Steve Cummings versterkt ploegleiding INEOS Grenadiers
foto: Cor Vos
maandag 8 februari 2021 om 14:01

Steve Cummings versterkt ploegleiding INEOS Grenadiers

Voormalig profrenner Steve Cummings maakt in het nieuwe seizoen deel uit van de ploegleiding van INEOS Grenadiers. De Brit, die eind 2019 een punt zette achter zijn sportieve carrière, krijgt een afwisselende rol als sportdirecteur ontwikkeling en coach.

Cummings begin in 2005 bij Landbouwkrediet aan zijn profloopbaan en koerste sindsdien voor Discovery Channel, Barloworld, Sky, BMC, MTN-Qhubeka en Dimension Data. Na zijn carrière begon hij aan een opleiding Sports Business Management. Toch voelde hij al snel dat de kick van de koers miste. “Toen ik stopte met koersen, wist ik niet echt wat ik wilde. Ik ging studeren omdat ik het gevoel had dat ik wat moest doen in mijn leven. Ik probeerde wat dingen, maar ik miste het competitiegevoel.”

De Brit heeft altijd contact gehouden met ploegeigenaar Dave Brailsford, die hem uiteindelijk de kans bood om bij het team te komen. Bij INEOS Grenadiers gaat de winnaar van twee Tourritten nauw samenwerken met zowel de andere sportdirecteuren, director of racing Rod Ellingworth als director of performance Dan Hunt om verder te bouwen aan de aanvallende koerswijze, die zo effectief was in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. “Dat wordt voor mijn het uitdagendste gedeelte en daar ligt mijn grootste passie.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2021 14:37
Cummings heeft wel verstand van aanvallen, dat is zeker.
8 februari 2021 15:18
Daar gaat INEOS Grenadiers geen spijt van krijgen. Een Brit en dan ook nog eens een man met heel veel kennis van zaken.
8 februari 2021 16:33
Lijkt me een geschikte man op het eerste zicht.
8 februari 2021 16:52
Grote kans dat we de ineos renners straks 10 meter achter het peloton aan zien rijden! Daar reed die zelf namelijk als die niet in de aanval was haha
8 februari 2021 20:38
@redactie 1e keer "begin" moet "begon" zijn.
8 februari 2021 21:26
Slimme, tactische renner.. Goede eigenschappen voor een ploegleider..

Reacties zijn gesloten.