Stefan Küng verliest minuut op Remco Evenepoel: “Er was niets tegen hem te doen””

zondag 20 februari 2022 om 10:22
Stefan Küng verliest minuut op Remco Evenepoel: “Er was niets tegen hem te doen””

foto: Cor Vos

Stefan Küng hoopte zaterdag de individuele tijdrit te winnen in de Volta ao Algarve, maar werd in de 32 kilometer lange beproeving op 58 seconden achterstand gereden door Remco Evenepoel. De Europese tijdritkampioen was onder de indruk. “Evenepoel heeft een ongelooflijke prestatie geleverd”, aldus Küng.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Er was niets tegen Evenepoel te doen”, gaat de Zwitserse tijdritspecialist van Groupama-FDJ verder. “Maar ik kwam om te winnen, niet om tweede te worden. Daarom kan ik niet zeggen dat ik blij ben. Wel zijn er een aantal goede dingen om mee te nemen. Het is een voorbereidingswedstrijd, dus ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering richting de komende wedstrijden.”

Vooraf keek Küng erg uit naar de chrono in de Algarve. “Ik heb mij echt geconcentreerd op deze tijdrit, want dat zijn altijd heel belangrijke dagen voor mij. Het was mijn eerste tijdrit van het seizoen. Dat is nooit makkelijk, maar ik voelde mij wel goed op de fiets”, vertelt hij.

Ploegleider Julien Pinot van Groupama-FDJ had verwacht dat Küng dichter bij Evenepoel zou zitten. “Het verschil moeten we niet vergeten, maar het is niet slecht om als tweede te eindigen achter een geweldige Evenepoel. Stefan zat niet ver achter hem op het vlakke, maar op het klimmende deel wist hij het verschil te maken”, aldus Pinot, die deze winter veel gewerkt heeft met Küng. “We hebben zijn positie wat veranderd en er is wat tijd nodig om daar aan te wennen. Maar we maken ons geen zorgen, want we stuiten op een geweldige Evenepoel en er is niets om je voor te schamen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Romāns Vainšteins 20 februari 2022 om 10:39

Gelukkig kan Küng aankloppen bij wat flitsers die goed zijn in relativerende, motiverende gespreksvoering op dit specifieke onderwerp. Zal hem behoeden voor over 1,5 jaar in een Zürichse goot teruggevonden worden met een dikke baard en goedkope fles Riesling.

Dikke Man 20 februari 2022 om 11:13

De Zürichse goten zijn een van de schoonste ter wereld!

Wheely 20 februari 2022 om 11:38

Ik maak me nul zorgen om Kung. “Het is een voorbereidingswedstrijd” zegt ie zelf al. Als ik kijk naar zijn programma vol Vlaamse voorjaarsklassiekers dan denk ik dat hij zijn prioriteiten prima op orde heeft.

dit is mijn voorwiel 20 februari 2022 om 10:55

Ik heb het idee dat rev meer ingezet heeft op ontwikkeling tijdrit dan op klimmen afgelopen winter… in tt is hij consequent op de afspraak. In klimwerk variabel.

Wheely 20 februari 2022 om 11:21

Denk ik ook, tegelijkertijd is tijdrijden/hard fietsen ook gewoon zijn grootste talent. Explosiviteit, klimmen, dalen, sturen, positioneren en tactisch koersen zijn nog verbeterpuntjes.

tramontana 20 februari 2022 om 12:10

Hangt er natuurlijk vanaf wat je explosiviteit noemt: tegen een muur bergop een demarrage plaatsen of wegspringen als het gestaag bergop gaat. Koffiedik kijken momenteel wat dat eerste betreft, ik vermoed dat hij daar wat percentjes te kort komt in de laatste fase, maar als die de schade daar kan beperken en kan uithalen in tijdritten, is er misschien veel mogelijk. Time will tell, en tijd heeft hij.

Michelangelo 20 februari 2022 om 12:42

Wat Wheely zegt.

In mijn ogen liggen ook zijn grootste talenten gewoon in de tijdrit. Als je in je eerste jaar meteen 2e wordt op het WK tijdrijden (misschien wel zijn grootste prestatie tot op heden), dan denk ik dat het genoeg zegt. Vorig jaar kon je zien dat hij in het tijdrijden wat afgebot was (denk bijv terug aan het BK tijdrijden waar hij klop kreeg van Lampaert). Misschien iets te veel bezig geweest met zijn gewicht en rondewerk/wedstrijden in lijn.

Natuurlijk mag hij het zelf allemaal beslissen en zal hij toch niet naar mij luisteren. Maar ik denk dat hij misschien nog meer vanuit zijn tijdrit moet werken. Ik zie hem daar eerder de absolute top halen dan in het grote rondewerk.

Marik 20 februari 2022 om 13:07

Mwa grootste talent in de tijdrit vind ik niet, vooral omdat er niet zoveel tijdritten in een jaar worden gereden. Waar hij natuurlijk het allerbest in is, is snoeihard alleen naar de finish rijden in etappekoersen of ééndagswedstrijden.
Dat gaat hij echter niet doen in de monumenten, want daar is de tegenstand te goed.

Diskob 20 februari 2022 om 12:41

Flauw van Küng om zo respectvol te zijn. Je kan toch beter gewoon zeggen “ de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”?

Marik 20 februari 2022 om 13:07

Haha deze opmerking kan ik waarderen.

Dave Dubbeldammer 20 februari 2022 om 14:10

Heeft Michelangelo die opmerking nog niet verwijderd?

Dave Dubbeldammer 20 februari 2022 om 14:09

En het zeveren van de Wielerflitsers gaat onverdroten verder.

Als je de reacties in de media leest, en dan de reacties hier, dan zie je pas wat voor een stelletje wereldvreemde steeds-maar-de-prestaties-van-Evenpoel-relativerende toetsenbordridders hier aan het werk zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone