Sterke Albert soleert naar winst in veldrit van Neerpelt

zaterdag 28 september 2013 om 15:33

Niels Albert heeft zijn tweede seizoenszege gegrepen in de grote prijs van Neerpelt. De ex-wereldkampioen reed solo naar de overwinning. Wereldkampioen Sven Nys kwam net te kort, en eindigde als tweede, voor de Duitser Philipp Walsleben.

Voor het eerst dit veldritseizoen werd een cross op de Vlaamse televisie uitgezonden, dus waren alle toppers paraat om er iets van te maken in Neerpelt. Subtopper Bart Aernouts wilde zich meteen laten zien en trok al in ronde twee met Lars Van der Haar in de aanval. Maar wanneer de jonge Nederlander ten val kwam, reed Aernouts enkele ronden lang alleen aan de leiding. Voor Van der Haar bleef het echter niet bij één keer pech. In de vijfde ronde verloor de Nederlander nog meer posities ten opzichte van de toppers door materiaalpech.

Aernouts gaf inmiddels nog steeds gas aan de kop van de wedstrijd. De passages door de korte zandbak verliepen minder vlot, waarna zijn voorsprong ronde na ronde omlaag ging. In de helft van de wedstrijd was alles te herdoen, en waagde Tom Meeusen zijn kans met Kevin Pauwels. In deze vlucht zat wel muziek. De slecht gestarte Niels Albert zag het gebeuren, en maakte net als Sven Nys, Philipp Walsleben en Bart Aernouts de sprong. Langzaamaan vormde zich een elitegroep. Een te grote groep naar de zin van Albert, want de ex-wereldkampioen trok meteen door.

De versnelling van Albert zorgde meteen voor verbrokkeling, want na een sterke passage door de zandbak in de op een na laatste ronde sloeg hij een grote kloof. Albert vatte de laatste ronde solo aan, en ging in de stijl van een tijdrijder op volle kracht door. Tom Meeusen, Sven Nys en de andere achtervolgers boden nog wel de nodige tegenstand, maar waren geen partij voor de renner uit Tremelo.

Soudal GP van Neerpelt 2013
1. flag-be Niels Albert (BKCP-Powerplus)
2. flag-be Sven Nys (Crelan-Euphony)
3. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus)
4. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
5. flag-be Bart Aernouts (AA Drinks)
6. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
7. flag-nl Lars van der Haar (Rabobank-Giant)
8. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
9. flag-be Wout Van Aert (Telenet-Fidea)
10. flag-be Rob Peeters (Telenet-Fidea)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone