Williams rijdt Yates eraf en slaat dubbelslag in CRO Race, Van Dijke stijgt naar plek twee

zaterdag 2 oktober 2021 om 14:09
Williams rijdt Yates eraf en slaat dubbelslag in CRO Race, Van Dijke stijgt naar plek twee

foto: Cor Vos

De 25-jarige Stephen Williams heeft een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit. De Brit loste in de laatste kilometers medeaanvallers Simon Yates en Riccardo Zoidl en kwam alleen aan in Opatija. Mick van Dijke handhaafde zich goed bij de achtervolgers en staat nu tweede in het klassement.

In tegenstelling tot andere jaren kent de CRO Race in 2021 geen finish bergop. Het betekent dat de etappe van zaterdag naar Opatija de koninginnenrit is dit jaar, met de gemene klim naar Poklon (10,7 km aan 7,9%) halverwege de etappe als scherprechter.

Simon Yates in de aanval, krijgt Williams en Zoidl mee
Op die beklimming barstte de koers zoals verwacht al los. Titelverdediger Yates gooide daar al in de knuppel in het hoenderhok en kreeg enkele renners met zich mee. In die eerste groep zaten opvallend genoeg geen renners van Jumbo-Visma: kopmannen Chris Harper en Sam Oomen hadden de slag gemist.

Voor Yates ging het in de kopgroep niet hard genoeg, waarna hij een tiental kilometer later nog eens ten aanval trok. Deze keer kreeg de Brit Riccardo Zoidl en Stephen Williams met zich mee. Zij leken het te gaan uitzingen tot de finish, want op vijftien kilometer van de meet was hun voorsprong bijna een minuut.

Achtervolgers naderen, Williams blijft uit handen
Op de laatste twee beklimmingen naar Opatija (500 meter aan 11,45) daalde de voorsprong van de drie koplopers dan toch nog, omdat er bij de achtervolgers flink werd aangevallen. De Nederlander Mick van Dijke ging telkens makkelijk mee: met de hulp van Chris Harper en Sam Oomen hoopte hij alsnog de ritzege te pakken.

Dat gebeurde uiteindelijk niet. Bij de koplopers plaatste Williams namelijk een versnelling die Yates en Zoidl niet meer konden beantwoorden. Terwijl de achtervolgers bij de Brit en de Oostenrijker kwamen, bleef de renner van Bahrain Victorious alleen vooruit. In Optija sloeg hij vervolgens een dubbelslag.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Petje 2 oktober 2021 om 14:10

Wat een dramatisch commentaar bij eurosport, traksel komt nooit met goede info

AWestie 2 oktober 2021 om 14:22

Sinds iemand me er op heeft gewezen dat Traksel het de helft van de tijd heeft over “de jongens van (team x, y of z)” kan ik zijn commentaar ook altijd voorspellen. Saai, eentonig, doei.

Wheely 2 oktober 2021 om 14:16

Stephen bij dezelfde dietist als Padun geweest, stond al een poosje droog namelijk maar nu eindelijk weer eens een zege.

horsm 2 oktober 2021 om 14:17

Best een leuk rondje. Knap van Williams – en wat zet Van Dijke een stappen!

bilthoven 2 oktober 2021 om 14:23

Wat een mooie overwinning van Stevie! Ooit een groot talent bij de U23, maar de afgelopen 2 jaar door ziekte en blessures nauwelijks een wedstrijd gefietst. Toch werd zijn contract dit seizoen bij Bahrain verlengd en daar zullen ze na vandaag geen spijt van hebben. Die zal weer snel mogen bijtekenen!

Wim Kruithof 2 oktober 2021 om 14:30

Maakt momenteel niet uit bij Bahrein wie ze selecteren, iedereen pakt zijn zeges dit jaar. Wellicht een optie voor de stervende zwaan Froome.

Harrogate19 2 oktober 2021 om 14:33

Dit is toch maar Kroatië, een halve thuisrace voor hun, waar de WT teams op 1 hand te tellen zijn.

bswinkelss 2 oktober 2021 om 14:33

Volgens procyclingstats is hij 1.83 en 59 kg. Lijkt me sterk dat het klopt

Harrogate19 2 oktober 2021 om 14:36

Het schijnt een enorm leeghoofd zijn.

Verweggistan 2 oktober 2021 om 15:22

Mooi voor Williams na al die pech

bilthoven 2 oktober 2021 om 15:24

Foutje in bovenstaand artikel. Simon Yates is geen titelverdediger hier, het is Adam, die vorig jaar won.

Headlines

Materiaalzone

Populair