Steven Kruijswijk: “Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen”

zondag 21 juli 2019 om 14:35
Steven Kruijswijk: “Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk hoopt in de laatste bergetappe in de Pyreneeën nog verschuivingen te zien. De kopman van Jumbo-Visma kwam op de Tourmalet dichter bij de tweede plek, en ook de rit naar Prat d’Albis ligt hem. “Wij houden ons aan ons eigen plan. Als het moment daar is, zullen we zeker iets proberen. Dat zal de koers uitwijzen”, zegt Kruijswijk tegen de NOS.


“Ik hoop dat het er flink op ingehakt heeft”, kijkt de Nederlander terug op de rit naar de Tourmalet. “Wat vandaag op het programma staat, is ook niet mis. We zitten aan het einde van week twee, dat gaat zeker doorwegen vandaag. Het ging heel goed met de ploeg. Daar hoop je ook op. Als het lukt, geeft dat alleen maar meer kracht. We kunnen vandaag met vertrouwen tegemoet zien.”

Bij de les zijn
“Ik heb goede nachtrust gehad en ben klaar voor vandaag. Je moet bij de les zijn. Het zijn niet de meest lange en lastige beklimmingen, maar toch zijn er 4000 hoogtemeters. Je zal moeten opletten”, zegt Kruijswijk over het parcours richting de Prat d’Albis met onderweg drie cols van eerste categorie.

Kruijswijk heeft geen vrees voor de Mur de Péguère, een steile klim voor de slotklim. “Meestal ben ik verder in de ronde beter in dat soort dingen. Ook in de Vuelta hebben we ze regelmatig. Hij ligt voor de slotklim, dus het zal niet beslissend zijn. Ik hoop nog wat verschuivingen, positief mijn kant op”, aldus de huidige nummer drie in het klassement.

Dit artikel delen:

3 Reacties

TeamNL 21 juli 2019 om 14:49

De piek voor Kruijswijk ligt in de Alpen, die ritten hebben ze met de ploeg verkent.

Gras 21 juli 2019 om 16:03

Zijn wattages schijnen prima te zijn, maar als je zijn gezicht vergelijkt met dat van 2016, toen hij in bloedvorm was, is dat veel magerder. Hij oogt vermoeider en iig fragieler. Ze houden alle data bij, maar ik heb niet het idee dat hij nu sterker is. Denk ook niet dat het niveau van deze Tour hoger is, maar kan er natuurlijk naast zitten.

Ik heb niet het idee dat Alaphilippe eerder gaat kraken dan Kruiswijk, maar hoop het natuurlijk wel. Bij die laatste zie je de menselijke maat tenminste. Wat die eerste doet, gaat er bij mij gewoon niet in. Niet zonder snoeppot.

Arry1337 21 juli 2019 om 16:13

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair