Stephen Roche: “Nicolas kan een klassieker winnen”

zondag 14 december 2014 om 12:09
Stephen Roche

foto: Sirotti

Nicolas Roche heeft Tinkoff-Saxo verruild voor Team Sky. Zijn vader Stephen (oud-wereldkampioen en Tourwinnaar) is van mening dat zijn zoon de juiste keuze heeft gemaakt en hoopt dat de overstap betekent dat hij nu ook in de klassiekers kan uitblinken.

“Nicolas is erg enthousiast en dat moet hij ook zijn. Het is een geweldige kans voor hem om voor Team Sky te rijden,” vertelt Stephen Roche aan Sticky Bottle.

“Hij heeft een geweldige tijd gehad bij Saxo, maar het probleem is dat ze Peter Sagan gehaald hebben. Nicolas had het prima gevonden om Alberto Contador tijdens de grote rondes te ondersteunen,” legt hij uit. De komst van de Slowaak heeft ook gevolgen voor Roche. “Sagan gaat nu voor ritzeges en Majka voor de bergen. Wat blijft er dan nog voor hem over,” vraagt hij zich af. “Bij Sky krijgt hij weliswaar te maken met Richie Porte, maar Nico had een verandering van omgeving nodig.”

Roche denkt dat zijn zoon in 2015 aan Chris Froome gekoppeld gaat worden. “Zijn programma wordt nu samengesteld, maar ik denk dat een combinatie van de Tour en de Vuelta het beste voor hem is. Wanneer Froome de Tour en de Vuelta gaat rijden, dan kan hij hem ondersteunen en misschien zelfs voor een ritzege gaan.”

Hij zou graag zien dat zijn zoon net als neefje Daniel Martin kan schitteren in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik zou hem graag ook in de klassiekers willen zien, zoals Luik en de Waalse Pijl. Ik denk dat hij een klassieker in zich heeft,” geeft hij aan. “In Spanje rijdt hij elk jaar goed. Hij heeft het uithoudingsvermogen van toen hij in 2013 vijfde werd. Maar winst in Luik zou beter zijn op dit punt van zijn carrière.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair