Solozege Andrea Bagioli in Drôme Classic

zondag 28 februari 2021 om 16:18
Solozege Andrea Bagioli in Drôme Classic

foto: Cor Vos

De winst in de Royal Bernard Drôme Classic is zondag gegaan naar Andrea Bagioli. De 21-jarige Italiaan van Deceuninck-Quick-Step was na bijna 180 kilometer de eerste aan de finish in de heuvelachtige klassieker. Hij finishte solo na een demarrage op het laatste heuveltje van de dag. Daryl Impey sprintte naar de tweede plek, voor Mikkel Honoré.

Vier koplopers kleurden de koers. Mathijs Paasschens (Bingoal-WB) zorgde voor de Nederlandse inbreng vooraan, waar hij samen reed met Yoann Paillot (St. Michel-Auber 93), Samuel Leroux (Xelliss-Roubaix Lille Métropole) en Reto Müller (Swiss Racing Academy). Zij kregen maximaal negen minuten van het peloton, waar EF Education-Nippo, Qhubeka ASSOS en Alpecin-Fenix achtervolgden.

Veertig kilometer voor het einde was het verschil onder de twee minuten gezakt. Groupama-FDJ nam daar op de Col de la Grande Limite (3,8 km aan 6,6%) het initiatief in het peloton, terwijl Paillot zich de beste klimmer van de vluchters toonde. Op dat moment stonden de Côte des Roberts (1,6 km aan 8,0%), de Côte de Grane (1,7 km aan 5,5%), de Mur d’Allex (0,7 km aan 6%) en de Côte de la Callandre (1,3 km aan 5,8%) nog op de renners te wachten.

Mathijs Paasschens op kop in de kopgroep – foto: Cor Vos

Op de Côte des Roberts plaatste David Gaudu de demarrage, maar hij kon het verschil niet maken. Dries Devenyns kon dat wel. De Belg ontsnapte op 25 kilometer van de streep uit een uitgedund peloton, maar kon niet wegblijven. Deceuninck-Quick-Step was van plan om het een harde koers te maken, want kort na het terughalen van Devenyns was het Rémi Cavagna die demarreerde. De Franse hardrijder hield stand op de Mur d’Allex, maar werd even later toch ingerekend.

Een flinke groep ging zo de laatste tien kilometer in. Op de laatste niet-gecategoriseerde heuvel probeerde Astana-Premier Tech de koers hard te maken, maar de enige die solo weg wist te rijden was Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick-Step). De jonge Italiaan sloeg direct een gat van tien seconden en hield die voorsprong vast in de laatste dalende kilometers richting finishplaats Eurre.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dolfy 28 februari 2021 om 16:29

Heerlijke finale gezien, veel aanvallen.

gavirialaphilippe 28 februari 2021 om 16:34

Man wat is die Simmons goed. Maar als hij zo met zijn krachten blijft smijten, wint hij nooit een koers.

zwaenie 1 maart 2021 om 12:41

Ik vond ook dat hij beter een paar momenten had kunnen uitkiezen ipv op iedere aanval te proberen reageren en dan op het einde net iets te kort te komen, belooft wel voor het verdere voorjaar.

Murcia 28 februari 2021 om 16:49

Super renner die Bagioli, ook einde contract bij Patrick. Als ik TJV was en er is ruimte zou ik eens met die jongen en zijn manager gaan babbelen.

Jacco van Stierop 28 februari 2021 om 17:22

Levendige finale met Bagioli die de beste timing had. Gaudu straalt weliswaar een krachtige, serene rust uit, maar staat nu met lege handen. Mag wel iets meer initiatief tonen.

KimJungPoels 28 februari 2021 om 17:34

Wel grappig, ik lees de reactie over Simmons hierboven en denk ja klopt. Veel te veel initiatief genomen.

Dan lees ik jouw reactie over Gaudu, en denk ik, ja klopt, veel te weinig initiatief genomen. Al schakelde hij wellicht ook niet goed toen Bagioli ging.

Maar uiteindelijk was Bagioli gewoon sterk, maar had hij ook het juiste moment te pakken. Datzelfde had ook bij Gaudu kunnen gebeuren die ook 2-3x ging. Of bij Simmons die 10x ging.

Headlines

Populair

Materiaalzone