Spaanse ploegen dwarsbomen twee Spaanse rittenkoersen

maandag 7 december 2009 om 15:21

De vijf beste wielerploegen van Spanje hebben besloten volgend jaar niet deel te nemen aan de Ruta del Sol en de Ronde van Murcia. De ProTourteams Caisse d’Epargne, Euskaltel en Footon-Servetto zijn samen met de ProContinentale ploegen Andalucía-CajaSur en Xacobeo-Galicia overeengekomen beide Spaanse voorjaarskoersen te boycotten. Dat schrijft Cyclingnews.

De organisatie van de twee wedstrijden hebben een jaarlijkse overeenkomst van de Organisatie van Spaanse Wedstrijdorganisatoren met de Vereniging van Ploegen, die de voorwaarden van Spaanse wedstrijden omvat, niet ondertekend. In plaats daarvan zullen de organisatoren de richtlijnen van de UCI volgen, net als vorig jaar. Toen gingen de vijf ploegen wel nog van start, omdat ze de tijd niet hadden om een ander programma uit te stippelen.

De organisatoren zeggen dat ze geen enkele reden hebben om het akkoord te ondertekenen. Bovendien maken de Mallorca Challenge en de vier ProTour-wedstrijden in Spanje ook geen deel uit van die overeenkomst. Tot slot zeggen ze dat Andalucía-CajaSur onder druk van zijn sponsors bijna zeker van start zal gaan in de Ruta del Sol, de ronde van hun eigen streek.

Ter vervanging van de vijf ploegen zullen beide wedstrijden beroep doen op enkele buitenlandse teams, terwijl ook Orbea, Burgos Monumental en Caja Rural waarschijnlijk gewoon van start zullen gaan.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone