoon meer kans op de winst.
Kruijswijk met een klim/sprintploeg naar de Giro en dan als superknecht naar de Tour.

0
Viktrodriguez 15 oktober 2019 om 18:38

Kruijswijk zal wel als een van de weinigen gerust naar de Tour kunnen gaan, zonder al teveel rekening te hoeven houden met vlak daarna. Zowel de TT als RR op de OS gaat ie toch niet winnen, dus pieken kan vol naar de Tour.

0
west 15 oktober 2019 om 19:10

Dumoulin moet de Giro doen. Je kan het op het niveau waar Jumbo op zit niet maken om de giro te rijden zonder fatsoenlijke klassementsman.
En ik zou het heel verstandig vinden om Dumoulin na zijn pechjaar even niet met Roglic in de Clinch te gooien. Wat er ook gebeurt, de pers gaat die twee vergelijken en tegen elkaar uitspelen. Lekker uit de wind in de Giro en maximale voorbereiding voor de OS.

0
Marik 15 oktober 2019 om 19:47

Als Steven slim is dan gaat hij naar zijn geliefde Giro en naar de Vuelta. Dan kan hij zich helemaal uitleven. Dumoulin en Roglic de Tour, ook omdat Dumoulin zich prettig voelt bij een gedeeld kopmanschap.

0
Franco Ballerini 15 oktober 2019 om 20:02

Hoe weet jij dat Dumoulin zich daar prettig bij voelt? Volgens mij heeft hij dat nog niet eerder aan de hand gehad, dus afwachten maar.

0
Marik 15 oktober 2019 om 21:17

Oh dat is heel simpel, dat heeft hij zelf meerdere malen gezegd toen bekend werd dat hij naar TJV zou gaan.

0
Derierre de la course 16 oktober 2019 om 21:15

Nee hij gaf aan geen enige kopman van een ploeg te willen zijn waar alles om hem draait. Gezien over het jaar en niet per wedstrijd.

0
Joop Zoutemelk 15 oktober 2019 om 19:58

Laat die Fransen lekker in hun sop gaar koken met hun tour de France avec bijna geen tijdrit kilometers en bergen boven de 2K, denken dan dat Bardet, Pinot of Alaflip de tour gaat winnen, sorry Fransozen, al zijn er 0 tijdrit km's dan wint er nog steeds geen Fransman.

Dus gewoon lekker de Giro en Vuelta rijden met zeer grote kans op eindwinst, uiteraard met Dumoulin en Roglic als kopman, want Kruijswijk gaat never nooit geen grote ronde winnen natuurlijk, lekker knechten in de Giro en Vuelta samen met Gesink.

0
Johnny7 15 oktober 2019 om 20:01

Dit gaat echt verkeerd. Ze willen alle 3 kopman zijn in de Tour, dat is echt niet verstandig. Als Groenewegen ook nog naar de Tour wil heb je een probleem. Maar met 3 kopmannen heb je al een probleem. Wie heeft dit nu bedacht daar? Dit heb ik al zien aankomen. En nee ze gaan niet voor elkaar knechten, dan zouden ze nog meer verdienen als ‘knecht’ dan de INEOS knechten. Nee nee nee. Dom dom dom.

0
Bulcke 15 oktober 2019 om 21:19

Je denkt toch niet serieus dat ze over dit scenario niet hebben nagedacht bij jumbo visma?

0
kleomantre 15 oktober 2019 om 21:39

Voorbarig comment.

Vooralsnog rijdt er niet iemand rond met het karakter van El Imbatido, of iemand moet meer inside info hebben. Er is dus geen reden om nu al aan te nemen dat ze elkaar de tent uit gaan vechten. Kruijswijk en Roglic in de tour samen liep al best okee.

0
tvm 15 oktober 2019 om 23:08

Als Jumbo prijs wil rijden zou ik Kruijswijk, Tom en Primoz niet in de tour laten rijden. Waarom?
Froome, Bernal, Thomas en Carapaz, daarom.

0
Kannibaal van Schepdaal 15 oktober 2019 om 23:38

Carapaz en Kruijswijk zijn prima renners maar in een ploeg met respectievelijk Froome, Bernal en Thomas en Roglic en Dumoulin toch vooral prima knechten.

0
Bazzz 15 oktober 2019 om 23:56

Ik stem niet met deze opties.
Zou willen stemmen op knecht giro en knecht tour

0
Chaba 16 oktober 2019 om 08:35

Ik stem ook niet, ik zeg knecht Tour en kopman Vuelta :)

0
skylimit 16 oktober 2019 om 08:38

Eerst maar eens zien of iedereen fit is tegen die tijd, en de Giro komt eerst dus daar zal ook een ploeg aan de start moeten verschijnen en wie de Giro rijdt zal vermoedelijk niet naar de Tour gaan.

0
Barry Batsbak 16 oktober 2019 om 09:38

Ik zou Dumoulin in de Giro nog niet inzetten maar vol richten op volledig herstel, in de Tour laten knechten voor Kruijswijk en Roglic en bij gebleken geschiktheid en fitheid als kopman naar de Vuelta (of sparen voor het WK, een regenboogtrui in je ploeg is ook wel lekker). En afhankelijk van het parcours in 2021 als kopman naar de Tour in 2021. Verder geen sprinters en leadoutmannen mee naar deze tour, alles op het klimwerk zetten. Als je Ineos wilt verslaan op hun terrein zul je het spel net zo moeten spelen als zij dat doen.

0
Marik 16 oktober 2019 om 12:06

Korte steile klimmen, wat denkt Kruijswijk hier in hemelsnaam uit te kunnen richten.
Dit is toch ook een fijn parcours voor Roglic hoor

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone