Sprinters bezorgen Nederland twee medailles op slotdag Wereldbeker Londen

zondag 16 december 2018 om 19:13
Sprinters bezorgen Nederland twee medailles op slotdag Wereldbeker Londen

Harrie Lavreysen sloot de WB Londen af met goud - foto: WielerFlits (archief)

Overzicht

De slotdag van de Wereldbeker baanwielrennen in Londen heeft Nederland nog twee medailles opgeleverd. Harrie Lavreysen eiste de gouden medaille op op het onderdeel Sprint, waarop Jeffrey Hoogland ook nog brons wist te pakken. Overall betekent dit dat Nederland het medailleklassement van dit weekend in Londen wint, met vier gouden plakken en drie bronzen medailles.

Keirin – vrouwen
Laurine van Riessen was de enige Nederlandse deelnemer aan de Keirin bij de vrouwen. De renster kwam dit keer uit namens de KNWU-selectie. In de halve finale sneuvelde ze, waardoor ze kon fluiten naar een medaille. In de B-finale wist ze overtuigend te winnen en zo zevende te worden in de uiteindelijke uitslag. De winst in de A-finale ging naar Stephanie Morton uit Australië, nipt voor Daria Shmeleva uit Rusland en de Poolse Urszula Los.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Stephanie Morton
flag-nr2 flag-ru Daria Shmeleva
flag-nr3 flag-pl Urszula Los


Koppelkoers – vrouwen
Op de koppelkoers kwamen Kirsten Wild en Amy Pieters namens Nederland te kort voor een medaille. Oranje werd vierde met 14 punten, op drie punten van het brons. De winst ging naar de Britse vrouwen Katie Archibald en Laura Kenny met 34 punten, voor Australië (19 punten) en België (17 punten). De Belgen en de Britten waren de enige teams die in elke ronde punten scoorden.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Groot-Brittannië (Katie Archibald en Laura Kenny)
flag-nr2 flag-au Australië (Amy Cure en Annette Edmondson)
flag-nr3 flag-be België (Jolien D’hoore en Lotte Kopecky)


Omnium – mannen
Jan-Willem van Schip was de Nederlandse afvaardiging op het Omnium. De Schalkwijker eindigde na vier onderdelen als zesde in het klassement. In de Temporace en de Puntenkoers werd hij knap vierde. Hij streed lang mee om de medailles, want het verschil tussen Van Schip en het brons was slechts vier punten. De winst ging naar thuisrijder Matthew Walls (131 punten). Ignacio Prado Juarez uit Mexico (123 punten) en Elia Viviani (114 punten) mochten mee het podium op.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Matthew Walls
flag-nr2 flag-mx Ignacio Prado Juarez
flag-nr3 flag-it Elia Viviani


Sprint – mannen
Het was weer Nederland boven op de sprint bij de mannen. De grootste uitdager van Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland was de wereldkampioen Matthew Glaetzer. De Australiër stuurde Hoogland naar de strijd om het brons, waarna hij in de finale Lavreysen tegenkwam. Daarin bleek de KNWU-renner in twee heats de snelste, wat hem het goud bezorgde. Hoogland had drie heats nodig om de Brit Jack Carlin te verslaan en brons te winnen. BEAT-sprinter Theo Bos werd in de 1/16e finale al uitgeschakeld.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Harrie Lavreysen
flag-nr2 flag-au Matthew Glaetzer
flag-nr3 flag-nl Jeffrey Hoogland

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair