Stefan Küng ontslagen uit ziekenhuis: “Wil over zes weken weer fietsen”
woensdag 27 mei 2015 om 10:08

Stefan Küng ontslagen uit ziekenhuis: “Wil over zes weken weer fietsen”

Stefan Küng heeft minder dan een week na zijn zware val in de Giro d’Italia het ziekenhuis mogen verlaten. De 21-jarige Zwitser van BMC ging vorige week in de twaalfde etappe onderuit in de natte afdaling van de Crosara en brak daarbij zijn ruggenwervel.

Het herstel van Küng verloopt voorspoedig. Aanvankelijk luidde de prognose dat hij drie maanden buiten competitie zou zijn, maar daar is volgens de renner zelf geen sprake van. “Ik wil zo snel mogelijk weer op de fiets zitten”, vertelde hij dinsdag op een persconferentie in het ziekenhuis van Sankt Gallen. “Over zes weken moet lukken, al weet ik niet zeker op welk niveau. Dat is mijn eerste doel. Daarna bekijk ik het van dag tot dag.”

De artsen toonden zich wat voorzichtiger. Volgens hen duurt het ‘zes tot acht weken voordat Küng zelfs maar weer aan fietsen mag denken’. Via aanvullende onderzoeken en watertherapie zal worden bekeken hoe de revalidatie verloopt.

Küng, dit seizoen winnaar van de Volta Limburg Classic en een rit in de Ronde van Romandië, weet dat hij er al met al nog goed vanaf is gekomen. “Ik ben erg blij dat mijn rug verder niet beschadigd is. Ik kan gewoon lopen en ben niet verlamd, wat ook mogelijk is als je je ruggenwervel breekt. Maar voor een sportman is het erg moeilijk om een paar dagen in bed te moeten liggen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2015 10:11
Nou, niet alleen voor een sportman, maar voor iedereen is het niet gemakkelijk om lang in bed te moeten liggen. Veel succes met revalideren!
27 mei 2015 11:53
Jammer dat hij ontslagen is.
27 mei 2015 12:18
@Kristoffan
-1, slechte grap...
27 mei 2015 12:33
Wel een vreemde therapie: 6 tot 8 weken niet aan fietsen mogen denken...
(bij mij zou dat niet lukken)

Reacties zijn gesloten.