Stefano Museeuw (22) tekent contract bij BEAT Cycling Club

zondag 23 februari 2020 om 19:32
Stefano Museeuw (22) tekent contract bij BEAT Cycling Club

foto: RV

Stefano Museeuw zal dit seizoen uitkomen voor BEAT Cycling Club. De jongste zoon van Johan Museeuw zou aanvankelijk koersen voor Team Monti, de nieuwe opleidingsploeg van Deceuninck-Quick-Step, maar dat project gaat niet door.

Museeuw junior startte zijn carrière als veldrijder, maar in die discipline wist hij nooit door te breken. Pas na zijn switch naar de weg slaagde hij er een paar keer in zich in de kijker te rijden. Zo won hij vorig jaar een regionale wedstrijd in Vlamertinge door zijn concurrenten te verslaan in een massasprint.

Museeuw hoopte zich bij Team Monti in de kijker te rijden van de grotere ploegen, maar de opleidingsformatie kampte al snel met financiële problemen. Grote baas Tony Monti liet vervolgens weten de stekker uit het project te trekken. “Ik ben me bewust van de moeilijke situatie waarin de renners zich bevinden”, zo liet de Italiaan weten.

De 22-jarige Museeuw heeft nu een nieuwe werkgever gevonden met BEAT Cycling Club. “We hebben een vol programma en we zijn vrij lang op zoek geweest naar de juiste versterking. Die hebben we nu gevonden met Stefano”, zo vertelt teammanager Geert Broekhuizen aan WielerFlits.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Martino87 23 februari 2020 om 20:17

Zal die ook zo’n raar stemmetje hebben?

koos verrek 23 februari 2020 om 22:01

Die wint op gesneje brood en water!

leegloper 23 februari 2020 om 22:10

22 al, het wordt tijd dat ie de Tour wint. Of Algarve. Of… mijn beeld is de laatste tijd wat verschoven.

storm-biker 24 februari 2020 om 06:45

1 omloop gewonnen in België, verder weinig bijzondere resultaten. Met een andere achternaam was deze jongen nooit bij BEAT beland…

Verweggistan 24 februari 2020 om 07:28

Ze hadden vorig jaar ook oud veldrijder Hoeyberghs een kans gegeven.

Headlines

Materiaalzone

Populair