Sonny Colbrelli: “De Giro d’Italia of klassiekers? Een moeilijke keuze”

dinsdag 12 mei 2020 om 18:49
Sonny Colbrelli: “De Giro d’Italia of klassiekers? Een moeilijke keuze”

foto: Cor Vos (archief)

Sonny Colbrelli zal binnenkort enkele knopen moeten doorhakken. De sprinter had de Giro d’Italia met rood omcirkeld in zijn agenda, maar dat was nog voor de coronapandemie. “Ik moet nu wellicht kiezen tussen de Giro en de voorjaarsklassiekers. Dat is een moeilijke keuze”, zo vertelt Colbrelli aan SpazioCiclismo.

Colbrelli wilde dit jaar graag weer deelnemen aan de Ronde van Italië, maar de renner van Bahrain McLaren heeft ook een voorliefde voor de klassiekers. Het probleem voor Colbrelli is dat tijdens de Giro d’Italia (3-25 oktober) ook de Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op het programma staan.

“Als ik succes wil boeken in de klassiekers, moet ik de Giro overslaan. Ik wil absoluut meedoen aan de klassiekers, maar er spelen ook nog andere belangen”, aldus Colbrelli, die ook met een schuin oog kijkt naar de aankomende Ronde van Frankrijk. “De ploeg heeft echter klassementsambities met Mikel Landa en Wout Poels. Het is aan het team om een keuze te maken.”

Roerige periode 
Colbrelli heeft een roerige periode achter de rug. Zo werd hij onlangs vader van een zoon genaamd Tomaso, maar was er ook minder leuk nieuws. “Mijn ouders werden getroffen door het coronavirus, net als mijn 84-jarige grootmoeder. Mijn oma heeft uiteindelijk een maand in het ziekenhuis gelegen, maar heeft het gelukkig overleefd.”

“Mijn zoon werd overigens geboren in Brescia, een van de zwaarst getroffen steden. Het was geen makkelijke periode, maar ik kon mijn gedachten gelukkig verzetten en ben blijven trainen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 12 mei 2020 om 18:53

Zou zeker met die klassiekers later in het jaar voor die gaan hem zijnde. Heeft hij een kans op daarnaast de tourselectie ?

Titaantje 12 mei 2020 om 19:40

Een kans heeft hij zeker. Landa en Poels zullen wel naar de Tour gaan. Wsl Teuns, Pernsteiner. dan is de vraag of Cavendish gaat met wat helpers, dan zou het lastig worden voor Sonny, maar anders zie ik hem wel bij de 8 komen.

ChefSpijker 12 mei 2020 om 19:53

Afgelopen jaren reed ie ook geen Giro na de klassiekers. Dus of die wil voor de Giro echt zó groot is?

hartstikkebedankt 12 mei 2020 om 20:38

Denk wel dat hij een grotere kans heeft om een Giro etappe te winnen dan een grote eendagskoers in dat blok.

Titaantje 12 mei 2020 om 22:20

Chef, afgelopen jaren was er geen Cavendish bij Bahrain. Ik denk dat de samenstelling van de ploeg toch wel stevig veranderd is dit jaar wat tot een andere indeling van het rooster zal leiden.

De Brigadier 13 mei 2020 om 08:46

Net niet figuur. Knechten voor Garcia Cortina vanaf nu.

FDJ 13 mei 2020 om 09:18

Die heeft inderdaad bewezen een veelwinnaar te zijn…..

zipp404 13 mei 2020 om 10:39

Interessante renner. Kan op veel terreinen mee en wint jaarlijks zijn koersen. Ik zie hem best eens een grote koers winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair