Søren Kragh Andersen na tweede ritzege: “Dit onthoud ik de rest van mijn leven”

vrijdag 18 september 2020 om 17:46
Søren Kragh Andersen na tweede ritzege: “Dit onthoud ik de rest van mijn leven”

foto: Cor Vos

Søren Kragh Andersen soleerde vrijdag naar alweer zijn tweede ritzege in deze Tour de France. De Deen sprong op vijftien kilometer van de meet weg uit een sterke kopgroep. “Ik was me aan het afvragen hoe ik de beste heuvelrenners ter wereld kon kloppen.”

Die kans deed zich voor nadat Matteo Trentin een aanval had geplaatst. “Ik zat toen op de limiet. Ik hoopte dat als ik zou aanvallen, ik een klein gat zou krijgen en de rest naar elkaar zou kijken”, aldus de Sunweb-renner in het flashinterview.

De renners uit de kopgroep keken na de aanval van Kragh Andersen inderdaad na elkaar, waarna de Deen er vandoor was. “Dat is mijn geluk geweest, maar ik was tot de laatste kilometer nog niet zeker. Ik schreeuwde of mensen mijn voorsprong konden bevestigen.”

Die voorsprong werd uiteindelijk bevestigd en dus kon Kragh Andersen uitgebreid zijn zege vieren. “Ik ben sprakeloos. Meer had ik niet durven dromen. Twee keer winnen in dezelfde Tour de France, ik ben heel erg blij. Dit onthoud ik de rest van mijn leven.”

De vreugde na de finish:

Dit artikel delen:

12 Reacties

Chasse_patate 18 september 2020 om 17:56

Van kneusje van de WT. Naar smaakmaker in de tour.

Romāns Vainšteins 18 september 2020 om 18:01

OP naar de keien nu.

Sunweb heeft met een goede Barguil en Matthews al eens eerder zo’n tour gereden natuurlijk, geen kopman hebben levert die vrijheid ook.

Joaquim Agostinho 18 september 2020 om 18:45

Inderdaad, maar de algemeen heersende mening is dat ze die vrijheid niet krijgen van de ploegleiding, terwijl nu blijkt dat ze alles tijdens de koers zelf oplossen.

Wheely 18 september 2020 om 18:07

Achteraf is het mooi wonen zei een wijs man ooit… Maar achteraf gezien het perfecte plan om hier met jonge gretige honden voor ritzeges te gaan strijden en de kopmannen thuis te laten.

aardappeljager 18 september 2020 om 18:11

En terecht ook. Sunweb echt by far de leukste ploeg van de (niet heel enerverende) tour dit jaar.

Murcia 18 september 2020 om 18:21

Kragh is altijd al een kei van een renner geweest en het is mooi dat het nu in deze Tour en met het rijden van de hele ploeg tot deze successen leidt.

bobby bobsma 18 september 2020 om 18:21

Kragh andersen kon wederom mooi profiteren van het feit dat Van Aert moest babysitten op kleine Primosz

Murcia 18 september 2020 om 18:57

Klopt Michel, hij moet bij die Hollanders weg.

de_nis_ 18 september 2020 om 19:22

Voor jullie, of heeft hij zelf ook nog iets te zeggen? Dan kan ik hem meedelen want zelf heeft hij niet zo’n sterke mening, hij wordt graag geleid.
Ik vind ook dat hij er helemaal niet happy uitziet, net als zijn teamgenoten.
Eenlingen op de fiets, snel weg daar zodat hij tenminste ook eens een wedstrijdje kan winnen, ik denk namelijk wel dat hij het in zich heeft.

Murcia 18 september 2020 om 19:26

@de_nis_ Ik moet mijn sarcasme soms wat beter verwoorden. Sorry.

Scott Sunderland 18 september 2020 om 20:45

De teamleiding van Sunweb bewijst haar gelijk middels resultaten. Ik heb mezelf ook vergist in deze ploeg. Hoewel ik zag dat ze talentvolle renners hadden, had ik niet verwacht dat ze hier drie etappes + veel meer moois zouden halen en brengen.

Santiago Blanco 18 september 2020 om 22:24

Prachtploeg dat Sunweb. Ben blij dat ik dat ik niet bij die azijnzeikers hoorde die hen chronisch afzeikte.

Headlines

Materiaalzone

Populair