Sprinter Kristoffer Halvorsen verkast naar Uno-X
foto: Cor Vos
vrijdag 16 oktober 2020 om 13:01

Sprinter Kristoffer Halvorsen verkast naar Uno-X

Kristoffer Halvorsen keert terug naar zijn thuisland Noorwegen. De 24-jarige sprinter heeft namelijk een contract getekend bij Uno-X, dat uitkomt op een ProTeam-licentie. Halvorsen verlaat na één seizoen het Amerikaanse EF Pro Cycling.

Halvorsen stapte eind 2017 met mooie adelbrieven over naar de grote jongens. De rappe Noor snelde vier jaar geleden naar de wereldtitel bij de beloften in Qatar en een jaar later won hij als renner van Team Joker Icopal de Handzame Classic en een etappe in de Tour de l’Avenir.

Team Sky was er al vroeg bij om Halvorsen een contract voor te schotelen en de beloftevolle sprinter koos uiteindelijk voor de formatie van Dave Brailsford. De renner reed uiteindelijk twee seizoenen voor de Britse formatie en liet af en toe zijn klasse zien, maar bleef een beetje hangen in zijn ontwikkeling.

Halvorsen hoopte in dienst van EF Pro Cycling de volgende stap te zetten als wielerprof, maar heeft door de coronacrisis en motivatieproblemen maar bijzonder weinig wedstrijden gereden in 2020. De Noor heeft naar eigen zeggen echter weer hernieuwde motivatie gevonden en mag zich volgend jaar bewijzen als renner van Uno X.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2020 13:04
Kwam als groot talent over, maar INEOS blijkbaar niet de juiste plek om als sprinttalent tot ontbolstering te komen.

Hopelijk weet hij zo onder de radar alsnog door te breken.
  16 oktober 2020 13:18
  Ik weet nog dat toen heel veel mensen al verbaasd waren dat hij naar Ineos/sky ging. TJV had toen ook interesse was een veel betere match geweest. Zo een beetje iedere ploeg is een betere match voor een talentvolle sprinter.
  16 oktober 2020 14:31
  Gohja met Viviani en Cavendish hebben ze toch ook wel goeie resultaten behaald als Sky zijnde.
  Is natuurlijk niet de topploeg voor sprinters, maar er zijn gerust slechtere ploegen hoor. Movistar en EF springen inderdaad in het oog.
  Ik denk dat deze renner ook wel als sprintkopman wil worden uitgespeeld want bij zowel sky als EF was er geen andere sprinter aanwezig.
  Misschien is het wel best dat deze renner als 2de sprinter in een team kan groeien. Of op lager niveautje bij UNO. Maar hopelijk kan hij dan beter worden dan een type Mareczko of Dupont.
  16 oktober 2020 16:03
  Uiteindelijk zijn zowel Cav als Vivi ook gewoon vertrokken. Zeker Cavendish was niet blij met de richting waarop die ploeg ging, het algemeen klassement. Overigens zal ie ook voornamelijk daar hebben gereden als Britse baantopper, niet zozeer om iets anders. En op het moment dat Halvorsen bij reed was hij de enige halfdegelijke pure sprinter van die ploeg, louter uitgespeeld in voor hen onbelangrijke koersjes. Want ook een Van Poppel was inmiddels weer weg.

  Uiteindelijk is het gewoon een domme zet geweest en dan niet in de categorie ''achteraf makkelijk lullen'', gezien de enige serieuze rol van sprinters in die ploeg knechten zijn voor het vlakke.
16 oktober 2020 13:10
Speelde tijdens de lockdown constant Playstation, kortom alle motivatie kwijt.
16 oktober 2020 13:24
Werd misschien wel als het grootste talent gezien destijds. Niks van terecht gekomen. Met talent maar zonder de juiste motivatie of het doorzettingsvermogen lukt het niemand. Verder geen idee wat eraan te grondslag ligt.
16 oktober 2020 13:24
Vrees voor volgend jaar bij EF... Geen nieuwkomers alleen vertrekkers.
  16 oktober 2020 13:36
  Vooral het feit dat renners die zelfs nog een contract hebben ook vertrekken is geen goed teken. Ik vermoed dat ze wel nog een team zullen hebben, maar met fel verminderd budget waardoor het niet mogelijk is om begeerde renners aan te trekken. Wat renners van NTT zijn misschien nog een optie.
  16 oktober 2020 20:23
  Vooral ook benieuwd of ze Uran behouden of niet.
16 oktober 2020 13:32
Zowel renner als nieuwe team zeggen me niets.
  16 oktober 2020 13:53
  Dan volg je toch geen wielrennen.
  16 oktober 2020 14:27
  nog nooit van Unox gehoord??
  16 oktober 2020 18:43
  Zou het noorse wielrennen eens iets meer gaan volgen dan, komen een hoop talenten door tegenwoordig.
  Oa leknessund en foss hebben bij uno-x hun eerste stappen in het profwielrennen gezet
  16 oktober 2020 18:50
  Arie is een dikke trol, die komt hier alleen maar nuilen dat veldrijden beter is, koersen afgelast moeten worden, hij enkel renners kent die die kent en dat hij zogenaamd vreemde talen lult.
16 oktober 2020 13:34
Hoogstwaarschijnlijk dus niet getraind tijdens de lockdown en daardoor nu niet in staat om wedstrijden te rijden, ik vroeg me al af waarom hij niet aan koersen toekwam. Best wel een spijtige zaak, want aan het begin van het seizoen was hij nog erg gemotiveerd om stevig te sprinten.

Voor een jonge renners is het zo belangrijk om de juiste keuzes te maken en als sprinter heeft Halvorsen gekozen voor de twee ploegen die eigenlijk het minst geïnteresseerd zijn in sprinten. Dan moet je ook eens de hand in eigen boezem durven steken. Het zal een heel moeilijke zaak worden voor hem om nog terug te keren naar het WT niveau.
16 oktober 2020 13:43
Ben je nog een sprinter als je nooit aan sprinten toekomt?
16 oktober 2020 14:30
Jammer dat hij niet bij Wanty terecht is gekomen. Dupont vertrekt en het team kon best nog een goede sprinter aantrekken om volgend jaar in Pro Tour wedstrijden punten te sprokkelen. Met Eiking had hij ook een langenoot in het team. Bovendien Halvorsen in de Belgische 1.1 wedstrijden best aardig voor de dag kunnen halen als hij zijn motivatie had teruggevonden.
16 oktober 2020 17:15
Halvorsen kan wel in het gat duiken wat veelwinnaar Leknessund laat vallen

Reacties zijn gesloten.