Solozege René Hooghiemster in Omloop der Kempen

zondag 19 mei 2019 om 16:16
Solozege René Hooghiemster in Omloop der Kempen

foto: Cor Vos

René Hooghiemster heeft Alecto een emotionele overwinning bezorgd in de Omloop der Kempen, een koers in de Topcompetitie. De ervaren coureur kwam na 186 kilometer solo aan in Veldhoven. Het is voor Alecto de eerste zege sinds het overlijden van Robbert de Greef.

Na een attractieve openingsfase wist een kopgroep van zeven een echte voorsprong te pakken. Het waren Marco Doets, René Hooghiemster (beiden Alecto), Yoeri Havik (Vlasman), David Dekker (Metec-TKH), Adriaan Janssen (Monkey Town-à Bloc), Jeroen Meijers (WV De Jonge Renner) en Pieter Jacobs (Hubo-Titan Cargo). Zij kregen een minuut voorsprong.

Een groep van 21 renners sloot vervolgens aan, waardoor een grote kopgroep ontstond. Die groep reed dan ook uit naar een voorsprong van twee minuten. Onder hen ook Topcompetitie-leider Dylan Bouwmans. De samenwerking was alleen niet goed, waardoor de koers weer uit elkaar sloeg. René Hooghiemster en Jeroen Meijers sloegen de handen ineen.

Zij pakten 25 seconden op vijf achtervolgers. Vijf kilometer voor de meet wist Hooghiemster zich te ontdoen van Meijers. De renner van Alecto wist daarna zijn voorsprong vast te houden, waarna hij mocht juichen in Veldhoven. De sprint achter hem werd gewonnen door Bas van der Kooij, voor Wim Stroetinga.

Dit artikel delen:

1 Reactie

KettingRechts 19 mei 2019 om 19:11

Hooghiemster wist zich te ontdoen van Jeroen Meijers. Door een lekke band misschien netjes om te vermelden.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone