Soudal Quick-Step heerst in Slowakije: Asgreen zorgt voor clean sweep, eindzege Cavagna
foto: Cor Vos
zondag 17 september 2023 om 14:16

Soudal Quick-Step heerst in Slowakije: Asgreen zorgt voor clean sweep, eindzege Cavagna

Soudal Quick-Step heeft de concurrentie bijna belachelijk gemaakt in de Ronde van Slowakije. Na vier ritzeges op rij wist Kasper Asgreen er op de slotdag voor te zorgen dat óók de laatste rit gewonnen werd door de Belgische ploeg. Hij ontsnapte in de laatste kilometer en kwam solo over de meet. Vlak achter hem werd Bert Van Lerberghe tweede. De eindzege ging naar Rémi Cavagna, die de macht greep in de openingsrit.

Jasper Haest (VolkerWessels), Charlie Quarterman (Corratec-Selle Italia) en Aaskov Jeppe Pallesen (HRE Mazowsze Serce Polski) kleurden de etappe vanuit de ontsnapping. Zij kregen meer dan twee minuten voorsprong van het peloton, waar Soudal Quick-Step de boel controleerde. Quarterman bleef het langst uit handen van het peloton, maar ook hij werd 20 kilometer voor de meet ingerekend.

Een massasprint leek het meest logische scenario in de straten van Púchov, maar Soudal Quick-Step speelde de concurrentie helemaal zoek. Niet sprinter Tim Merlier, die al twee ritten won deze week, werd uitgespeeld, maar Kasper Asgreen pakte zijn kans. Hij ontsnapte in de bochtige finale uit het peloton en kwam solo over de finish. Bert Van Lerberghe, de vaste lead-out van Merlier, werd achter hem tweede en Merlier zelf maakte het feest compleet door derde te worden.

Ook in het eindklassement was het feest voor Soudal Quick-Step, want de leidende positie van Rémi Cavagna kwam niet meer in gevaar. Hij mocht samen met Stefan Küng en Milan Vader het eindpodium op.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
17 september 2023 14:28
Clubkampioenschap
17 september 2023 14:56
geen hoogstaande koers, maar 'n mooi tussendoortje.
En hoe je 't ook draait of keert, ook dit moet je nog altijd doen he!
17 september 2023 14:34
Motortjes!
17 september 2023 14:28
Gaan nog Jumbo bedreigen in de zegestand, ondanks de karrevracht overwinningen in de Tour of Brittain en in de Vuelta.
Voor zij die dit downgraden. De vier gemakkelijke sprintzeges van Kooi in de Tour of Brittain, waren ook tegen Jantje en Mietje. Net als de eindzege van Van Aert. Maar het blijven verdiende zeges, voor al deze renners. Of het nu renners zijn van Jumbo of van Soudal-Quickstep. De afwezigen hebben altijd ongelijk.
    17 september 2023 15:26
    @Paul Hoekstra Ga jij de kwaliteit van de overwinningen van SQS met de kwaliteit van de overwinningen van JV vergelijken. Ook Tour of Brittannië is een niveautje hoger als deze ronde volgens de UCI. Ik kies toch liever voor kwaliteit. Kooij had volgens mij ook 3 zeges in Groot-Brittanie
    17 september 2023 16:04
    Als jij de ineos boys Rodriguez en Sheffield en Johannessen janneke en mieke noemt dan vrees ik dat er veel naamgenoten rondrijden onder de profs. De kwaliteit van de sprinters was wel wat minder, ook wva had daar 3 keer kunnen winnen in de sprint tegen Bennet, die rijdt de laatste jaren achteruit.
17 september 2023 14:54
Wat jumbo kan kunnen wij ook denken de quickies :)
17 september 2023 14:38
SQS wil graag JV nadoen.
17 september 2023 17:09
Milan Vader 3e en bergklassement gewonnen!
17 september 2023 15:10
En dan noemen ze de Vuelta saai…

Reacties zijn gesloten.