Spierscheur in bovenbeen zet Mike Teunissen weken buitenspel

donderdag 25 februari 2021 om 08:34
Spierscheur in bovenbeen zet Mike Teunissen weken buitenspel

foto: Cor Vos

Mike Teunissen (Jumbo-Visma) heeft bij zijn valpartij op Tenerife een spier ingescheurd in zijn bovenbeen. Die scheur is in Nederland geopereerd, maar het herstel duurt nog weken. “Ik moet drie weken in een brace blijven en dan is het nog een aantal weken de belasting opbouwen, voordat ik kan trainen”, vertelt Teunissen bij In het Wiel.

“Al met al ben je dan acht, negen of tien weken verder”, kijkt de voorjaarsrenner van Jumbo-Visma vooruit. Zijn voorjaar lijkt dus in het water te vallen. Of de Tour de France in het geding komt, is nog niet bekend. “Ik had onlangs contact met Merijn Zeeman. Hij wil kijken wat reëel is en een plan maken naar de verdere toekomst. Het belangrijkste is om hier goed van te genezen.”

De valpartij van Teunissen gebeurde op trainingskamp. “We reden naar beneden met zijn zessen, en ergens in een bocht verlies ik de fiets. Uit het niets. Ik werd er ook door verrast. Primož heeft nog de steen gevonden die het was, die was heel donker en het was een bocht in een schaduw. Daar ben ik overheen gereden”, beschrijft de Limburger zijn valpartij.

‘Kans is praktisch nul dat ik iets kan laten zien dit voorjaar’
“Ik kon nog net een auto ontwijken, maar mijn fiets raakte die auto wel. De fiets was dus wel gebroken. Verder leek het wel mee te vallen, tot ik wilde opstaan. Mijn been wilde niet veel. Toen begon het gezeik. Vrij snel daarna bleek dat er een spier was ingescheurd in het bovenbeen. Die hebben ze in Nederland geopereerd en nu moet ik daarvan gaan herstellen”, vat hij samen.

Voor Teunissen was een belangrijke rol weggelegd in de klassiekerploeg van Jumbo-Visma. “Ik hoopte vorig jaar al consequent finales mee te maken met Wout, die stappen zette. Ik wilde daar bij zijn, maar dat ging toen niet door. Ik wilde dat omzetten om het dit voorjaar wel te laten zien, en nu is de kans praktisch nul dat ik daar iets van kan laten zien.”

Van Aert en Teunissen in Gent-Wevelgem 2020 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 25 februari 2021 om 08:45

Ongelooflijk klote voor hem en dit betekend einde voorjaar, hopelijk kan hij er in de Tour wel bij zijn. Zou wel fijn zijn als de gifbeker voor hem nu leeg is.

Beer 25 februari 2021 om 08:56

Klopt; hij heeft zijn portie pech wel gehad.

Marik 25 februari 2021 om 08:47

De Tour lijkt me ook lastig haalbaar, als ik Mike was zou ik me focussen op de Vuelta en wat najaarsklassiekers.

Groetjesaandevoetjes 25 februari 2021 om 08:50

Ik denk dat zijn focus eerst moet liggen op zijn herstel. Begin Mei weten ze dan wel of de Tour haalbaar gaat zijn of niet en dan heb je waarschijnlijk nog genoeg tijd om anderen aan te wijzen als vervanger (geldt voor Teunissen als voor Dumoulin).

KnightBiker 25 februari 2021 om 09:06

+1 eerst aan zichzelf denken, en met het oog op 2022 is een Vuelta niet slecht om de winter in te gaan.

teundk 25 februari 2021 om 09:08

Dat wordt een vrij krappe selectie voor jumbo. Dumoulin valt weg Teunissen valt weg, groenewegen er voorlopig niet bij, Wynants en Martens die afzwaaien… Zouden van van Keirsbulck of Vermote een optie zijn?

harryjohan71 25 februari 2021 om 09:11

Die zijn geen optie en dragen niets bij aan het team. Wijnants en Martens zwaaien pas na de klassiekers af. Die zijn er dus gewoon bij de maanden dat Teunissen en Groenewegen niet rijden.

Barry Batsbak 25 februari 2021 om 09:30

Dan kunnen ze net zo goed Tjallingii weer afstoffen.

fqdim 25 februari 2021 om 12:33

Vermote kunnen ze gebruiken, de kern voor het voorjaar is nu wel heel de dun. Dat was te verwachten maar hopelijk volgend jaar een paar goeie aankopen!

Frank V 25 februari 2021 om 13:31

Kunnen ze niemand van DSM halen?

teundk 25 februari 2021 om 09:13

@harry daar zou je gelijk in kunnen hebben. Geen idee in welke conditie die gasten verkeren + dat het laatse jaren al niet meer super was. Maar stiekem blijf ik toch hopen omdat ik (ook voor een mijzelf onbekende reden) fan ben van Guillaume van keirsbulck.

Turtlehead 25 februari 2021 om 09:18

Tsja, 10 weken vanaf begin februari… dan zit je eind april. Laat dat ‘praktisch’ uit zijn laatste zin maar weg. Wat @groetjes hierboven zegt: als hij begin mei weer in koers kan zijn, dan kan hij nog prima mee naar de Tour (wat kleinere wedstrijden, hoogtestage, RvZwitserland) en heb je in ieder geval een sterke gast in die ploeg erbij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair