Sprintzege Ewan in Londen, Alaphilippe eindwinnaar Tour of Britain

Sprintzege Ewan in Londen, Alaphilippe eindwinnaar Tour of Britain

foto: SWPix

zondag 9 september 2018 om 18:12

Caleb Ewan heeft de achtste en laatste etappe van de Tour of Britain gewonnen. Hij was na een korte etappe van 77 kilometer door hartje Londen de snelste in de massasprint. De eindzege is voor Julian Alaphilippe, die met Wout Poels en Primož Roglič het podium op mag.

Het criterium door Londen (veertien rondes van 5,5 kilometer) werd opgefleurd door Sky. Onder meer Chris Froome trok ten aanval met Sylvain Chavanel en Ben Swift, maar die poging kreeg geen ruimte. Daarna probeerde Vasil Kiryienka het, maar ook die aanval liet Quick-Step Floors niet te ver wegrijden.

De wereldkampioen tijdrijden van 2015 wist medevluchter Emils Liepins af te schudden en pakte een halve minuut op het pak. Het bleek een kansloze missie voor Kiryienka. De massasprint bleek onontkoombaar. 

Lotto Soudal (André Greipel), de Britse selectie (Ben Swift) en Quick-Step Floors (Fernando Gaviria) waren attent van voren in de volle finale. Ook Mitchelton-Scott bracht in de slotfase haar sprinter (Caleb Ewan) naar voren. De kleine Australiër wist zich het best te plaatsen voor de laatste bocht, waarna hij van kop af de sprint aanging en wist te winnen. Het is voor Ewan zijn eerste overwinning sinds februari.

Dit artikel delen:

3 Reacties

rahimns 9 september 2018 om 18:31

Meer zat er even niet in voor TLJ, maar met de winst in de TTT en een 3e, 7e en 10 plaats in het AK + het ploegenklassement volgens mij toch een prima resultaat. De jongens kunnen hier met trots op terugkijken.

JVD 9 september 2018 om 18:58

Eenkhoorn rijdt toch wel een dijk van een eerste seizoen zo.

Wheely 9 september 2018 om 19:27

Mooi eindpodium voor deze wedstrijd. Drie prachtige renners waar we het laatste nog niet van hebben gezien.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone