Stephen Williams vindt onderdak bij Israel-Premier Tech: “Ploeg is compleet nu”

vrijdag 9 december 2022 om 16:43
Stephen Williams vindt onderdak bij Israel-Premier Tech: “Ploeg is compleet nu”

foto: Cor Vos

Stephen Williams heeft een contract getekend bij Israel-Premier Tech. De 26-jarige Brit was een van de renners die bij B&B-Hotels-KTM zou tekenen, maar dat project ging uiteindelijk niet door. “Ik ben echt dankbaar voor deze kans.”

Williams reed zich in 2022 in de kijker door de openingsetappe van de Ronde van Zwitserland te winnen. “Toen hij beschikbaar kwam, aarzelden we niet”, vertelt Kjell Carlström, algemeen directeur van Israel-Premier Tech. “We waren onder de indruk van zijn zege in Zwitserland. Stevie is een goede klimmer en zal bij ons voor overwinningen kunnen gaan.”

De Brit, die Bahrain-Victorious verlaat, heeft een contract tot en met het einde van 2023 getekend. Zelf is hij ook zeer blij om de selectie van Israel-Premier Tech te vervoegen. “Ik ben echt dankbaar voor deze kans en kijk ernaar uit om volgend jaar te rijden voor deze ploeg. Na mijn overwinning in Zwitserland heb ik het gevoel dat mijn carrière een boost heeft gekregen. Ik hoop dat ik zo kan blijven presteren.”

Ploeg compleet
Naast de aankondiging van Williams, heeft Israel-Premier Tech ook aangeven dat hun ploeg vol zit voor 2023. Dat komt mede door de contractverlenging van Reto Hollenstein. “Hollenstein is een van onze belangrijkste renners. Hij offert zich altijd op voor de ploeg en werkt zeer hard. Elke ploeg heeft een renner nodig zoals hem.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Melkzuur 9 december 2022 om 17:26

Als dat klopt heeft Cavendish een probleem…

0
JohnDeere 9 december 2022 om 17:46

Misschien kan hij nog terecht bij AG2R of Bahrain. Twee ploegen met een groot budget en geen echte topsprinter.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 9 december 2022 om 18:04

Naar Bahrein gaat Cavendish never nooit niet meer. Daar is hij na een seizoen weggestuurd destijds en Bahrein was bijna het einde van zijn carrière.

1
Kopinkas 9 december 2022 om 18:35

Arkea is een optie, lees ik bij het gerelateerde topic.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 9 december 2022 om 18:53

Nog één plek over bij Arkea met 29 renners onder contract. Mocht Cavendish daarheen gaan, dan zonder Bol en Richeze.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 9 december 2022 om 18:03

Ik vond Williams ook dit seizoen niet overtuigend, ook al won hij een etappe in de Ronde van Zwitserland. Wat dat betreft vind ik Nick Schultz veel interessanter. En die zit nu ook zonder ploeg.

0
bilthoven 9 december 2022 om 19:04

Goeie renner hoor, die Williams. Heeft al zijn hele carrière veel pech gekend. Zo kreeg hij afgelopen seizoen, toen hij de leiderstrui in de Ronde van Zwitserland droeg, corona en moest hij de strijd staken. Deze man verdient absoluut een nieuwe kans op het hoogste niveau.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone