Sloveense bondscoach: “Pogacar en Roglic zien er goed uit op de trainingen”

vrijdag 23 juli 2021 om 11:31
Sloveense bondscoach: “Pogacar en Roglic zien er goed uit op de trainingen”

foto: Cor Vos

Andrej Hauptman, bondscoach van de Slovenen, kijkt met veel vertrouwen uit naar de olympische wegkoers. Met Tadej Pogačar Primož Roglič heeft Hauptman twee favorieten binnen zijn ploeg, met Jan Polanc en Jan Tratnik twee uitmuntende knechten. “Ze zien er goed uit op de trainingen. Bang dat ik ongelijk ga krijgen, ben ik niet.”

Hauptman doet zijn verhaal over de kopmannen een dag voor de start bij de Sloveense nationale omroep, RTVSLO: “Roglič is gezond, goed gehumeurd, ontspannen en gemotiveerd. Hij heeft geen last meer van zijn valpartij in de Tour de France. Op de fiets is alles weer zoals het hoort, ook als hij bergop rijdt.”

“Pogačar is ook hersteld van de afgelopen weken, denk ik”, gaat hij verder. “Hij is erg gemotiveerd en is niet uitgeput uit de Tour gekomen. Voor hem komt het goed uit dat ze zaterdag iets lagere temperaturen voorspellen, maar eigenlijk zie ik geen problemen. In de Tour reed hij ook geweldig in hete etappes. Ik denk dat we optimistisch kunnen zijn, zeker ook met de vorm van Tratnik en Polanc.”

Luchtvochtigheid
Pogačar zelf koestert ook vertrouwen, maar kende donderdag naar eigen zeggen een mindere training. “De eerste training waren de benen prima, maar de tweede training ging het minder. De luchtvochtigheid is verschrikkelijk. Vandaag hebben we de laatste training, dan hoop ik mijn benen niet zuur meer zijn. Ik denk dat het wel goedkomt.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Deo 23 juli 2021 om 11:39

Intussen heeft Pogacar in een interview met Sloveense media wel gezegd dat zijn benen niet zo goed voelde en slecht uit de Tour is gekomen.

En Mezgec zei dat ze voor Roglic gingen rijden. Achja we gaan het zien.

SolitaryShell 23 juli 2021 om 13:01

Lol, lijkt me overduidelijk dat Pogacar geen greintje geleden heeft in de Tour

S.t.B 23 juli 2021 om 14:42

Rookgordijnen. Primoz heeft meer ijzers in het vuur. Kan best zijn dat hij alleen tot de limiet gaat als hij zich echt top voelt.
Is het minder, dan zal hij zich sparen voor de TT.

SprintMaster 23 juli 2021 om 12:22

Interessant wordt het of de ploegenbelangen een rol gaan spelen. Wat gebeurd er als Pogacar een aanval plaatst? Gaat Dumoulin of Van Aert het dichtrijden met Roglic in het wiel?

Tom van de Molen 23 juli 2021 om 16:11

Het is vooral interessant wat er gaat gebeuren als bijvoorbeeld Roglic wegrijdt. Rijden Dumoulin en van Aert het gat dan dicht met Pogacar in het wiel?

Turtlehead 23 juli 2021 om 12:43

Alweer zo’n vertrouwingswekkend persoon uit de krochten van de wielrennerij.

We zullen moeten afwachten, vorig jaar was Pogi op het WK wat aan het spelen en leverde hij niet echt een zinvolle bijdrage.
Maar voor hetzelfde geld knalt hij iedereen er compleet af.

Willem Kieft 23 juli 2021 om 12:55

Waarom is Mohoric er niet bij? Lijkt mij een sterkere ondersteuning op dit parcours dan zowel Polanc als Tratnik (hoewel dat natuurlijk prima knechten zijn).

Deo 23 juli 2021 om 14:29

Heeft aangegeven niet te willen, wegens dubbel Giro – Tour

Willem Kieft 23 juli 2021 om 15:04

Fair enough.

D.Koch 23 juli 2021 om 14:59

Haartjes gekamd, nagels geknipt

Ron de Hoep 23 juli 2021 om 20:46

Gelletje in, deo-tje en geurtje op. Mooi shirtje aan, je weet toch.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair