Start Bob Jungels in Giro d’Italia bevestigd

donderdag 3 januari 2019 om 12:48
Start Bob Jungels in Giro d’Italia bevestigd

foto: LB/RB/Cor Vos

Deceuninck-Quick Step heeft bekendgemaakt dat Bob Jungels dit seizoen van start gaat in de Giro d’Italia. De geruchten deden al eerder de ronde. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2018 reed vorig jaar een verdienstelijke Tour de France met een elfde plaats in het eindklassement als resultaat.

De 26-jarige Luxemburger bewaart goede herinneringen aan La Corsa Rosa. In 2017 won Jungels de vijftiende rit naar Bergamo, door onder andere Nairo Quintana en Tom Dumoulin te verslaan. En hij won voor de tweede keer de witte trui, nadat de Luxemburgs kampioen dat in zijn debuutjaar 2016 ook was gelukt.

“Ik houd van de Giro, het is een mooie en uitdagende wedstrijd waarin je altijd uitgedaagd wordt over je limiet te gaan”, zegt Jungels in het persbericht. “En ik houd van de fans die ons aanmoedigen en ons iedere keer een warm welkom geven. Dat is waarom ik zo enthousiast ben om in mei terug te keren om nieuwe plaatsen en beklimmingen te ontdekken.”

Het lijkt een geschikt parcours voor Jungels, met een hoeveelheid van bijna 60 tijdritkilometers. “Het is best een interessant parcours, vooral voor degenen die sterk zijn in tijdritten”, vertelt Jungels. “De eerste week lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk, maar sommige etappes lijken onvoorspelbaar. Daarbij kun je niet met zekerheid zeggen of er een klimmer of sprinter gaat winnen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

vluggejapie 3 januari 2019 om 15:27

Dumoulin, Roglic, Nibali, Landa, Valverde, Carapaz, Zakarin, Majka, Bernal, Moscon, Yates, Chaves, Lopez, Aru, Mollema, Woods, Jungels… Best een interessant deelnemersveld zo onderhand. Misschien dat O’Connor nog een stapje kan maken en weer voor de Giro gaat? Dan alleen AG2R, FDJ, Lotto Soudal en CCC met uitgesproken prutploegen – wat betreft AK dan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone