Smaakmaker Narváez: “Ik ga voor top-10 in Ronde van Vlaanderen”

Smaakmaker Narváez: “Ik ga voor top-10 in Ronde van Vlaanderen”

Narváez kon met de besten mee in De Omloop - foto: Cor Vos

vrijdag 1 april 2022 om 20:00

INEOS Grenadiers rekent zondag op een stel jonge honden, maar die maakten de voorbije weken wel indruk. De kwaliteiten van Dylan van Baarle en toptalent Tom Pidcock zijn bekend, maar ook Ben Turner, Magnus Sheffield en Jhonatan Narváez laten constant een hoog niveau zien. Die laatste heeft snode plannen voor komende zondag, vertelt hij aan WielerFlits.

De 25-jarige renner uit Ecuador richt zich dit jaar voor het eerst op de kasseienklassieker. Hij maakte al het mooie weer in Omloop Het Nieuwsblad, hij streed mee voor winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en hij werd in de GP de Denain pas in de slotkilometer teruggepakt. Tel daarbij op een zesde plek in Strade Bianche en de E3 Saxo Bank Classic: Narváez is dit voorjaar een van de revelaties op klassiekervlak.

Hij staat dan ook met ambities aan de start in de Ronde van Vlaanderen zondag, ondanks een valpartij en een daaropvolgende opgave in Gent-Wevelgem. “Het gaat goed met me. Ik heb nog wel wat pijntjes, maar dat is logisch na een val. Zondag zal ik daar geen last van hebben”, vertelt hij op vrijdagmiddag. “Het is mijn eerste Ronde van Vlaanderen en ook mijn eerste grote, lange klassieker. Maar ik ben wel ambitieus. Ik verwacht dat ik top-10 kan rijden.”


Maar weten over Narváez? Zaterdag lees je op WielerFlits een uitgebreid profiel over de 25-jarige Ecuadoraan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 1 april 2022 om 20:13

Leuke exoot. Mooi dat renners als Narvaez en Girmay mee doen voor de prijzen in het Vlaamse werk, en dat het niet enkel de renners uit de geijkte wielerlanden zijn.

En Narvaez is ook nooit te beroerd om mee te rijden. Al lijkt hij de wapens te missen om het af te maken; wie weet kan hij dat wel met Van Baarle en Pidcock als bliksemafleiders.

0
Baard 1 april 2022 om 22:21

Mooie renner, zeker na vorig jaar iemand om in de gaten te houden.

0
Jules Sedee 2 april 2022 om 02:10

Zeker haalbaar, in het geval dat hij niet puur voor Pidcock in dienst rijdt.

0
Merlinappa 2 april 2022 om 07:16

Ik gun het ‘m, rijdt leuk en attractief rond in het Vlaamse werk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone