Soudal-Quick-Step krijgt in 2023 eigen opleidingsploeg

zaterdag 13 augustus 2022 om 08:33
Soudal-Quick-Step krijgt in 2023 eigen opleidingsploeg

foto: Cor Vos

Soudal-Quick-Step, de opvolger van Quick-Step Alpha Vinyl, krijgt een opleidingsploeg. Het Soudal-Quick-Step Development Team begint op 1 januari 2023 en heeft als uiteindelijke doel talenten door te laten stromen naar de hoofdmacht. Dat valt te lezen op de site van de WorldTour-ploeg.

Soudal-Quick-Step Development wordt niet vanuit het niets uit de grond gestampt: het gaat om een overname van de continentale U23-formatie Team Elevate powered by Home Solution-Soenens. Bart Roosens, momenteel teammanager van die ploeg, en voormalig Quick-Step-renner Kevin Hulsman, tegenwoordig ploegleider bij Team Elevate, blijven aan boord. “Team Elevate wordt geïntegreerd in de Wolfpack structuur, waarbij de logistiek en expertise worden gedeeld. Dit alles met als doel om de beste jonge wielertalenten een platform te geven om te groeien en blinken”, klinkt het op de site.

“De taak wordt om het jonge wielertalent te identificeren en naar een structuur te leiden waarin ze kunnen verder kunnen ontwikkelen en floreren. Uiteindelijk moet het een duurzame stroom van wielertalenten worden richting het World Tour team. De jonge renners kunnen binnen de ploeg ervaren hoe het is om te werken binnen een ploegstructuur en omgeving die gelijk is aan het WorldTour-team. Ze maken dan ook kennis met de Wolfpack spirit en het familiegevoel.”

Patrick Lefevere
Patrick Lefevere, ploegmanager van Quick-Step Alpha Vinyl, is blij met de samenwerking met Bart Roosens. “Dit is een fantastische kans voor iedereen die betrokken is om iets speciaals te doen. We creëren een mogelijkheid om de beste jonge wielertalenten te ontdekken en ze een kans te geven om te groeien naar waardevolle renners van onze WorldTour-ploeg.”

“We hadden een fantastische ervaring hiermee met het Klein Constantia Team. Daar kwam een weelde aan talent uit, denk maar aan wereldkampioen Julian Alaphilippe, Rémi Cavagna, Florian Sénéchal, Enric Mas, Max Schachmann en ga zo maar door. Ik hoop dat we opnieuw zoiets op kunnen bouwen. Ik ben er zeker van dat iedereen er achter gaat staan en hun volledige support gaat geven aan deze belangrijke nieuwe samenwerking.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 13 augustus 2022 om 09:07

De wolf krijgt welpjes, wat schattig :)

0
harryjohan71 13 augustus 2022 om 09:31

Wel grappig we hadden een fantastische ervaring, maar zijn er wel mee gestopt. Nu blijkt dat andere ploegen het perfect doen met een opleidingsploeg moeten ze wel weer volgen. De achterstand op deze ploegen wordt anders te groot.

0
vroege vlucht 13 augustus 2022 om 09:50

Ik krijg steeds meer het idee dat het ontbreekt aan een heldere visie en strategie voor de toekomst bij Quick-Step. Nu weer een opleidingsploeg proberen, omdat de andere teams dat ook hebben. Ik denk dat als Lefevre een stap op zij doet en er een nieuw management op de ploeg komt dit goed zou kunnen uitpakken. Dit zie je ook bij Intermarché-Wanty-Gobert waar Visbeek een duidelijke lijn uitzet en daar nu de vruchten van worden geplukt. Net als Hilaire van der Schueren heeft Lefevre zijn beste tijd gehad.

0
De ezel van Domburg 13 augustus 2022 om 10:15

Eens met de vroege vlucht.

Kijk naar bijv. TJV en je ziet daar dat ze heel gestructureerd werken aan een development team en een damesteam. Met talentonwikkeling in het achterhoofd.

Bi Lefevere lijkt het eerder de boekhouder te zijn die aan zijn cijfertjes ziet dat hij ergens een commerciele boot dreigt te missen, en dan met een zak geld snel even wat opzet. Zonder een echt plan erachter.

0
Viktrodriguez 13 augustus 2022 om 11:05

Dat Lefevere een geld eerst karakter heeft, lijkt me wel redelijk makkelijk te bewijzen, ja. REV naar die ene Giro sturen, Alaphilippe een ander programma laten rijden vanwege startgeld en regelmatig conflicten met Belgische koersen, omdat ze niet genoeg startgeld zouden betalen.

0
Viktrodriguez 13 augustus 2022 om 09:54

Klinkt als geforceerd worden het wiel opnieuw uit te vinden.

0
Gebruikersnaam 13 augustus 2022 om 09:59

Wat doet Bakala nog voor deze ploeg?

Lefevere klaagt elk jaar opnieuw over financiële beperkingen (die er ook duidelijk zijn), maar ze hebben nog wel altijd een wielergekke miljardair achter zicht staan die absoluut de Tour wil winnen met het team.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone