Steven Kruijswijk blijft uit de problemen: “De finale was hectisch”

zondag 4 oktober 2020 om 16:45
Steven Kruijswijk blijft uit de problemen: “De finale was hectisch”

foto: Cor Vos (archief)

Steven Kruijswijk kwam de tweede etappe zonder kleerscheuren door. “We hebben vandaag tot een goed einde gebracht. Het is gewoon even erin komen.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“De finale was erg hectisch, met die grote baan en dan die afdaling. Maar dat weet je van tevoren”, doet de Brabander zijn verhaal in het flashinterview. “Dat hoort erbij, maar alles is in orde.”

Morgen staat de etappe naar de Etna op het programma. Normaal gesproken houden de favorieten hun kruit nog droog in de eerste bergetappe, maar Kruijswijk is daar niet zeker van. “Misschien wordt er nu wel aangevallen.”

“Een klim is een klim”, gaat hij verder. “Het is een lastige finale en we hebben toch een achterstand op Thomas. Ik ga zelf even kijken hoe de benen zijn. Als je ziet hoe Thomas de laatste weken in de Tirreno rondrijdt, dan ga je hem niet makkelijk kraken.”

“Zelf ga ik het dag per dag bekijken. Dan zie ik wel hoe de benen zijn”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marveloke 4 oktober 2020 om 17:10

Wordt spannend morgen, wordt hopelijk toch een graadmeter voor de verhoudingen tussen de klassementsmannen. Hoop in ieder geval niet dat de kopmannen hun kruit droog houden zoals in 2017, al had Polanc toen wel een mooie zege met die tegenwind

0
Abdoe 4 oktober 2020 om 17:22

Maakt prima indruk hier, toch niet zijn ding dit soort finales.

0
Turtlehead 4 oktober 2020 om 18:00

Gewoon erin vliegen morgen. Pluk de dag is het devies in dit seizoen, je ziet steeds dat de renners die initiatief nemen beloond worden.
grootste probleem is dat nog veel helpers ook relatief fris zijn, dat remt meestal het initiatief van de toppers.

0
Titaantje 5 oktober 2020 om 04:22

Buiten Yates heeft niemand hier toch helpers die “makkelijk” een kopman terughalen. Zeker Thomas ook niet, dan schat ik zelfs de Sunweb ploeg in de breedte nog sterker in.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone