Ster van Bessèges live te zien op het open net

dinsdag 2 februari 2021 om 10:01
Ster van Bessèges live te zien op het open net

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Goed nieuws voor alle wielerliefhebbers: de Ster van Bessèges (3-7 februari) zal dit jaar voor het eerst live te zien zijn in Nederland. De Franse rittenkoers zal vanaf woensdag namelijk worden uitgezonden op Canvas en Eén.

De eerste twee etappes zijn vanaf ongeveer 14.45 uur te volgen op Canvas. In de loop van de week is de Ster van Bessèges afwisselend te zien op Eén en Canvas. De Franse rittenkoers was al wel in België te volgen via de Franstalige publieke omroep RTBF, maar nu is de wedstrijd dus ook te zien op de Vlaamse publieke omroep.

De 51e Ster van Bessèges kan rekenen op een fraai deelnemersveld, zeker na de afgelasting van verschillende rittenkoersen in Spanje en Portugal. Onder meer Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Greg Van Avermaet, Geraint Thomas en Bauke Mollema hebben hun deelname toegezegd.

In de uitgebreide voorbeschouwing van WielerFlits lees je alles over de historie van de wedstrijd, het parcours en de favorieten voor de eindzege.

Uitzendschema Ster van Bessèges (3-7 februari)
Woensdag, 1e etappe – vanaf 14.45 uur op Canvas en sporza.be
Donderdag, 2e etappe – vanaf 14.40 uur op Canvas en sporza.be
Vrijdag, 3e etappe – vanaf 14.40 uur op Eén en sporza.be
Zaterdag, 4e etappe – vanaf 14.40 uur op Eén en sporza.be
Zondag, 5e etappe – vanaf 14.00 uur op Canvas en sporza.be

Dit artikel delen:

55 Reacties

Polleke 2 februari 2021 om 10:07

Top, en al helemaal als nu Renaat ook nog het commentaar maar doet ipv die zelfingenomem zonnekoning…

IlPirata 2 februari 2021 om 10:09

Thijs Zonneveld doet geen commentaar gelukkig bij de belgen hoor.
Tof dat de belgen dit weer gaan uitzenden, er komt hopelijk een tijd dat de NOS/NPO ook eens dat schaatsen laat varen en meer inzet op wielrennen.

Marik 2 februari 2021 om 10:31

Heel fijn dat Sporza dit uitzendt. En wat betreft dat eeuwige commentaar op het schaatsen. In NL heeft schaatsen gewoon een heel hoog kijkersaandeel. Daarnaast zijn de meeste wielerwedstrijden als er niet geschaatst wordt. En ook dan zendt de NOS weinig wielrennen uit. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven met Sporza, Eurosport, TIZ cycling enz.

IlPirata 2 februari 2021 om 10:33

@Marik Je hebt gelijk, genoeg andere opties gelukkig. Persoonlijk erg blij dat Eurosport zoveel uitzend. Maar schaatsen neemt al jaren af in kijkcijfers en ik heb nu niet het gevoel dat het populairder aan het worden is.

UrbanSteel 2 februari 2021 om 11:48

@ILPIRATA

Tof dat de belgen dit weer gaan uitzenden, er komt hopelijk een tijd dat de NOS/NPO ook eens dat schaatsen laat varen en meer inzet op wielrennen.

Bekijk het is van een ander perspectied, stel je voor dat de VRT nu veel schaatsen gaat uitzenden en nagenoeg geen aandacht voor het wielrennen, dat zou toch van de gekke zijn, de Belgen hebben hoegenaamd niets in te brengen in het langebaanschaatsen. Des te meer in het wielrennen.

De NPO zendt veel schaatsen uit omdat de Nederlanders daar veel winnen. Met het wielrennen is het net andersom, als je van der Poel, Groenewegen en Jakobsen wegstreept is er hoegenaamd niet veel te halen voor Nederlanders, een uitzondering daar gelaten.

De NPO zendt gewoon de grote wedstrijden uit en dat is voor de gemiddelde Nederlander meer als genoeg, voor een liefhebber altijd te weinig.

Koers 2 februari 2021 om 12:36

@urbansteel, uiteraard heb je grotendeels gelijk, maar met VDP, Dumoulin, Groenewegen hadden we wel zo goed als de (op een of 2 na) beste in (sommige) klassiekers, veldrijden, tijdrijden, klassementrijden en sprint. En daarnaast waren er nog wel wat toppers als fabio en Kruijswijk die het goed deden. En bij de dames geldt dat natuurlijk ook. Een opschaling van de tv-tijd is er echter in mijn optiek niet gekomen, terwijl dit wel een instapmoment zou kunnen zijn.

De haat jegens schaatsen is er natuurlijk enkel omdat in sommige ogen (ook die van mij) ten koste van de koers gaat. Maar goed een schaatsfan heeft mogelijk dan weer niks met cross.
Ik vind het erger dat eurosport de 'kwalificatie' van een motorrace laat zien in plaats van een vueltaweekendetappe… Maar al met al mogen we in ons handjes knijpen dat we sporza en eurosport kunnen zien, dat heb je toch wel de meeste koers te pakken.

UrbanSteel 2 februari 2021 om 12:49

@Koers

Met de Eurosportplayer en de VRT/Canvas kunnen we zowat al het wielrennen zien.

Edit: ik mag het schaatsen en wielrennen alle twee graag zien.

Deo 2 februari 2021 om 12:56

Het schaatsseizoen is al weer bijna voorbij.. Wielerseizoen moet eigenlijk nog beginnen dus vind de vergelijking onterecht. Wel zou je misschien denken dat het tijd is dat ze wat meer sport op NPO2 of NPO3 uitzenden, cyclocross zou het niet slecht doen denk ik.

Massimo Bataille 2 februari 2021 om 12:57

Ik vermoed dat je over Wuyts zit te praten.
Wel ik kan u zeggen dat zowel Van Aert als Evenepoel niet meerijden.
Dus moest hij hier commentaar geven, heb je de ‘gewone’ Wuyts en zal je ontdekken dat wanneer hij niet constant over Van Aert praat, hij eigenlijk nog altijd een goeie commentator is.

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 13:01

Schaatsen is gewoon een ingebedde familiesport alhier en wielrennen veel meer voor de echte liefhebber. Hoe achterlijk het ook is is dat dus gewoon ovaaltje hakken in Purno-de-Purnopakkies op onsch vadelandsche buis. Live with it.

Pol 2 februari 2021 om 13:21

@urbantSteel
Toen wij hele grote namen hadden in de wielersport Raas Kneteman enz enz was de NOS ook nooit thuis. We moesten altijd naar de Vlaamse T.V. kijken.

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 13:39

Benader het ook eens vanuit het donkerste perspectief, er zijn ook landen waar ze snooker of darts gewoon op de TV kijken, ga die shit na joh.

Dolfy 2 februari 2021 om 13:54

De eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het schaatsen was voornamelijk alleen online live te volgen, maar ook zelfs niet helemaal. Op de eerste dag, de ploegenachtervolgingen-wedstrijden waren er geen live-beelden online. Op TV werd voor het eerst voorkeur gegeven aan het shorttracken. De tweede en laatste WB was wel geheel live online, maar fractie was op TV live te zien, mede omdat men het WK veldrijden de voorrang gaf. Alleen niet de beloften-wedstrijden, wat de NOS buiten het voetbal eigenlijk nooit uitzend. Ook Buitenhof kreeg voorrang boven het schaatsen.

Het idee dat men alles uitzend van het schaatsen is wel van 10/15 jaar geleden toen men voor een korte periode van enkele jaren inderdaad meer uitzond ervan, ook omdat het standaard tussen 800.000 en 2 miljoen kijkers trok. Het is daarna echter gaan zakken en men besloot de Wereldbekers alleen nog in diens geheel online uit te zenden, en op zaterdag en zondag slecht een x-aantal live of semi-live uit te zenden. Rijden ze in andere tijdzone, dan kan je zelfs pech hebben met de samenvatting, dat deze 00.30uur pas start op vrijdag… In de eerste jaren van het online uitzenden hadden ze sporadisch er commentators bij. Later werd er een tijdelijke online-commentator bijgezet die alleen commentaar gaf wanneer de gehele afstand niet te zien was op TV. Als een deel te zien was live mocht je het weer zonder commentaar doen. Gelukkig is dat de laatste paar jaar verbeterd en heeft men nu voor 90% dezelfde commentators als op TV, op enkele ritten na soms.

UrbanSteel 2 februari 2021 om 14:07

@Pol

Ik volg het wielrennen op TV al vanaf 1963 met die fameuze sprint op het WK tussen Benoni Beheyt en Rik van Looy en waar Jo de Haan derde werd.
Wielrennen op de weg is zo ongeveer pas sinds 1964 een TV sport geworden, wij hier in Nederland hadden Jo de Roo, Peter Post, Jan Janssen, de Belgen waren gewoonweg niet te tellen, zoveel goede renners hadden die en hebben die.
De Belgen worden zowat op een fiets geboren, Joop Zoetemelk heeft de eerste helft van de jaren zeventig zowat alleen de Nederlandse eer hoog gehouden, vanaf 1975 zijn daar Kuiper, Knetemann en Raas bij gekomen.
Je mag wel stellen dat vanaf 1978 de NOS heel veel wielrennen heeft uitgezonden met als verslaggevers Jean Nelissen (ik moet daar echt niet aan denken, wat was dat beroerd) Mart Smeets (die later flink naast zijn schoenen is gaan lopen).
Na de gouden jaren 1964 – 1990 is het uitzenden op de TV steeds minder geworden omdat de Nederlanders steeds minder op de voorgrond te zien waren met als uitzondering de gouden jaren van Tom Dumoulin 2015 / 2018 ( Wat klinkt dat al lang geleden)

Deze tijd wordt er redelijk wat uitgezonden en de NOS kiest voor de grote wedstrijden met als verslaggever Ducrot en dat is ook weer niks.

Pol 2 februari 2021 om 14:29

@urbantSteel
Ik volg het wielrennen van af 1952 en toen hebben we ook al grote successen geboekt in de Tour met de gele trui. De eerste jaren van de Amstel werden niet uitgezonden door de NOS. Heb daar meerdere malen met de NOS contact overgehad. Dan wordt mij verteld, in Nederland is totaal geen belangstelling voor wielrennen.

Dolfy 2 februari 2021 om 14:40

@Pol Je bent nu tussen 75 en 90 jaar oud en ben dus nog steeds verbolgen over een belletje in de jaren 60 of 70 met de NOS? (die sinds 1969 pas bestaat en Amstel Gold Race sinds 1966)

UrbanSteel 2 februari 2021 om 14:54

@Pol

Ik volg het wielrennen van af 1952 en toen hebben we ook al grote successen geboekt in de Tour met de gele trui.

Ja, en we hebben ook 3 keer Bordeaux-Parijs gewonnen "1950, 1952 en 1961en 1 keer de Ronde van Vlaanderen 1952 met Wim van Est..
Wereldkampioenschap 1947 op de weg met Theo Middelkamp.
5e (1953) en 6e (1956) plaats in het eind klassement van de Tour met Wout Wagtmans
Wat etappe overwinningen links en rechts en Jo Haan in 1960 Parijs – Tours, wil jij dat afzetten tegen al die overwinningen en helden uit Italië, Frankrijk en België, wij als Nederland mochten niet eens in de schaduw staan van die landen in die tijd.

Arie den Blanken 2 februari 2021 om 15:02

Urbansteel: je citaat “Na de gouden jaren 1964 – 1990 is het uitzenden op de TV steeds minder geworden omdat de Nederlanders steeds minder op de voorgrond te zien waren met als uitzondering de gouden jaren van Tom Dumoulin 2015 / 2018 )”
klopt helemaal en getuigt van een veel erger chauvinisme als dat wat hier vaak Wuyts verweten wordt.

Pol 2 februari 2021 om 15:58

@dolfy
78 jaar, altijd al gedacht dat je bij de NOS in dienst bent. Heb nu de bevestiging.

CechRepublic 2 februari 2021 om 16:53

De TV-geschiedenis wordt hier mooi herschreven zeg. Er zijn hier serieus mensen die denken dat er in 1964 meer wielrennen op de Nederlandse TV was dan nu? Ik was er destijds nog niet, maar ik kan als tiener in de jaren 80 nog goed herinneren dat er Tour etappes niet te zien waren vanwege tennisfinales op zaterdag en zondag. De Ster van Bèsseges was destijds niet meer dan een uitslagje in de krant de dag erop. En dat was ook prima (zei de man die morgen om 14.45 Sporza aan zet).

UrbanSteel 2 februari 2021 om 18:47

@CechRepublic

De TV-geschiedenis wordt hier mooi herschreven zeg. Er zijn hier serieus mensen die denken dat er in 1964 meer wielrennen op de Nederlandse TV was dan nu?

Bijna goed, ik schreef “Wielrennen op de weg is zo ongeveer pas sinds 1964 een TV sport geworden” en Je mag wel stellen dat vanaf 1978 de NOS heel veel wielrennen heeft uitgezonden met als verslaggevers Jean Nelissen (ik moet daar echt niet aan denken, wat was dat beroerd) Mart Smeets (die later flink naast zijn schoenen is gaan lopen).

Mogelijk zorgde de volgende zin voor wat verwarring: Na de gouden jaren 1964 – 1990 is het uitzenden op de TV steeds minder geworden omdat de Nederlanders steeds minder op de voorgrond te zien waren met als uitzondering de gouden jaren van Tom Dumoulin 2015 / 2018 ( Wat klinkt dat al lang geleden). Sorry voor het misverstand.

Wheely 2 februari 2021 om 10:30

Fantastisch nieuws, nu kunnen we massaal Bauke de Ster zien grijpen.

Limal 2 februari 2021 om 11:27

Joepie! En nu maar hopen dat het helicopterbeeld dat doorgestraald wordt (heel) wat duidelijker is dan bij la Marseillaise…

Verweggistan 2 februari 2021 om 12:07

Ja, dat leek meer op de slechte helicopterbeelden bij jaren ’80-’90 politieachtervolgingen.

de Jonge 2 februari 2021 om 11:34

Lekker hoor, zat toevallig gister nog te zoeken of het in NL live te zien is. Ik ga er klaar voor zitten!

Veloburto 2 februari 2021 om 11:47

oeh, dit is lekker!

Turtlehead 2 februari 2021 om 12:04

+1. Laat maar komen dat Covid-seizoen 2.0: steeds toppers aan de start, knallen in iedere koers of het de laatste is, koersen om te winnen (en niet om 'koershardheid op te doen') :)

Arie den Blanken 2 februari 2021 om 12:32

Een leuk alternatief voor als het morgen weer staat te regenen.

denistel 2 februari 2021 om 13:05

heerlijk we gaan weer beginnen

Derrick 2 februari 2021 om 13:24

En maar zeiken op Sporza…

Marik 2 februari 2021 om 13:55

Derrick, het zeiken op Sporza valt hier reuze mee, het gaat bijna altijd over de subjectiviteit van Wuyts. Vrijwel elke wielerliefhebber waardeert Sporza om haar grote aanbod live wielrennen.

josemanuelfuente 2 februari 2021 om 13:59

Een van mijn guilty pleasures, ergeren aan Wuyts

Derrick 2 februari 2021 om 15:22

Na elke koers of cross wordt er stevig uitgehaald naar Sporza of zijn verslaggevers. Nogmaals, Wuyts wordt betaald door de Vlaamse belastingsbetaler, het spreekt voor zich dat hij dan wat chauvinistisch is. Was de Nos-verslaggever in 2017 in de Giro misschien voor Nibali aan het supporteren omdat hij attractiever reed dan Dumoulin? Ik dacht het niet…

Arie den Blanken 2 februari 2021 om 15:47

Ik vind de vorm van chauvisnime van de NOS veel erger door het feit dat ze alleen uitzenden als er Nederlands succes is of te verwachten is.

Marik 2 februari 2021 om 19:34

Nogmaals Derrick er wordt alleen uitgehaald naar Wuyts. Dat gaat hier niet veranderen zolang Wuyts zijn ingeslagen weg (vorig jaar stevig ingezet) vervolgt.
En elke wielervolger snapt een beetje chauvinisme bij een Belgische verslaggever, bij Wuyts is het echter gênant.

Derrick 2 februari 2021 om 19:49

Marik, gênant? https://youtu.be/CRWOjDYAMmg , dit is gênant. Heb je Wuyts zo dramatisch horen reageren toen Van Aert Wuyts lievelingskoers verloor met een paar centimeter? Toon wat meer respect voor die man, hij weet meer van de koers af dan alle andere verslaggevers samen…

Marik 2 februari 2021 om 19:55

Ja Derrick gênant, belachelijk gênant zelfs. Wuyts was er voor het grootste gedeelte voor verantwoordelijk dat er een soort van hetze tegen Roglic kwam vanuit Vlaanderen vorig jaar. Tijdens de Tour was het al erg, maar tijdens- en na het WK ging Wuyts veel te ver. Dat vond ik een grove schande. Ik had Wuys heel hoog zitten, hij stond voor mij hoog op een podium. En van dat podium is hij bij mij keihard gevallen na vorig jaar.

Derrick 2 februari 2021 om 20:07

Goed, dat is dan jouw mening. Niet die van mij… Voor mij is het duo José Wuyts ongenaakbaar en met als toetje Renaat op de motor.

Beer 2 februari 2021 om 20:28

Wuyts had gewoon gelijk met zijn mening over Roglic op het WK en van Aert in de Tour. Dat je dat niet kan slikken, maakt hem nog geen slechte commentator, laat staan dat je hem er in elke topic voor moet afkraken. Kijk dan toch gewoon op de NOS.

Melkzuur 2 februari 2021 om 14:57

Vraagje voor de kenners: mijn abonnement op Eurosport Player is vervallen. Wat kies ik het best: Eurosport Player of GCN? En is dat überhaupt nodig, of kan ik alles bekijken via Tiz-Cycling? Ik volg enkel wielrennen.

Massimo Bataille 2 februari 2021 om 15:15

GCN heb ik geen ervaring en Eurosport kijk ik zowiezo zelden vanwege het beroerde commentaar.
Ik volg wielrennen voor 90% op Sporza aangevuld met de weinige koersen op de vtm (ben belg natuurlijk).
Tiz-cycling kijk ik sporadisch als ze ergens koersen en het niet kan volgen op tv. Is dan natuurlijk vaak ergens een stream van lagere kwaliteit en commentaar in andere taal =D.
Heb al opgemerkt dat ze voor ‘grotere koersen’ vaak eurosport of ook sporza gebruiken als stream.
Dus als je het goed vindt om eurosport op lagere kwaliteit en engels commentaar ( maar dan gratis) te volgen via tiz-cycling lukt dat wel redelijk goed. En Sporza kun je zowiezo bekijken ( in HD dan) en daarmee heb je wel groot deel van de koersen gedekt denk ik.

Veloburto 2 februari 2021 om 15:57

Ik erger me (als Nederlander) niet zo aan Wuyts, het is toch logisch dat sportcommentatoren een voorkeur voor sporters uit eigen land hebben. Beetje hetzelfde idee dat als een Belg naar Nederland-België op npo gaat kijken en dan gaat zeuren dat Jack van Gelder te chauvinistisch is

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 16:08

Wuyts is in zijn volste ijver, helemaal overtuigd dat er werkelijk waar iets superieurs in Vlaams bloed huist, erg komisch.

Gitan 2 februari 2021 om 16:23

Ach nee, Wuyts bedient het brede Vlaamse wielerpubliek en niet de echte die-hard wielerliefhebbers die je bv. op deze site vindt.

De grote massa is in Vlaanderen enkel geïnteresseerd in die paar eigen vedetten en daar gaat Wuyts in mee. Het is een commentator bij de grote televisie-events die wielerwedstrijden zijn in Vlaanderen en je moet van hem dan ook geen hypergenuanceerde, journalistieke analyses verwachten.

Prima vergelijking met gebronzeerde Jack. Het Nederlandse volk wil ook gewoon Brood en spelen als Oranje aantreedt.

CechRepublic 2 februari 2021 om 16:46

Nou vind ik als Nederlander Jack van Gelder echt onverteerbaar. Dat knikkeren is precies zijn niveau. Ik vind Wuyts als Boonen en Van Aert er niet bij zijn prima te pruimen. Die twee maken echter iets los in de man waar ik brandend maagzuur van krijg. Van Gelder maakt dat standaard in mij los.

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 17:10

Ik heb bij van Aert het gevoel dat Wuyts het forceert. Boonen was het echte idool met een allure waar geen 1800 blonde plukjes aan tippen kunnen, van Aert is zo’n dweepschap niet waard. Volgens mij een overgesprongen vonkje vanaf Evenepoel die het met zijn tour potentie en zelfverzekerd waffeltje veel meer in zich heeft om Wuyts als loodsmannetje te lokken.

tendam 2 februari 2021 om 17:23

@romans
Wat is precies de allure die Boonen wel had en Van Aert niet? Even los van wat Wuyts er allemaal van vindt. Volgens mij verwar jij allure met een grote bek.

Massimo Bataille 2 februari 2021 om 17:26

Ik ben zelf belg, maar Wuyts en Van Aert is toch wel een vreselijke combo.
Wuyts is natuurlijk chauvinistisch ingesteld en zal de belgen altijd wat uitvergroten, maar heeft toch ook wel respect voor echte kampioenen.
Hij had het ook bv. vaak over Van Avermaet paar jaar geleden, maar sprak toch ook wel altijd zeer lovend over Sagan.
Net zoal hij nu ook vaak lovend over VdPoel en Alaphilippe praat.
Gelukkig is er in de cross nog VdPoel, anders was het zowel op beeld als in commentaar gewoon 1 uur lang de ‘Wout van Aert show’

Gitan 2 februari 2021 om 17:40

Van Aert is meer een type Nys. Ideale schoonzoon maar toch nog net wat meer rock&roll dan Sven. Ook sterk op de weg en daardoor op termijn denk ik in Vlaanderen misschien wel de populariteit van Boonen en Nys samen.

Boonen was net wat te extravagant voor veel Vlamingen en was dan ook meer een love-him-or-hate-him-figuur. In die zin kan Evenepoel inderdaad wel zijn natuurlijke opvolger worden.

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 18:41

Boonen had het gewoon. Echte vent, goede babbel, goede kop er op die eenmaal kaal niet eens aan kracht inboette. Totaal eigen stijl, grinta van hier tot gunter, goed gevoel voor humor, perfecte mix van passie en relativering tov het metier.

Van Aert is gewoon een wielrenner, bedachtzaam, introvert, serieus.

Gitan 2 februari 2021 om 18:51

Zeker, maar ook de man die al eens dronken een gele Lamborghini in de prak reed, nu en dan positief testte op coke, zijn jeugdvriendin tijdelijk inruilde voor de 16-jarige dochter van Leo van Vliet, een paar dagen voor de Tour-start in de Overpoort in Gent met een paar glazen te veel op blijkbaar iets te lang op een hamburger moest wachten en dan maar door het lint ging, en tal van andere akkefietjes.

Het soort van figuur dat dus sterkere reacties oproept. Veel mensen vonden hem geweldig, maar velen vonden het ook een arrogante zak.

Dit soort gevoelens riep een Nys niet op. Die was misschien kleurlozer, maar vanwege zijn sportieve prestaties maar ook ideale-schoonzoon-imago in Vlaanderen net waanzinnig populair. Hetzelfde zie je nu bij van Aert.

Lalsacien 2 februari 2021 om 18:55

Wuyts heeft een prettige stem en leuke verhalen. Soms draaft hij een beetje door en laat hij José de Cauwer te weinig uitpraten. Maar voorwaar ik ga een beetje mee met het argument over Vlaams bloed. De Belgen hebben iets meer dan de anderen. Een valpartij zal nooit door hen worden veroorzaakt. Maar dat mag ook op Sporza! Echter Nederlanders mogen daar ook over klagen net zoals Belgen over Nederland klagen.

CechRepublic 2 februari 2021 om 19:45

Wuyts was afgelopen zomer met Van Aert echt ernstig de weg kwijt. Het was bijna als Marjorie Taylor Greene horen praten over Trump. Dat heeft hem geen goed gedaan en dat is jammer want hij heeft tonnen ervaring en kennis en is een aangename prater. Nu wordt hij, ook door mij (eerlijk is eerlijk) te veel op zijn zomerse WvA fetisj afgerekend. Hij was van de zomer trouwens ook de man die Vlamingen opriep Joop Zoetemelk niet langer een wieltjesplakker te noemen: “Daarmee word je geen WK, win je niet de Tour en word je geen 6x tweede”. Vond ik wel opvallend.

Derrick 2 februari 2021 om 19:54

Wuyts vergelijken met Jack van Gelder is voor mij de grootste onzin die ik hier in het nieuwe jaar al heb gelezen.

Romāns Vainšteins 2 februari 2021 om 20:24

Ik zal niet snel vergeten hoe Wuyts eens een winnende Cort Nielsen voor Keukeleire aanzag in een vuelta sprint. ‘Weer een Belg! Weer een Belg!’ Haha. Ook standaard bij de vuelta zowat elke etappe eindeloos geouwehoer over hoe de Belgen het wk moeten aanvatten met hele monologen over renners die helemaal niet rijden daar.

Zo nu en dan tegen het kunstzinnige aan.

Museeuw was vroeger natuurlijk ook een reetmagneet voor hem.

Headlines

Materiaalzone

Populair