Stan Van Tricht tekent contract bij Deceuninck-Quick-Step

dinsdag 26 oktober 2021 om 11:11
Stan Van Tricht tekent contract bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Stan Van Tricht mag zich volgend jaar bewijzen op het hoogste niveau. De 22-jarige Belg heeft namelijk een profcontract getekend bij Deceuninck-Quick-Step. Van Tricht, die al stage liep bij de ploeg van Patrick Lefevere, tekent als neoprof voor twee jaar.

Van Tricht kwam sinds 2020 uit voor de Nederlandse opleidingsformatie SEG Racing Academy en met succes. Zo werd hij derde in Olympia’s Tour 2019 en tiende in zowel Luik-Bastenaken-Luik U23 als de Ronde van Vlaanderen U23. Ook dit jaar heeft hij al tal van ereplaatsen achter zijn naam staan en dat leverde Van Tricht in het Nederlandse circuit de bijnaam Mister Consistency op. Hij was er ook bij op het EK en WK voor beloften.

De beloftevolle renner kreeg vervolgens als stagiair van Deceuninck-Quick-Step de kans om zich in de kijker te rijden. Van Tricht won voor de Belgische formatie meteen de Kermiskoers van Gullegem en nam onder meer deel aan de Brussels Cycling Classic, het Kampioenschap van Vlaanderen, de Eurométropole Tour en de Sparkassen Münsterland Giro.

Werkethiek 
Van Tricht heeft de ploegleiding van Deceuninck-Quick-Step voldoende kunnen overtuigen. “Ik was ontzettend blij toen ik het nieuws hoorde. Ik wist als stagiair al dat ik graag bij ‘The Wolfpack’ wilde blijven. Ik heb er een fijne tijd gehad en ik hoop de komende jaren nog verder te groeien binnen deze geweldige ploeg. Ik wil graag deelnemen aan de klassiekers en andere grote wedstrijden en het team helpen om aan de top te blijven.”

Lefevere is ook in zijn nopjes met zijn nieuwste aanwinst. “We wisten al dat Stan een sterke en getalenteerde renner is. Daarom gaven we hem ook een kans als stagiair. Hij maakte meteen indruk met zijn professionele houding en werkethiek. Hij liet in Gullegem zien dat hij ontzettend sterk is en we kijken ernaar uit om hem verder te laten groeien in de komende jaren.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 26 oktober 2021 om 11:24

Goede jeugdige aanwinst voor Patrick, een sterke renner bij SEG die inderdaad heel constant is. Heeft als stagiair zijn kans gekregen en gepakt.

Michelangelo 26 oktober 2021 om 11:41

In al het jonge geweld vergeten we wel eens dat dit eigenlijk gewoon een normale ontwikkeling is. Renners die op hun 22e bij een profploeg gaan rijden, en zich dan langzaam maar zeker moeten bewijzen.

Ik denk dat dit veel gezonder is voor een langdurige loopbaan dan wanneer je op je 18e bij een profploeg binnenstapt, en jezelf direct moet meten met de besten van de wereld. Zowel fysiek als mentaal heel zwaar voor een net uitgepuberde adolescent.

lo squalo dello Stretto 26 oktober 2021 om 11:36

Hele goede aanwinst. De ploeg kleurt toch meer en meer Belgisch, wel mooi om te zien.

Bob en Niek 26 oktober 2021 om 12:08

Mooie jonge Belgische renner in de ploeg!

Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 15:00

Dat SEG brengt de ene na de andere toprenner voort. Chapeau. Benieuwd welke ontwikkeling deze jonge knaap gaat doormaken.

Maillot à Pois 26 oktober 2021 om 15:18

Hoe zit het eigenlijk met Louis Vervaeke?
Transfer naar DQS al in juli gemeld, maar een officiële aankondiging heb ik daar precies nog niet van gezien?

Murcia 26 oktober 2021 om 15:25

Is volgens mij wel rond maar ze dralen wat met de aankondiging net als die van Osbourne en Cavendish. Dan blijven er nog drie plekken van de 29 over. Het lijkt er op dat ook Cattaneo, Bagioli en Masnada allen blijven.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone