Soudal Quick-Step en Evenepoel bekijken het ‘dag per dag’ in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 7 juni 2023 om 13:38

Soudal Quick-Step en Evenepoel bekijken het ‘dag per dag’ in Ronde van Zwitserland

Soudal Quick-Step heeft de ploeg rond Remco Evenepoel gepresenteerd voor de aankomende Ronde van Zwitserland (11-18 juni). De regerende wereldkampioen is de man voor het klassement. In de sprints is het dan weer uitkijken naar Tim Merlier.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Soudal Quick-Step trekt met een – op papier – sterke ploeg naar de Ronde van Zwitserland. Evenepoel en Merlier zijn dus de kopmannen, maar verder zijn ook Kasper Asgreen, Mauro Schmid, Mattia Cattaneo, James Knox en Bert Van Lerberghe van de partij. Cattaneo is, net als Evenepoel, weer hersteld van een in de Giro d’Italia opgelopen coronabesmetting.

Ploegleider Geert Van Bondt blikt op de website van Soudal Quick-Step vooruit. “We kijken uit naar de terugkeer van Remco. De twee tijdritten in de Ronde van Zwitserland zouden hem moeten liggen, maar ook jongens als Kasper, Mauro en Mattia kunnen mooie dingen laten zien in deze etappes.”

Van Bondt wil nog niet te veel druk leggen op Evenepoel. “Remco keert terug van ziekte, dus we bekijken het dag per dag. We zullen zien waar hij uitkomt in de bergen, waar de andere mannen hem zullen ondersteunen. Tim is dan weer onze sprinter. Hij kan rekenen op de ondersteuning van Bert. We hebben er al bij al vertrouwen in dat we mooie resultaten kunnen behalen.”

 
16 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2023 13:53
Kijk uit naar de kansloze reacties.
7 juni 2023 14:00
Tja, na die eerste tijdrit staat hij al voor op de rest en in de laatste tijdrit pakt hij waarschijnlijk ook meer dan een minuut op de anderen. Dan zou je wel gek zijn om het zo maar te laten lopen in de andere etappes.
  7 juni 2023 14:29
  Nog veel meer dan op het vlakke en de heuvels, kan een renner maar (goed) scoren in een tijdrit (en in een bergrit) als die renner op 99 à 100 % van zijn kunnen zit. Want de concurrentie in Zwitserland komt van hoogte en piekt naar de Tour. Na zijn ziekte, de inactiviteit, het voorzichtig hernemen, het wegvallen van het voordeel van de hoogtetraining, kan alleen verwacht worden dat Evenepoel vrij goed zal zijn in de tijdritten (ereplaats, maar geen winst). Tijdens de bergritten, zeker bij de aankomsten bergop, zal hij de beteren moeten laten rijden. Niet erg, gezien de omstandigheden. Het klopt wel dat Evenepoel, indien hij toch de keuze gemaakt had voor de Tour, en mits een extra tiendaagse hoogtestage in te lassen in juni, in goede vorm aan de start van de Tour had kunnen staan. Niet om mee te spelen voor het podium. Maar wel om een rit te winnen (te beginnen met het openingsweekend). Of om af en toe, na een dagje rustig in de achtergrond, eens van ver aan te vallen en vanuit de kopgroep op zoek te gaan naar winst. Dat zal niet gebeuren in Zwitserland. Tenzij hij in de eerste echte bergrit weggeblazen wordt, het laat lopen, om dan ongevaarlijk voor de rangschikking, nog eens uit te pakken.
  7 juni 2023 14:50
  Paul zevert niet eh Ayuso wint in Romandie de TT op 70% van zen kunnen Remco klopt Roglic en Thomas in de Giro terwijl hij (ziek) met corona zat Wat goed is komt snel en hard Hij zal er heel kort bij enkele ritten en eindklassement zitten
  8 juni 2023 12:50
  Gapenberg De zever lijkt eerder uit jouw mond te lopen. Je vergelijkingen lopen dan ook volledig mank. Ayuso aan 70 % een tijdrit winnen ? Dan heb je wel bijzonder weinig ervaring met het wielrennen en al helemaal geen kennis van fysiologie. Ayuso was goed voorbereid, won wel verrassend tegen niet-specialisten. Maar het gebrek aan wedstrijdkilometers speelde erna wel op, zodat hij niet kon meespelen voor de rangschikking. In goede vorm, maar zonder brede basis kan elke getalenteerde renner uitpakken in een niet te lange tijdrit of bij een aankomst heuvelop. Maar een (lange en lastige) bergrit, neen. Evenepoel die de tijdrit nog wint met covid (hoewel een aantal idioten de impact van covid of zelfs de besmetting ontkend of geminimaliseerd hebben). Welnu, Evenepoel zou zonder covid Roglic en Thomas weggeblazen hebben. Je conclusie dat Evenepoel er in Zwitserland bij ritten heel dichtbij zal zitten, deel ik gedeeltelijk. Dat gaf ik zelf al aan, maar begrijpend lezen blijkt niet je sterkste kant. Ik vermoed dat hij het vrij goed zal doen, maar toch iets te kort zal schieten. Dus misschien wel een tijdrit winnen, een enkele bergrit goed presteren. Blijkt hij toch beter te doen, dan zou het wel heel jammer zijn dat hij toch niet aan de Tour zou deelnemen.
7 juni 2023 13:51
Merlier naar de tour?
7 juni 2023 13:53
"Van Bondt wil nog niet te veel druk leggen op Evenepoel.Remco keert terug van ziekte, dus we bekijken het dag per dag" Wie legt er dan Te Veel druk op Evenepoel? En is dat niet normaal met zo' palmares? Als je goed bent kom je om te winnen.Moet je maar tegen kunnen.Topsport voor de groten noemen we dat.
7 juni 2023 20:24
Zijn arrogantie richting de Tour blijft misplaatst en vind hoogstwaarschijnlijk zijn inbedding in een angst om het ‘Evenepoel is de nieuwe Merckx’ euvel als onjuist te moeten verklaren wanneer hij in de Tour billenkoek krijgt op ieder front, ongeacht in welke vorm hij aan de start staat.
  7 juni 2023 21:05
  Als hij daar toch billenkoek krijgt op ieder front ongeacht zijn vorm, waarom zou hij dan precies naar de Tour toe moeten?
  7 juni 2023 21:51
  Om daar, in plaats van telkens weer de mindere concurrentie op te zoeken, eindelijk het gevecht met de top aan te gaan en dan in ieder geval voor het hoogste haalbare te hebben gestreden, waar hij mij mag verassen, dat dan weer wel, graag zelfs.
  7 juni 2023 22:30
  In plaats van billenkoek op ieder front te gaan opzoeken zou hij dan toch beter doen wat hem al die grote prijzen al heeft opgeleverd? Wat VespavanBern op Wielerflits daar van denkt, zou ik me dan in zijn plaats niet aantrekken. Overigens: ‘mindere concurrentie op te zoeken’… Volgens mij stond Pogacar ook aan de start in LBL, op het WK, in San Sebastian, enz. Roglic ook in de Vuelta, Giro, Catalonië, etc.?
8 juni 2023 13:30
Hoeveel overwinningen moet Merlier hier halen alvorens Jakobsen zich zorgen moet gaan maken voor de Tourselectie?
7 juni 2023 13:48
Logisch om te verwachten dat ie mee doet voor eindwinst. Maar het zou toch ook wel eens verfrissend zijn om eens niet mee te doen voor het klassement of winst. Niet zozeer omdat je niet zou moeten willen winnen, maar wel om ooit een keer van de druk af te komen waar Lefevere zo hard over klaagt, en die hem eigenlijk min of meer uit de TdF heeft weggehouden. Ik had zoveel liever gezien dat hij zonder klassementsambities naar de TdF gegaan was (met een vergelijkbare doelstelling als Mathieu), dan mét klassementsambities naar Zwitserland. Maar dat zal wel niet passen met hoogtestages (en wie weet ook niet in de mindset van Evenepoel zelf). EDIT @Dangeroe, waarom zou je niet zonder klassementsambities naar een TdF kunnen in dit seizoen? JUIST DIT SEIZOEN zou het kunnen. En het proberen uitrijden en ervaren van de TdF (inclusief evt. ritzege) is misschien wel meer waard op dit moment in zijn loopbaan dan het proberen te winnen van de Ronde van Zwitserland. Als je grote doel is om volgend jaar de TdF te winnen, heb je dan meer aan de RvZwitserland en eventueel de Vuelta, of aan het rijden van de TdF? Ik denk het laatste....
  7 juni 2023 14:32
  Maar iemand met zijn klasse kan toch niet zonder klassementambities naar een kleine of grote ronde gaan. Vergelijking met Mathieu gaat natuurlijk ook niet op, want dat is geen klassementsrenner. Hij is goed genoeg om podium te rijden, dan ga je het niet in de eerste week laten lopen.
  7 juni 2023 15:30
  In functie van de tour 2024 zou het beter zijn nu de tour te rijden, klopt. Maar hij heeft ook dit jaar nog doelen, doelen waarvan de voorbereiding niet te rijmen valt met het rijden van de Tour.
7 juni 2023 14:16
weer dat gezeik van dag per dag. met 2 vingers in zun neus.

Reacties zijn gesloten.